صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نتیجه تحقیقات پژوهشگران؛

آب و هوا در مقاومت به مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها موثر است

محققان در حال مطالعۀ این موضوع هستند که تغییرات شدید آب و هوایی و گرمایش زمین چگونه می‌تواند باعث گسترش عفونت‌های مقاوم به دارو شود.
کد خبر : 891110

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیچر، در سال 2021، میکروبیولوژیستی غنایی به نام آدوئا پادیکی نارتی (Adwoa Padiki Nartey) به عفونت باکتریایی مبتلا شد و لوزه‌های او شروع به تورم کردند. او همین علائم را در سال قبل نیز داشت. هر دو بار بیماری او در فصل باران‌های سالانه در غنا رخ داد. آدوئا می‌دانست که در این فصول، رطوبت زیاد باعث رشد میکروبی می‌شود. پزشکان برایش آنتی‌بیوتیک تجویز کردند، اما بر خلاف قبل، داروها مؤثر نبودند. باکتری‌ها مقاوم شده بودند.

بر اساس گزارشی از سازمان بهداشت جهانی عفونت‌های ناشی از باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک به تهدید فزاینده‌ای تبدیل شده‌اند. طبق این گزارش به نظر می‌رسد که استفادۀ بیش از حد از آنتی‌بیوتیک‌ها در انسان و حیوان یکی از عوامل کلیدی در ایجاد مقاومت آنتی‌بیوتیکی باشد.

با این همه، اتفاقی که برای نارتی رخ داد نشان می‌دهد که چگونه دو تهدید عمده برای سلامت انسان - تغییرات آب و هوایی و گسترش مقاومت آنتی‌بیوتیکی - می‌توانند با هم تلاقی داشته باشند. نارتی می‌گوید که تغییرات آب و هوایی منجر به بارندگی‌های شدیدتر در غنا شده است. این شرایط نیز به نوبۀ خود رشد باکتری‌ها، از جمله میکروب‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک را بیشتر می‌کند. سیل نیز باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک را از سیستم‌های فاضلاب به خانه‌ها و آب آشامیدنی مردم پخش می‌کند.

نارتی تنها یکی از پژوهشگرانی است که در پی یافتن راه‌های تازه برای مقابله با میکروب‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک است. اما علاوه بر یافتن درمان‌ها و داروهای تازه، باید پاسخی نیز برای رابطۀ پیچیدۀ میان تغییرات آب‌ و هوایی و مقاومت آنتی‌بیوتیکی یافت. این دو موضوع، هر دو برای سلامت جهانی اهمیت دارد.

این امر مستلزم تحقیقات بیشتر و درک بهتر مکانیسم‌های مرتبط با هر دو موضوع و توسعۀ استراتژی‌هایی برای کاهش تأثیر ترکیبی آنها بر سلامت عمومی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر