صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در سمینار شناخت استاندارد‌های تولید و توزیع محصولات پلیمری عنوان شد؛

ایمنی و مقاومت ساختمان‌ها با رعایت استاندارد‌ها

سمینار آموزشی شناخت استاندارد‌های تولید و توزیع محصولات پلیمری با همکاری انجمن پلیمر و پلاستیک تهران و اداره کل استاندارد استان تهران با حضور جمعی از مسئولان و کارشناسان در سالن همایش‌های اداره کل استاندارد استان تهران برگزار شد.
کد خبر : 890241

به گزارش گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سمینار آموزشی یک روزه شناختن استاندارد‌های تولید و توزیع محصولات پلیمری با هدف آشنایی بیشتر تولید‌کنندگان، توزیع کنندگان و مصرف‌کنندگان با استاندارد‌های تولید و توزیع محصولات پلیمری، با حضور جمعی از مسوولان و کارشناسان و نمایندگان سازمان نظام مهندسی کشور، وزارت صمت، سازمان استاندارد استان تهران، انجمن پلیمر و پلاستیک تهران در سالن همایش‌های ادره کل استاندارد استان تهران برگزارشد.

محور‌های اصلی این همایش بررسی موضوع‌هایی از قبیل نگاهی بر استاندارد ملی۱-۹۱۱۹(لوله و اتصالات فاضلابی ساختمانی)، شناخت قوانین حقوقی استاندارد و آشنایی با قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، آشنایی با انواع تست‌های آزمایشگاهی لوله و اتصالات پلیمری طبق استاندارد‌های ملی مربوطه، آشنایی با تأسیسات ساختمانی(انتخاب مصالح استاندارد و نصب صحیح تجهیزات) از دید مهندس ناظر سازمان نظام مهندسی ساختمان بود.

*استفاده از لوله‌ها و اتصالات پلیمری استاندارد بخش کلیدی سامانه‌های تأسیسات 

علی اکبر رشیدی مهرآبادی، رئیس هیأت مدیره انجمن پلیمر و پلاستیک استان تهران در این سمینار آموزشی با تاکید بر رعایت استاندارد‌ در ساخت پلیمر‌های پلاستیکی و فرهنگ‌سازی کلمه استاندارد در میان تولید‌کنندگان و توزیع‌کنندگان گفت: استفاده از لوله‌ها و اتصالات پلیمری استاندارد مانند پی وی سی (PVC) و پلیکا، یکی از نیاز‌های اساسی صنعت ساخت و ساز و به عنوان بخش کلیدی سامانه‌های تأسیسات محسوب می‌شود.

وی افزود: استفاده از لوله‌ها و اتصالات پلیمری استاندارد، ایمنی بیشتر ساختمان‌ها را تضمین می‌کند؛ اگر لوله‌ها و اتصالات بر اساس استاندارد ساخته شوند، می‌توانند در برابر فشار‌ها، دما‌ها، تنش‌های خاص مقاومت داشته باشند و خطر نشتی، ترکیدگی یا خرابی محیط‌های ساختمانی و صنعتی و هزینه‌های ناشی از خرابی تجهیزات ساختمانی را کاهش دهند.

وی خاطرنشان کرد: حساسیت این امر باعث شد، انجمن پلیمر و پلاستیک استان تهران با همکاری اداره کل استاندارد استان تهران، نظارت جدی بر تولید و توزیع این محصولات در بازار داشته باشد. ‌امیدوارم انجمن پلیمر پلاستیک تهران در راستای تحقق این مهم، طبق دستور اداره استاندارد خدمتی در ساختمان‌سازی کشور داشته باشد.

*تضمین ایمنی ساختمان با تولید لوله‌های استاندارد

لوله‌ها و اتصالات پلیمری مانند PVC با رعایت استاندارد‌ها و پیکربندی‌های صنعتی دقیق، ایمنی ساختمان را تضمین می‌کنند. در مقابل اگر این لوله‌ها از استاندارد‌های لازم برخوردار نباشند منجر به بروز مشکلاتی می‌شود که سایر تجهیزات و ایمنی ساختمان‌ها را تهدید می‌کنند. این نوع لوله‌ها امروزه در صنعت ساخت و ساز از اهمیت زیادی برخوردارند؛ لوله‌هایی که باید استاندارد‌های ملی لازم را رعایت کنند.

علیرضا کریمی، کارشناس مسوول صنایع شیمی اداره کل استاندارد استان تهران در این سمینار آموزشی پیرامون این مسأله گفت: PVCیا پلی وینیل کلراید یک ارگانو کلراید (ترکیبات آلی کلر) است که به آن مونومر وینیل کلرید (VCM) یا کلواتن نیز گفته می‌شود. این ترکیب بی‌رنگ یک ماده شیمیایی مهم صنعتی است که عمدتاً برای تولید پلی وینیل کلرید پلیمر(PVC) استفاده می‌شود؛ سالانه حدود ۱۳ میلیارد کیلوگرم PVCدر جهان تولید می‌شود.

وی به دلایل محبوبیت پلی وینیل کلراید(PVC) اشاره کرد و افزود: PVC طیف گسترده‌ای از کاربرد‌ها و مزایا را دارد. PVC در صنایع مختلف به دو شکل سفت و سخت و انعطاف‌پذیر ارائه می‌شود. به طور خاص، (PVC) سفت و سخت دارای چگالی بالایی برای پلاستیک است که آن را بسیار سخت و به طور کلی فوق‌العاده قوی می‌کند. همچنین به راحتی در دسترس و مقرون به صرفه است.

وی خاطرنشان کرد: همچین PVC در ترکیب با ویژگی‌های طولانی مدت پلاستیک، استفاده از آن را برای بسیاری از کاربرد‌ها صنعتی مانند ساختمان آسان می‌کند. PVCدارای طبیعت بسیار با دوام و سبک است و این ماده را برای مواد ساختمانی، لوله کشی و سایر کاربرد‌های صنعتی جذاب می‌کند. محتوای بالای کلر آن، این ماده را در برابر آتش مقاوم می‌کند. PVC دارای مقاومت کششی فوق‌العاده‌ای بوده و در برابر مواد شیمیایی و قلیایی بسیار مقاوم است.

وی ادامه داد: PVC با ایجاد لوله‌های تقریباً بدون نشت که مستعد خوردگی نیستند، در برابر فشار‌های محیطی مقاومت کرده و به حفظ انرژی و آب کمک می‌کنند. میزان شکست PVC به اندازه یک درصد ضریب شکست سیستم‌های چدن است. عدم تجمع در لوله‌های PVC باعث بهبود عملکرد و افزایش بهره وری انرژی می‌شود.

کریمی تأکید کرد: در ساخت این لوله‌ها باید استاندارد ملی۱-۹۱۱۹ رعایت شود. همچنین انجام آزمون‌هایی از قبیل تعیین درصد رزین( به منظور تعیین درصد PVC)، چگالی( به منظور تعیین چگالی محصول تولیدی)، سفتی حلقوی( به منظور ارزیابی مقاومت لوله یا اتصال در برابر فشار‌های وارده )، ضربه لوله( به منظور ارزیابی مقاومت لوله یا اتصال در برابر ضربه)، ویکات( به منظور نرم نشدن بیش از اندازه لوله یا اتصال) در این لوله‌ها ضروری سات.

این کارشناس عنوان کرد: همچنین آزمون برگشت طولی در لوله‌های پلاستیکی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا هنگام تولید، تنش طولی حبس شده در فرایند تولید لوله پلیمری در جهت اکستروژن(طولی) رخ می‌دهد. این تنش‌ها طولی سبب آرایش یافتگی و جهت یافتگی زنجیره‌های پلیمری لوله در جهت طول می‌شوند و سطح انرژی آن‌ها را پایین می‌آورند. هرچه این تنش‌ها بیشتر باشد، طبیعی است که کشش و آرایش یافتگی زنجیره‌ها بیشتر خواهد بود.

وی در پایان اظهارداشت: آزمون دی کلرو متان نیز معمولاً برای محصولات ساخت شده از PVC انجام می‌گیرد و در لول‌های PVC اهمیت بیشتری دارد. به طور کلی اگر محصول یا نمونه در معرض ماده شیمیایی دی کلرومتان قرار گیرد و پخت کاملی نداشته باشد، بر اثر واکنش بین کلر‌های موجود در ساختار PVC و دی کلرومتان، دچار سفید شدگی می‌شود. اگر نمونه دچار سفید شدگی و تغییر رنگ یا حالت شود، نشان از پخت نامناسب محصول دارد و تولید‌کنندگان باید شرایط پخت را مجدداً تنظیم کنند.

 *سخت‌گیری نظام مهندسی بر تولید و توزیع محصولات

عابدی، رئیس دپارتمان مکانیک نظام مهندسی ساختمان استان تهران نیز در این سمینار گفت: اکنون طبق ماده ۳۳ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، مراحل و فرایند نظارت بر پروژه‌های ساختمانی مشخص شده است. طبق این قانون ۲۲ مبحث را به شکل کتاب تدوین کرده‌ایم. در حوزه تأسیسات مکانیک، مباحثی پیرامون آتش نشانی، تأسیسات مکانیکی، بهداشتی، گاز، تعمیر و نگهداری و همچنین انرژی عنوان کرده‌ایم. طبق این قانون که توسط وزارت راه و شهرسازی تدوین شده است، مهندسان باید قوانین مصوب و مفاد آن را اجرا کنند.

وی افزود: پروژه‌های ساختمانی، مصرف‌کننده عمده لوله‌های پلیمری هستند. در حال حاضرهرچند سخت‌گیری زیادی در حوزه مصرف به ویژه برای تولید‌کنندگان این لوله‌ها وجود دارد اما توزیع‌کنندگان نیز پس از ساخت ساختمان، گرفتار مهندسان ناظر خواهند شد. اگر مهندسان تأسیسات مکانیک _که بر اساس قانون قدرت زیادی در پروژه‌ها دارند _متوجه غیر استاندارد بودن این محصولات شوند، در ادامه این افراد گرفتار مجرای قانونی می‌شوند زیرا فروش محصولات تخصصی مانند فروش محصولات غذایی نیست و یک تعهد به دنبال دارد.

*یک ساختمان باید ۵۰ سال دوام و استحکام داشته باشد

وی تأکید کرد: یک ساختمان باید ۵۰ سال دوام و استحکام داشته باشد. اگر ساختمانی دچار مشکل شود، تولید‌کننده، مجری و ناظر ساختمان و تمامی کسانی که در این فرایند حضور داشتند، تحت پیگیرد قانونی قرار می‌گیرند. در حال حاضر شناسنامه فنی به ملک‌ها تعلق می‌گیرد. در این شناسنامه اسامی تمامی دست اندرکاران و شرکت‌های سازنده عنوان شده است بنابراین باید تولید‌کنندگان در ساخت محصولات خودشان استاندارد‌های لازم را رعایت کنند. مقاومت یک سازه طبق آیین‌نامه ۲۸۰۰ پس از وقوع زلزله نشان داده می‌شود اما در حوزه تأسیسات مکانیک و الکترونیک، بهره برداران پس از ورود به ساخت یک سازه درگیر ماجرا می‌شوند.

وی یادآورشد: نظام مهندسی ساختمان استان تهران در برخی از حوزه‌ها مانند گاز حساسیت بیشتری دارد. طبق آمار‌ها تلفات ناشی از نشت گاز و مونوکسید کربن سالانه بیش از ۳ هزار نفر است. در حوزه پلیمر و فاضلاب و لوله‌های پی وی سی نیز با رویداد‌های کمی مواجه نبوده‌ایم از اینرو استفاده از لوله‌های استاندارد ایمنی یک ساختمان را تضمین می‌کند.

عابدی در پایان گفت: اکنون در سطح استان ۳ هزار ناظرکار نظارت پروژه‌های مختلف الف، ب( تا۵ طبقه)، ج(۷ الی ۸ طبقه)، د(بیش از ۸ طبقه) را انجام می‌دهند. ساختمان‌های گروه "ج" و "د" استاندارد‌های بسیار بالاتری دارند و پس از تولید و توزیع نظارت بیشتری بر اجرای این پروژه‌ها وجود دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: پلیمر تاسیسات
ارسال نظر