صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

نگران خشونت در نمایش خانگی هستیم/ بودجه سازمان سینمای مناسب نیست

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری با اهالی رسانه پاسخگوی سوالات و ابهامات آنان شد.
کد خبر : 890632

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین نشست خبری محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز شنبه ۲۳ دی در ساختمان سازمان سینمایی وزارت فرهنگ برگزار شد.

شهر هنر در منطقه پرند در حال ساخت است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این نشست ضمن تبریک حلول ماه رجب و ولادت امام محمد باقر(ع) گفت: من به مناسبت‌های مختلف در جمع‌های مختلف خبرنگاران حضور داشتم، در جمع‌های تخصصی‌تر، در حیاط دولت و هر رویداد فرهنگی که برگزار شده، بخشی از آن به حضور من در کنار اهالی رسانه‌ها سپری شده است. من باید در این نشست مسیر طی شده را مرور کنم و افق پیش رو را ببینم. ما در این وزارتخانه کار را زمانی شروع کردیم که کشور درگیر کرونا بود و همه فعالیت‌های کشور از جمله فعالیت‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای تحت الشعاع این همه‌گیری شروع شده بود. من در ابتدای کارم گفتم کرونا اقتصاد و معیشت و سلامت اهالی فرهنگ و هنر را تهدید کرده است و ما باید برای این کار چاره جویی فوری داشته باشیم.

وی افزود: سال گذشته بعد از خروج از وضعیت بحرانی کرونا با یک فتنه فرهنگی مواجه شدیم که بر فعالیت‌های اهالی فرهنگ و هنر و رسانه سایه انداخت. سال گذشته  در چنین روزهایی برای برگزاری رویداد‌های مهم فرهنگی هنری کشور آماده می‌شدیم؛ اما با فعالیت بدخواهانی مواجه بودیم که به دنبال خاموشی چراغ فرهنگ هنر بودند. ما ۴۵ سال است که با این متغیر مزاحم بیرونی درگیر هستیم و لطف خداوند و همراهی اهالی فرهنگ و هنر باعث شد از این گذرگاه به سلامت عبور کنیم.

رونق به معنای نادیده گرفتن مشکلات و نقاط ضعف نیست

اسماعیلی اضافه کرد: به دنبال عادی سازی فعالیت‌های فرهنگی و هنری بودیم و با مشارکت مردم به دوره رونق وارد شدیم. کلیدواژه رونق به معنای نادیده گرفتن مشکلات و نقاط ضعف نیست. ما در وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی به عنوان تنظیم‌کننده حکمرانی فرهنگی کشور برنامه‌های مهمی در پیش داریم. در حوزه مسائل معیشتی و رفاهی اهالی فرهنگ و هنر گام‌های بزرگی برداشته شده. در حال حاضر شهر هنر در منطقه پرند در حال ساخت است. بیمه اصحاب فرهنگ و هنر با قوت به یک عدد چند برابری در مقایسه با گذشته رسیده است.

وی افزود: از کارنامه فعالیت در دو سال گذشته و برنامه‌های پیش رو با شما صحبت می‌کنم. یکی از تلاش های وزارتخانه تلاش برای بهبود بودجه و زیرساخت‌ها بوده است. ما به مردمی سازی فرهنگ و هنر و عدالت فرهنگی ایمان داریم و تلاش کردیم اقتضائات آن را فراهم کنیم. ما نزدیک به ۹۰۰۰ میلیارد تومان برای افتتاح طرح های عمرانی فرهنگ و هنر تخصیص دادیم. مهمترین مجموعه‌های فرهنگی و هنری را در کشور افتتاح کردیم. ما به شهرستان ها و استان ها این نگاه ویژه را داریم. در بودجه سال بعد هزار میلیارد تومان برای ارتقای فرهنگ هنر و رسانه و فعالین های قرآنی در استان های مختلف اختصاص پیدا کرد.

