صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم:

سند ناب رونمایی می‌شود

رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم گفت: در راستای هدف اول که تقویت گفتمان و جریان سازی است بحث سند ارتقای بهره وری عتف و نقشه راه بهره وری در قالب نظام ناب مورد توجه قرار می‌گیرد و روز اجلاس رونمایی می‌شود.
کد خبر : 890573

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، روح الله رازینی رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم در نشست خبری اولین اجلاس بهره وری در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اصحاب رسانه که صبح امروز (شنبه، ۲۳ دی ۱۴۰۲) در محل وزارت علوم برگزار شد، ضمن تبریک حلول ماه رجب اظهار کرد: در دوره جدید مدیریتی وزارت علوم موضوع بهره وری در راستای سیاست‌های کلی مورد تاکید قرار گرفت و انتظار وزیر علوم تمرکز دانشگاه‌ها و آموزش عالی روی بحث بهره وری بود که هم اکنون محقق شدت است.

وی افزود: با سازمان بهره وری اهدافی را در پیش گرفتیم تا بتوانیم به نتیجه برسانیم؛ بر همین اساس اولین اجلاس با شعار دانشگاه نقش آفرین، ایران بهره ور در دانشگاه علامه طباطبائی با حضور مجموعه‌ای از شبکه مدیران آموزش عالی در بخش‌های علمی و فناوری که مسئولیت بخش بهره وری و عملکرد را برعهده دارند برگزار می‌شود.

رازینی تصریح کرد: ۳ هدف اصلی در اجلاس بهره وری مطرح است که تقویت گفتمان بهره وری در نظام آموزش عالی کشور و مؤسسات هدف اصلی و مهم است که امروزه دغدغه اصلی کشور به شمار می‌آید.

رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم گفت: هدف دوم، توجه به نقش وزارت علوم در بهره وری کشور است، یعنی فارغ از توجه به حوزه بهره وری باید ببینیم چه نقشی در حوزه بهره وری دارد.

رازینی اضافه کرد: هدف سوم، تقویت بهره وری میان همکاران علمی دانشگاه‌ها و وزارت علوم است.

وی افزود: در راستای هدف اول که تقویت گفتمان و جریان سازی است بحث سند ارتقای بهره وری عتف و نقشه راه بهره وری در قالب نظام ناب مورد توجه قرار می‌گیرد و روز اجلاس رونمایی می‌شود.

رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم تاکید کرد: انعقاد تفاهم نامه دانشگاه معین در راستای هدف دوم صورت می‌گیرد که در این راستا ۵ دانشگاه اصلی کشور با ۵ دستگاه اجرایی تفاهم نامه معین بهره وری منعقد می‌کنند.

رازینی ادامه داد: ۲ سطح نقش آفرینی برای دانشگاه‌های کشور در سطح دستگاه‌های اجرایی و در سطح استان‌ها در نظر گرفته ایم که در ۹ استان تفاهم نامه بهره وری صورت گرفته و برای اولین بار با دستگاه‌های اجرایی در حوزه بهره وری تفاهم نامه‌ای را جهت ارتقای بهره وری در دستگاه‌های اجرایی انعقاد خواهیم کرد.

وی گفت: مجموعه‌ای از کارگاه‌ها و دستگاه‌های تخصصی با کمک اساتید مجری جهت آشنا شدن بیشتر با رویکرد‌های بهره وری در کشور برگزار خواهد شد که جزئیات بیشتر آن در اجلاس بهره وری اعلام می‌شود.

رازینی تاکید کرد: بهره وری محقق نمی‌شود مگر اینکه نقش آفرینان از فواید آن بهره‌مند شوند که در این زمینه اقداماتی صورت گرفته است.

وی ادامه داد: همه دستگاه‌های اجرایی باید در چهار مولفه شامل منابع انسانی، سرمایه، علم فناوری و مدیدیت به موضوع بهره وری بپردازند و آن را در نظر بگیرند؛ بنابراین انتظار می‌رود که در این چهار عنصر در دستگاه های‌اجرایی تحولی را در پنج سال آینده شاهد باشیم تا یک سوم از رشد افتصادی را از محل بهره روری کسب کنیم.

وی همچنین اظهار کرد: یکی از حوزه‌هایی که نقش کلیدی محوری و زیرساختی برای بهره وری دارد، حوزه علوم، تحقیقات و فناوری است که هم یک نقش درونی و هم یک نقش فرابخشی ناظر به سایر دستگاه‌ها دارد، زیرا اگر درست کار کند بقیه حوزه‌ها هم ارتقا می‌یابند. بر همین اساس هم رئیس جمهور تکلیف کردند دانشگاه‌ها هم نسبت یا بهره وری خود و هم نسبت به سایر حوزه‌ها دغدغه داشته باشند. 

به گزارش آنا، اولین اجلاس بهره وری در روز‌های ۲۶ و ۲۷ دی ۱۴۰۲ در محل دانشگاه علامه طباطبائی برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر