صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۷ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۵

مبارزه با سرقت‌، جرایم خشن و قاچاق کالا اولویت‌های پلیس آگاهی/ اعلام دو راهبرد محوری پلیس آگاهی ناجا

رئیس پلیس آگاهی ناجا ارتقاء توان علمی‌، حرفه‌ای و سرعت کشف جرایم و همچنین توسعه کمی و کیفی خدمات انتظامی را دو راهبرد مهم این پلیس عنوان کرد و گفت: مبارزه با سرقت، جرایم خشن و قاچاق کالا و ارز سه اولویت پلیس آگاهی است.
کد خبر : 89043

به گزارش گروه اجتماعی آنا از پایگاه خبری پلیس، سردار محمدرضا مقیمی در گردهمایی روسای پلیس آگاهی استان‌های سراسر کشور با اشاره به موفقیت‌های این پلیس در سال گذشته، اظهار کرد: ان شاءالله روند پیشرفت پلیس آگاهی ادامه داشته باشد و اقدامات مثمرثمری صورت بگیرد.


وی با تأکید بر لزوم روزآمدی در امور، افزود: باید از مجرمان چندگام جلوتر باشیم تا بتوانیم مأموریت‌های سازمانی را به نحو شایسته‌ای انجام دهیم. امروزه علم با سرعت در حال گسترش و پیشروی است، باید دانش و مهارت خود را مطابق با روند توسعه ارتقاء دهیم و از تکنولوژی‌های روز و نوین برای پیشبرد اهداف بهره ببریم.


وی با اشاره به برنامه پنج ساله ششم توسعه، خاطر نشان کرد: ارتقاء توان علمی، حرفه‌ای و سرعت کشف جرایم به ویژه جرایم سازمان یافته و همچنین توسعه کمی و کیفی خدمات انتظامی‌، متناسب با افزایش تسهیلات، سرعت در پاسخ دهی از راهبرد‌های مهم پلیس آگاهی ناجا است.


اجرای برنامه‌ها بر مبنای دو راهبرد


رئیس پلیس آگاهی ناجا یادآور شد: اجرای برنامه‌ها حتی اولویت‌دارها باید بر مبنای این دو راهبرد تعیین شده انجام بگیرد و در پایان ارزیابی برنامه پنج ساله به اهداف مدنظر برسیم.


وی با اشاره به اهمیت ارتقاء توان علمی، حرفه ای و سرعت کشف جرایم، عنوان کرد: قابلیت‌های علمی کشف و اطلاعات جرم به میزان قابل توجهی افزایش یافته است، باید قابلیت‌های خود را در دو بخش اطلاعات و تشخیص ارتقاء دهیم، در این حوزه کاستی‌هایی به دلیل کمبود تجهیزات و ... وجود دارد که در صدد رفع آن هستیم.


سردار مقیمی تأکید کرد: در فعالیت‌های این پلیس، بررسی روند صحنه جرم بسیار حائز اهمیت است و باید در این راستا دقت نظر لازم را داشته باشیم.


این مقام عالی انتظامی در ادامه با تأکید بر توسعه کمی و کیفی خدمات انتظامی، عنوان کرد: افزایش خدمات انتظامی در افزایش رضایت مردم نقش به‌سزایی دارد، خدمات‌دهی به شهروندان باید به نحو شایسته‌ای صورت پذیرد.


وی با تأکید بر لزوم دسترسی به بانک‌های اطلاعاتی کشور به میزان صد در صدی در راستای پیشبرد اهداف، گفت: افزایش و ذخیره‌سازی آثار انگشت نگاری از طریق برون سپاری و استفاده از ظرفیت‌های موجود نیز باید محقق شود.


سردار مقیمی ادامه داد: برای رسیدن به دو راهبرد پلیس آگاهی باید تقویت و توسعه فعالیت‌های اطلاعاتی و بهره‌گیری از تجهیزات و آزمایشگاه‌ها در کشف علمی جرم مد نظر قرار داد.


وی با اشاره به رویکرد تقویت و توسعه فعالیت های اطلاعاتی، توضیح داد: باید فرآیند علمی و اطلاعاتی برای پرونده های تشکیل شده و تکمیل مستندات پرونده، قبل از دستگیری با‌توجه به قانون جدید آیین دادرسی کیفری صورت بگیرد.


کشف علمی جرم


رئیس پلیس آگاهی ناجا همچنین با تأکید بر لزوم بهره گیری از تجهیزات و آزمایشگاه‌ها در کشف علمی جرم، گفت: برای تحقق این مهم، تجهیز تشخیص هویت در اولویت است .


وی اضافه کرد: توجه به تیمهای بررسی صحنه جرم به عنوان سرانگشتان پلیس آگاهی و اعتقاد راسخ به بهره برداری از قانون طلایی جرایم حائز اهمیت است.