اسماعیلی در ادامه پاسخگوی پرسش‌های خبرنگاران شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: نظریه جدید حکمرانی فرهنگی نظام جمهوری اسلامی در حال اجرا است. این جریان عمومی فرهنگ و هنر، گروه‌های مردمی، جبهه‌های فرهنگی و تشکل های مردم پایه باید در حوزه فرهنگ متصدی شوند و ما این را در استان های مختلف انجام می دهیم و امیدواریم با همراهی سازمان برنامه به این مهم دست پیدا کنم.

مسئولیت شفاف‌سازی اطلاعات کشور را برعهده داریم

وی درخصوص شفافیت در دولت گفت: ما مسئولیت شفاف‌سازی اطلاعات کشوررا برعهده داریم. اگر قبلاً در جایی اطلاعات بارگزاری می‌شد و الان نمی شود باید جبران شود.

آمار جدید از فیلم فجر

اسماعیلی در رابطه با جشنواره فیلم فجر نیز عنوان کرد: نزدیک به ۶۳۰ فیلم در جشنوارۀ بین‌الملل فجر حضور دارند. بررسی آن توسط یک هیئت انتخاب مجرب انجام و نتیجه اعلام شد. ارزیابی داوران نشانگر رشد محسوس کیفی و وجود گونه های مختلف در جشنواره است. آثار اجتماعی، سیاسی، کمدی، دفاع مقدس، پویانمایی و... کارهای فاخری هست. من میخواهم این مسئله را نقطه قوت جشنواره اعلام کنم. بنیاد فارابی که مهمترین نهاد حمایتی در حوزه سینماست هیچ کار مستقلی نداشته و همه کارها مشارکتی است و بخش عمده ان با بخش خصوصی است.

وی افزود: ۳۳ فیلم به بخش داوری راه پیدا کرده و تعداد زیادی متعلق به آثار بخش خصوصی است و کار ارگان ها نیز باعث رونق اقتصاد سینما می شود. ما نیازمند مشارکت سازمان ها و ارگان های مختلف برای پیشرفت این رونق هستیم. فارابی و مجموعه های دیگر برای رونق بیشتر سینما به این حوزه ورود کردند. ما بیش از ۱۰ کارگردان فیلم اولی در جشنواره امسال داریم در کنار فیلمسازان برجسته یک رویش جدید و قابل لمس از حضور عناصر جوان و متعهد و متخصص داریم که امیدواریم تحولات مهمی را در سال های اینده رقم بزنند.

اسماعیلی اظهار کرد: سند موسیقی برای اولین بار پس از ۴۵ سال در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده و آماده ابلاغ است تا بسیاری از نکات ابهام برانگیز برطرف می شود. شورای عالی موسیقی با حضور وزارت ارشاد اسلامی، صداوسیما، حوزه هنری و سازمان ها و ارگان‌های دیگر راه اندازی می شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص عدم توجه به اکران و میزان فروش فیلم‌های دولتی گفت: شورایی با نهاد های صنفی وجود دارد که برای چگونگی نمایش فیلم ها تصمیم گرفته می شود. ما نباید فراموش کنیم با یک اتفاق عجیب این دوره کاری را شروع کردیم و تعداد زیادی از فیلم ها پشت سد اکران مانده بودند. این چرخه کار را دچار اشکال کرد و تلاش می کنیم این را درست انجام دهیم. اینکه فیلم از فارابی باشد دلیل بر داشتن امتیاز ویژه برای اکران نیست و این خود یک حسن است.

وی افزود: کسب در مورد صلاحیت علمی و شایستگی داوران صحبت نمی کند. ما با کارهای خوب زیادی مواجه بودیم و همکاران ها با انتخاب ۳۳ اثر تلاش کردند آثار بیشتری را به جشنواره برسانند. ولی طبیعی است آن گروهی که کارشان تایید نشده نسبت به داوری معترض باشند. ولی من باید بگویم به تصمیمات هیئت داوران احترام می‌گذارم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص عدم توجه به اکران و میزان فروش فیلم‌های دولتی گفت: شورایی با نهادهای صنفی وجود دارد که برای چگونگی نمایش فیلم ها تصمیم گیری می کند. ما نباید فراموش کنیم با یک اتفاق عجیب این دوره کاری را شروع کردیم و تعداد زیادی از فیلم ها پشت سد اکران مانده بودند. این چرخه کار را دچار اشکال کرد و تلاش می کنیم این را درست انجام دهیم. اینکه فیلم از فارابی باشد دلیل بر داشتن امتیاز ویژه برای اکران نیست و این خود یک حسن است.

وی افزود: کسی در مورد صلاحیت علمی و شایستگی داوران صحبت نمی کند. درآثار ارسالی به جشنواره فیلم فجر ما با کارهای خوب زیادی مواجه بودیم و همکاران ها با انتخاب ۳۳ اثر تلاش کردند اثار بیشتری را به جشنواره برسانند. ولی طبیعی است ان گروهی که کارشان تایید نشده نسبت به داوری معترض باشند. ولی من باید بگویم به تصمیمات هیئت داوران احترام می‌گذارم.

جزئیات حضور مهمانان خارجی بزودی اعلام می‌شود

اسماعیلی در مورد بودجه جشنواره موسیقی فجر نیز عنوان کرد  ما در سال گذشته افزایش فوق‌العاده‌ای در زمینه بودجه جشنواره‌ها داشتیم و جشنواره موسیقی هم به همین ترتیب است. در مورد مهمانان خارجی جشنواره نیز جزییات در آینده اعلام می‌شود.

اگر می‌گوییم همه می‌توانند به ایران برگردند، طبیعتا به این مسئله متعهدیم

وی در رابطه با بازگشت نصرالله معین، خواننده قدیمی پاپ به کشورمان نیز افزود: من همان روز پاسخ دادم، ما در جمهوری اسلامی ایران در موضوع ایرانیان خارج از کشور فضای مساعدی برای بازگشت همه کسانی که دلشان به یاد ایران می‌تپد وجود دارد. حق خودشان است، چون شهروند ایرانی هستند. هر شهروند ایرانی محترم است و ایران خانه اوست. این حقی نیست که ما بتوانیم سلب کنیم. حالا در مورد مجوز و فرایند‌های قانونی اجرا هم باتوجه با قانون رخ می‌دهد.

وی با اشاره به انتقاد‌های چند روز گذشته نسبت به این اتفاق گفت: من از واکنش افرادی که باید بیشترین استقبال را بکنند تعجب می‌کنم. هنرمندان در جریان هستند که هیچ فردی نبود که در این مدت درخواست بازگشت داشته باشد و ما این کار را برای او تسهیل نکرده باشیم. مثل هنرمندی ۴۰ سال در خارج از کشور اجازه اجرا نداشت و ما به او اجازه اجرا دادیم. ما اگر می‌گوییم همه می‌توانند به ایران برگردند، طبیعتا به این مسئله متعهدیم و نسبت به اهالی فرهنگ و هنر و رسانه دغدغه داریم. ما به عنوان مسئول خادم همه ایرانیان داخل و خارج از کشور هستیم.

بودجه سازمان سینمایی مناسب نیست

وزیر فرهنگ در توضیح تناسب بودجه سازمان سینمایی گفت: بودجه سازمان سینمایی که 400 میلیارد تومان است را قابل قبول نمی‌دانیم و باید قبول کنیم رونق در تولید فیلم‌ها به دلیل مشارکت بخش خصوصی است، اما  امیدواریم سال آینده بودجه سازمان سینمایی افزایش منطقی را تجربه کند.

اسماعیلی درباره همکاری‌های مشترک نیز گفت: ترکیه یکی از کشورهای مهم در منطقه است و همکاری‌های خوبی بین ایران و این کشور در عرصه فرهنگ و هنر در حال انجام است، دو کشور حوزه تمدنی مشترکی دارند که همین اشتراک امتیاز مناسبی برای انجام کارهای مشترک است از آن استفاده مناسبی انجام داده‌ایم و در آینده بیشتر خواهد شد.

