برنامه رشد شرکتهای دانشبنیان چیست؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، طبق قانون جدید، شرکتهای دانشبنیان، موظف هستند در ابتدای هر سال برنامههای خود را برای رشد و توسعه در سال پیش رو، در اختیار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری قرار دهند. این برنامه، میزان و نحوه دریافت حمایتهای دولتی را تعیین میکند.
هدف از این کار، مدیریت منابع از جانب دولت و پایش وضعیت فعالیت شرکتهاست. نکته حائز اهمیت این است که در صورت تحقق نیافتن برنامه ارائه شده، معاونت میتواند وضعیت مجموعههای تحت حمایت خود را آسیب شناسی کرده و در صورت نیاز در خصوص سیاستهای جاری کشور که بر کارکرد این شرکتها اثر منفی میگذارند، به درستی و با مدارک مستند موضع گیری کند.
ضروری است که این برنامه شامل پیشبینی مجموعه برای توسعه در سه بخش فنی، مالی و نیروی انسانی باشد.
در بخش فنی تولید محصولات دانشبنیان بیشتر یا توسعه محصول ثبت شده کنونی مد نظر است. در بخش مالی، درآمدزایی بیشتر در نتیجه برخورداری از حمایتهای معاونت علمی و در بخش نیروی انسانی توسعه نیروی انسانی شرکت یا به کارگیری نیروهای نخبه دانشگاهی مورد توجه قرار میگیرد.
بر اساس چهارچوب معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، برای تعیین موقعیت مجموعهها از نظر میزان توسعه سه سطح در برنامه رشد در نظر گرفته شده که شامل سطح بالا با پیشبینی رشد بیش از ۱۰۰درصد در شرکت، سطح متوسط با پیشبینی رشد ۵۰درصد تا ۱۰۰درصد در شرکت و سطح پایین با پیشبینی رشد کمتر از ۵۰درصد در شرکت است.
این مورد به اینکه شرکت پیشبینی کدام سطح از رشد را داشته باشد، بستگی دارد در صورتی که به آن دست پیدا کند، نوع حمایتهای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و سقف آنها تعیین خواهد شد.
انتهای پیام/