صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

معرفی ابزار‌های هوش مصنوعی که معماری را در سال ۲۰۲۴ متحول می‌کنند

نرم‌افزارهای هوش مصنوعی خلاقیت و دقت پروژه‌های طراحی و معماری را دگرگون می‌کنند.
کد خبر : 891007

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ در دنیای پویای معماری و طراحی، هوش مصنوعی تحول‌آفرین است و با ابزارهای نوآورانه برای افزایش خلاقیت، کارایی و دقت توانایی متخصصان را بالا می‌برد. در این مطلب،‌ برگرفته از آنالیتیکزاینسایت،‌  با پنج نرم‌افزاری آشنا می‌شوید که مبتنی بر هوش مصنوعی هستند و از ابتدای سال 2024 مورد استقبال طراحان و معماران قرار گرفته‌اند.

نرم‌افزار طراحی مولد: طراحی مولد که مجهز به الگوریتم‌های هوش مصنوعی است،‌ رویه‌ای تحول‌آفرین است. این ابزارها به معمارها امکان می‌دهند تا پارامترها و محدودیت‌های خاصی را در پروژه‌های خود به کار بگیرند و به هوش مصنوعی اجازه می‌دهد تا تعدد طراحی‌ها را بالا ببرد. برای مثال، ابزارهای طراحی مولد اُتودسک (Autodesk)، به معماران در کشف بسیاری از احتمالات و بهینه‌سازی طرح‌ها در راستای استفاده از مصالح، یکپارچگی سازه و تأثیرات محیطی کمک می‌کند.

موتورهای پردازش مبتنی بر هوش مصنوعی: پردازش (rendering) یکی از جنبه‌های حیاتی تجسم معماری است و ابزارهای هوش مصنوعی تا حد زیادی واقع‌گرایی و کارایی این فرآیند را بهبود بخشیده است. ابزارهایی مانند انویدیا که موتور پردازش آن‌ها مجهز به هوش مصنوعی است از الگوریتم‌های یادگیری عمیق برای بهبود کیفیت تصویر، نور و بافت‌ها استفاده می‌کنند. این نه تنها فرآیند پردازش را تسریع می‌کند، بلکه به معماران امکان می‌دهد عناصر مختلفِ طراحی را امتحان کنند و تأثیر آن‌ها را در لحظه ببینند.

واقعیت‌افزوده برای اکتشاف طراحی: واقعیت افزودؤ مبتنی بر هوش مصنوعی نحوه تعامل معماران و طراحان با آثار خود را تغییر داده است. ابزارهای واقعیت‌افزوده، مانند ابزارهای شرکت‌ مورفولیو (Morpholio)، به متخصصان این امکان را می‌دهند که طرح‌های دیجیتال را در محیط فیزیکی امتحان کنند. با این ویژگی،‌معماران می‌توانند نحوه ادغام یک طرح در فضای موجود را تجسم کنند، مقیاس را بسنجند و تنظیمات را در لحظه انجام دهند.

پردازش زبان طبیعی برای تفهیم‌نامه پروژه  طراحی: پردازش زبان طبیعی مبتنی بر هوش مصنوعی به ساده‌سازی مراحل اولیه پروژه‌های معماری کمک می‌کند. ابزارهایی مانند جی‌پی‌تی4 اوپن ای‌آی می‌توانند خلاصه‌های طراحی را تجزیه‌و‌تحلیل و تفسیر کنند و  براساس ورودی متنی توصیه‌ها و دیدگاه‌هایی ارائه کنند. معماران می‌توانند برای رسیدن به مطالبات مهم مشتریان از پردازش طبیعی زبان استفاده کنند و به آن‌ها کمک کند اهداف و محدودیت‌های پروژه را بهتر درک کنند.

 طراحی و مدیریت ساختمان هوشمند: ادغام ابزارهای هوش مصنوعی در کل چرخه عمر یک ساختمان، از طراحی تا بهره‌برداری، مدام در حال افزایش است. پلتفرم‌هایی مانند اینترنت اشیاء واتسون (Watson) که شرکت آی بی ام طراحی کرده از هوش مصنوعی برای بهینه‌سازی بهره‌وری انرژی، نظارت آنی بر سیستم‌های ساختمان و پیش‌بینی نیازهای تعمیر و نگهداری استفاده می‌کنند. این رویکرد فعال، ضمن افزایش پایداری پروژه‌های معماری،‌ هزینه‌های عملیاتی را نیز در طول زمان کاهش می‌دهد. توانایی هوش مصنوعی برای تجزیه‌و‌تحلیل داده‌های حسگرها و دستگاه‌های اینترنت اشیاء علاوه بر زیبایی ساختمان‌ها عملکرد هوشمند آن‌ها را نیز تضمین می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر