صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سال ۲۰۲۴ چه انتظاری باید از فناوری‌های پاک اروپا داشت؟

نتایج یک گزارش نشان می‌دهد که سال ۲۰۲۴ باید از اکوسیستم فناوری آب و هوای پاک اروپا چه انتظاری داشت.
کد خبر : 890942

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از  نکست‌وب، سال 2023، بخش فناوری آب و هوای پاک با کاهش 40 درصدی سرمایه‌گذاری مخاطره‌آمیز و کاهش سهام بخش خصوصی مواجه شد. این میزان سرمایه‌گذاری پایین‌ترین حد در پنج سال گذشته است. با این حال، اتحادیۀ اروپا «طرح صنعتی معاملۀ سبز» (Green Deal Industrial Plan) را تصویب کرد و بیش از یک میلیارد یورو برای فناوری‌های مختلف با هدف نجات سیاره از تغییرات اقلیمی در دسترس قرار داد.

ظهور هوش مصنوعی نوید بهره‌وری بی‌سابقه‌ای را برای فناوری‌های پاک می‌دهد، به‌ویژه در بخش‌هایی که کربن‌زدایی در آن دشوار است. علیرغم چالش‌های تامین مالی در سال 2024، خوش‌بینی نسبت به آینده در این بخش بالا است.

انتظار می‌رود ارزش بازار هوش مصنوعی تا سال 2030 به 20 برابر افزایش یابد و به 2 میلیارد دلار برسد. پتانسیل هوش مصنوعی در فناوری آب و هوای پاک شامل کارآمدی بیشتر انرژی در ساختمان‌ها، پیش‌بینی دقیق‌تر وضعیت آب و هوا و کمک به کاهش مصرف بی‌رویۀ آب است. همچنین انتظار می‌رود سرمایه‌گذاری در حوزۀ هوش مصنوعی از مدل‌های زبانی بزرگ به برنامه‌های کاربردی‌تر گریش پیدا کند.

هوش مصنوعی این ظرفیت را دارد که صنایع قدیمی مانند مدیریت زباله، ساخت‌وساز و آب را متحول کند، اما نگرانی‌هایی هم دربارۀ میزان مصرف انرژی در سیستم‌های هوش مصنوعی ابراز شده است. قوانین بریتانیا و اتحادیه اروپا در مورد رایانش سبز در حال تصویب است و قانون‌گذاران در پی این هستند که حوزۀ فناوری اطلاعات را سمت ابتکارات سبزتر سوق دهند.

در سال‌های اخیر گزارش داده‌های محیط‌زیستی، اجتماعی و مدیریتی (ESG reporting) برای شرکت‌ها الزامی شده است و دستورالعمل گزارش پایداری شرکت‌ها (Corporate Sustainability Reporting Directive) استاندردهای شرکت‌ها را بالاتر برده است. به همین دلیل نیاز به راه‌حل‌های متکی بر فناوری‌های هوشمند برای نظارت و بهینه‌سازی عملکرد افزایش یافته است.

سرمایه‌گذاری در بخش‌هایی مانند صنعت، کشاورزی و محیط‌زیست در حال افزایش است. به‌ویژه، صنعت حذف دی اکسید کربن در سال 2023 رشد قابل توجهی داشت و شرکت‌های نوپای اروپایی در این فناوری‌ها پیشگام بوده‌اند.

انتظار می‌رود سال 2024 با تمرکز بر پایداری، نوآوری و پرداختن به چالش‌های تغییرات آب و هوایی، شاهد روندی مثبت در توسعۀ فناوری آب و هوای پاک باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر