صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کشف بقایای قدیمی‌ترین فسیل خزنده در معدن سنگ آهک

بقایایی شبیه به سنگ‌ریزه از قدیمی‌ترین فسیل خزنده در معدن سنگ آهک کشف شد.
کد خبر : 891106

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیچر، دیرینه‌شناسان اخیراً یک تکه پوست فسیل‌شده با قدمت 289 میلیون سال کشف کرده‌اند که شکل و ساختار سه‌بعدی آن همه را شگفت‌زده کرده است. گمان می‌رود این تکه پوست باستانی که در یک معدن سنگ آهک در ایالت اوکلاهامای آمریکا یافت شده است، متعلق به موجودی خزنده‌ و کوچک به نام «کپتورینوس آگوتی» (Captorhinus aguti) باشد.

 در این تکه پوست قدیمی‌ترین پوست شناخته‌شده از گروهی از حیوانات به نام آمنیوت‌ها است که خزندگان، پرندگان و پستانداران را در بر می‌گیرد. از بین نرفتن این پوست به دلیل نشت نفت خام به داخل غار است که باعث شده مواد آلی با هیدروکربن‌ها محصور شده و از تجزیه جلوگیری شود.

یکی دیگر از دلایل اهمیت این یافته آن است که فسیل بسیار سالم باقی مانده و این امر به محققان اجازه می‌دهد لایه‌های مختلف پوستۀ درونی و پوستۀ بیرونی را مطالعه کنند. این یافته به درک ما از تکامل مهره‌داران و شیوۀ سازگاری آنها با زندگی در خشکی کمک می‌کند.

جنس سخت و ضد آب پوست یکی از عوامل مهم سازگاری تکاملی است که باعث می‌شود خزندگان اولیه بتوانند در برابر شرایط محیطی سخت در خشکی از خود محافظت کنند.

کوتاه سخن آنکه این پوست فسیل‌شده پنجره‌ای نادر به دوران اولیۀ تکامل مهره‌داران روی خشکی ارائه می‌دهد. سالم ماندن این فسیل از هر گونه فرایند تجزیه و ساختار سه‌بعدی آن می‌تواند راه را برای درک بهتر شیوۀ سازگاری این گونه با محیط طبیعی فراهم کند. این امر بر اهمیت کشف این فسیل برای مطالعات دیرینه‌شناسی می‌افزاید.

انتهای پیام/

ارسال نظر