این مقام عالی انتظامی بر احراز آمادگی دائمی برای مدیریت صحنه‌های جرم تأکید کرد و افزود: باید در هر شرایطی آمادگی حضور در صحنه‌های غیرمنتظره مثل سیل، زلزله و ... را داشته باشیم حتی حضور در مراسم‌های ملی و مذهبی چون راهپیمایی 22بهمن، راهپیمایی بزرگ اربعین و ... لازم است. آمادگی تیم بررسی صحنه جرم در هر لحظه یک مهم است.


سه اولویت پلیس


رئیس پلیس آگاهی ناجا در ادامه مبارزه با سرقت، جرایم مهم و خشن و مقابله با قاچاق کالا و ارز را سه اولویت این پلیس برشمرد و گفت: وقوع این موارد احساس ناامنی را در کشور بالا می‌برد و باید در هر استانی با‌توجه به شرایط، این سه اولویت را به عنوان محور فعالیت‌ها در نظر گرفت.


وی با اشاره به تشکیل قرارگاه مبارزه با سرقت در سال 92، یادآور شد: خوشبختانه با پیش بینی‌های صورت گرفته موفق شدیم شیب تند و رو به صعود سرقت را کنترل کنیم. باید برای سال 95 و 96 وقوع جرم را کاهش و در عین حال میزان کشفیات را افزایش دهیم.


سردار مقیمی ادامه داد: یکی از راهکارهای کاهش جرم، افزایش کشفیات مهم است و روند یک کشف زمانی کامل می شود که متهمان را نیز دستگیر کنیم.


رئیس پلیس آگاهی ناجا با تأکید بر اینکه باید خود را نسبت به وظایف متعهد بدانیم، عنوان کرد: مبارزه با قاچاق کالا و ارز یکی از اولویت‌های پلیس آگاهی در سال جاری است.


قرارگاه قاچاق و ارز


وی با اشاره به تشکیل قرارگاه مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مطرح کرد: با راه اندازی این قرارگاه دستاوردهای خوبی حاصل شده و کسب پرونده های قاچاق کلان و سازمان یافته با رشد همراه بوده است. محور پلیس آگاهی باید مقابله با قاچاق های کلان و سازمان یافته باشد.


وی اضافه کرد: اولویت دهی به مبارزه با باندهای قاچاق کلان و پرهیز از درگیر کردن ناجا در موارد قاچاق خرد و جزی در نقاط مرزی یک ضرورت است.


رئیس پلیس آگاهی ناجا خاطر نشان کرد: استفاده مناسب و کامل از قابلیت دستگاه‌های اطلاعاتی و همچنین برنامه‌ریزی و زمینه سازی اجرایی و قانونی در انهدام کالای قاچاق کشف شده در محل کشف نیز بسیار مهم و حیاتی است.


سردار مقیمی با اشاره به پیامدهای منفی ورود کالای قاچاق به کشور، عنوان کرد: ورود کالای قاچاق به کشور ضربه سنگینی به اقتصاد به ویژه تولید کننده وارد می‌کند و باید برای تحقق اقتصاد مقاومتی و بهبود وضعیت اقتصادی، روزنه‌های ورود کالای قاچاق به کشور کور شود.


وی یادآور شد: تشدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز دستاوردهای مطلوبی داشته است؛ در مأموریت های پلیس آگاهی، مقابله و کشف ملاک نیست، بلکه جلوگیری از ورود کالای قاچاق به کشور در راس برنامه های این پلیس است.


سردار مقیمی تأکید کرد: تمرکز بر باندها، شبکه‌های کلان قاچاق کالا و ارز، مجرمین سازمان یافته و تغییر رویکرد از کشف کالاهای خرد به کشف محموله‌های کلان در جلوگیری از ورود کالای قاچاق به کشور موثر است.


وی در ادامه با اشاره به اولویت مأموریتی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال 95 ، عنوان کرد: تقویت و تجهیز رده‌های مبارزه با قاچاق به منظور پیگیری و مقابله با قاچاق و همچنین آسیب شناسی پرونده‌های ملی و کلان نیز در دستور کار است.


احتمال افزایش وقوع سرقت


سردار مقیمی با اشاره به مبارزه با سرقت و استرداد اموال به مالباختگان، مطرح کرد: متأسفانه علیرغم توصیه‌های پلیس، برخی منازل به شعب بانکی و تجاری مبدل شده و این روند احتمال وقوع سرقت را افزایش می‌دهد.


وی با اشاره به اولویت مأموریت مبارزه با سرقت، خاطر نشان کرد: با اقدامات صورت گرفته، در حوزه مبارزه با سرقت توفیقات خوبی حاصل شده است.


این مقام عالی انتظامی، تعامل با مراجع قضائی با برگزاری نشست های تخصصی، مستمر و برنامه‌ریزی شده و همچنین کشف پیشدستانه را در روند کاهش سرقت موثر دانست.


وی بر توجه به دستورالعمل ها و طرح های صادر شده از ستاد ناجا و توجه مضاعف به دستورالعمل قرارگاه سرقت تأکید کرد و افزود: اطلاع رسانی و آگاهی بخشی عمومی در کاهش میزان وقوع سرقت نیز موثر است.


انتهای پیام/

ارسال نظر