وی افزود: ایران فرهنگی آنقدر گسترده است که بسیاری از کشورها در این تمدن با ما شریک هستند و به همین دلیلی با درنظر گرفتن اشتراک‌ها به عنوان مثال با ترکیه امروز کار مشترکی از هنرمندان ایرانی و ترکیه‌ای آماده اکران است.

400 هزار نفر برای اجراهای صحنه‌‌ای نوروز 1401 از ایران خارج شدند

وزیر فرهنگ در پاسخ به سئوالی مرتبط با بودجه جشنواره موسیقی فجر نیز گفت: جشنواره موسیقی فجر در سال‌های گذشته افزایش بودجه داشته‌ایم و اگر نیاز باشد برای ارتقاء کیفیت و جایگاه این جشنواره حتما کمک می‌کنیم.

وی درباره خروج برخی از هموطنان برای شرکت در اجراهای صحنه‌ای خارج از کشور نیز تاکید کرد: گزارشی همراه با مستنداتی داشتیم که در نوروز 1401 شمسی نزدیک به 400 هزار نفر برای شرکت در اجراهای صحنه‌ای در کشورهای همسایه از ایران خارج شدند به صورتی که بررسی‌های انجام شده بیانگر این نکته بود که از سال از اویل اسفند 1401 تا نیمه ماه مبارک رمضان که اواخر فرودینِ 1402 بود عدد اجراهای ما (داخلی ایران) نزدیک به یک میلیون نفر بود.

اسماعیلی تاکید کرد: مقایسه دو آمار مطرح شده کاملا واضح و دقیق بیانگر این نکته است که میزان استقبال مردم از اجراهای صحنه‌ای داخل کشورمان چقدر است؟

وی درباره بازگشت هنرمندان خارج نشین به ایران نیز گفت: ما در‌جمهوری اسلامی ایران در موضوع ایرانیان خارج از کشور فضای مساعدی برای بازگشت تمام کسانی داریم که دلشان برای اسران و ایرانی می‌تپد. این حق را دارند و ایران خانه آنهاست و این حقی نیست که ما بتوانیم آن را سلب کنیم، بنابراین کسی بیاید درباره اینکه مجوز بگیرد آن هم مطابق قانون تصمیم گرفته می‌شود، اما باید رسما اعلام کنم که دولت آقای رئیسی رویه‌اش این بوده و یکی از برنامه‌هایش بازگشت ایرانیان خارج از کشور است.

به گفته اسماعیلی هیچ هنرمندی نبوده که درخواست بدهد و بدون دلیل ممانعتی ایجاد شود. به عنوان مثال هنرمندی بود که 40 سال اجازه اجرا نداشت و خارج از کشور هم زندگی می‌کرد اما ما اجازه اجرا دادیم. حتی صحبت‌هایی برای تشکر از دولت آماده انتشار کرده بود که من اجازه انتشار آن را ندادم چون دنبال تبلیغات نیستیم، پس باید بگویم ما به عنوان مسئول خادم همه ایرانیان هستیم چه داخل و چه خارج از کشور.

جشن خداحافظی با اسامی خارجی مجموعه‌ها

اسماعیلی در پاسخ به تعیین محل دائمی جشنواره فجر تاکید کرد: درباره مکان دائمی نمایشگاه جشنواره فجر اعلام آمادگی کرده‌ایم و منتظر اعلام مسئولان جشنواره هستیم و درباره تغییر نام برخی مجموعه‌ها که با اسامی خارجی فعالیت می کنند به فارسی نیز این نوید را می دهیم که به‌زودی برای آغاز این روند هم جشنی تدارک دیده شده که برگزار می‌شود.

تعویق اعزام به حج به دلیل مشکل فنی بین دو سازمان هواپیمایی

وزیر فرهنگ درباره دلیل برخی تغییر برنامه‌های اعزام زائران به سرزمین وحی گفت: ما طبق زمانبندی عمل کردیم و 28 آذر را برای زمان پروازها در سازمان حج اعلام کردیم، آنچه مربوط به سازمان حج است انجام شده و هتل‌ها هماهنگ شده است. چهارشنبه هفته قبل به دلیل مشکل فنی بین دو سازمان هواپیمایی این اتفاق به تعویق افتاد.

به گفته اسماعیلی باید منتظر باشیم تا این مشکل حل شود و از آنجا که از گذشته متقاضیان بسیار زیادی باقی مانده‌اند امیدواریم در سال‌های پیش رو این تقاضاها را پاسخ دهیم.

وی گفت: بیش از 5 میلیون نفر برای اعزام به حج عمره ثبت نام کرده بودند که باید این مسأله را در نظر داشت. اقداماتی را که باید سازمان حج انجام می داد اعم از رزرو هتل ها و ...‌  عملی شده است. بتعویق افتادن پروازها به دلیل اختلاف فنی بود که در راستای حل آن مرتبا با وزیران امور خارجه و راه و شهرسازی در ارتباط هستم.  بر اساس قراردادهایی که با طرف مقابل وضع شده است، شرایط حج تمتع در سال آینده بهتر از امسال خواهد بود منتظر هستیم مسأله فعلی هم سریع تر حل شود.

وزیر ارشاد در این مقطع به حضور ایمان شمسایی در وزارت ارشاد و عزیمت وی به سازمان حج اشاره کرد و از حضور وی در ارشاد به عنوان «مرحوم» استفاده کرد.

نمایش خانگی را یک فرصت می‌دانیم اما به شدت نگران نمایش خشونت، ارتباطات خانوادگی و نظایر آن هستیم

اسماعیلی درباره مجموعه نمایش خانگی گفت: در وضعیت فعلی در شورای انقلاب فرهنگی قانونی را داریم که می‌گوید ارشاد همه مسئولیت هایی که در حوزه حقیقی دارد در حوزه مجازی هم دارد. درباره مجموعه های نمایشی هم باید بگویم دبیرخانه و محل نظارت این کار صدا و سیما است و وزیر باید نمایندگی در شوراهای ساخت و نمایش داشته باشد، به جز این بخش و برنامه‌های تلویزیونی همه بخش‌ها در حوزه صوت و تصویر مدیریتش بر عهده ارشاد است، الان هم تنظیم آیین‌نامه اجرایی در حال انجام است، تا بخشی از موضوعات حل شود.

وی ادامه داد: متاسفانه این فاصله و شکافی که در این چند سال پیش آمد اتفاقات خوبی را رقم نزد. ما نمایش خانگی را یک فرصت می‌دانیم اما به شدت نگران نمایش خشونت، ارتباطات خانوادگی و نظایر آن هستیم، امیدوارم همکاران ما و عزیزان در بخش نظارتی این نگرانی مردم را به زودی مرتفع کنند.

میزان استقبال تولید کنندگان و تهیه کنندگان خارجی در جشنواره فیلم فجر بالا بود

وزیر ارشاد در بخش دیگر با بیان اینکه میزان استقبال تولید کنندگان و تهیه کنندگان خارجی در جشنواره فیلم فجر بالا بود و عدد حضور کشورها حضور ذهنم نیست اما تقریبا یک جغرافیای خوبی دارد که کارهای برجسته‌ای آمده است، گفت: یکی از مصوبات شورای عالی سینما قرار دادن زنگ سینما در مدارس بود که مقدمات آن درحال آماده سازی است. بحث تجهیز مدارس آموزش پرورش برای اکران فیلم مطرح شده است که امیدوارم اتفاقات خوبی بیوفتد.

وی گفت: همیشه ممکن است قانون باشد و یک جایی اجرای نادرست اتفاق بیوفتاد‌ اما ما در سند موسیقی تلاش کردیم مطابق برنامه و قانون مصوب شود و می‌دانید که ما خودمان را مجری صد در صد قانون و مجری هنرمندان می‌دانیم. و ایجاد سلیقه گرایی را قرار نخواهیم داد.

انتهای پیام/

ارسال نظر