صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۲ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۵
حاشیه‌نگاری خبرنگار آنا از نخستین جلسه علنی مجلس دهم

از حضور مرحوم محمدی گیلانی در صحن علنی تا توزیع نخستین برگه‌های غیررسمی در مجلس دهم

دهمین دوره مجلس شورای اسلامی صبح امروز -شنبه هشتم خرداد ماه- گشایش یافت و نخستین جلسه علنی مجلس دهم برگزار شد.
کد خبر : 89017

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، ابتدا امیدوار رضایی معاون اداره قوانین مجلس شورای اسلامی از هیأت رئیسه سنی برای حضور در جایگاه دعوت کرد.


عبدالرضا هاشم‌زایی از حوزه انتخابیه تهران و متولد ۱۳۲۳ به عنوان رئیس، سید مصطفی ذوالقدر منتخب میناب و متولد ۱۳۲۵ نایب رئیس، سیده فاطمه حسینی منتخب تهران و متولد ۱۳۶۴ دبیر اول و سمیه محمودی منتخب شهرضا و متولد ۱۳۶۳ دبیر دوم به عنوان اعضای هیأت رئیسه سنی در جایگاه مستقر شدند و اولین جلسه علنی مجلس دهم شورای اسلامی با حضور ۲۶۵ نفر از منتخبان به طور رسمی آغاز شد.


فاطمه حسینی دستور اولین جلسه را اعلام کرد و بعد از قرائت قرآن، علی افراشته معاون اجرایی مجلس شورای اسلامی گزارشی از اقدامات ابتدایی برای شروع به کار مجلس دهم ارائه داد.


گیلانی به جای گلپایگانی



سپس عبدالرضا هاشم‌زایی پس از چند دقیقه سخنرانی، وقتی قصد داشت حجت‌الاسلام محمد محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری را برای قرائت پیام رهبری به جایگاه دعوت کند، به اشتباه وی را «محمدی گیلانی» خطاب کرد. حجت‌الاسلام گلپایگانی وقتی در جایگاه قرار گرفت، گفت: «خدا آن عالم بزرگوار را رحمت کند، حالا چه‌جوری می‌خواهند از آن دنیا بیایند خدا می‌داند.»


بعد از این وقتی رئیس جلسه، بنابر دستور، عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور را برای ارائه گزارش درباره برگزاری انتخابات دعوت کرد، برخی منتخبان نسبت به جابه‌جایی برنامه افتتاحیه اعتراض کردند که طبق آیین‌نامه ابتدا باید مراسم تحلیف انجام شود. اما هاشم‌زایی در پاسخ به این اعتراض گفت: «من فقط یک روز رئیس هستم تذکرهایتان را برای رئیس دائمی بگذارید.» در این هنگام ردیف اول میهمانان مراسم در صحن علنی با یکدیگر مشغول بحث شدند.


گفت‌وگوی خمینی جوان با حدادعادل



سوگندنامه بین منتخبان حاضر توزیع شد و مراسم تحلیف با سوگند منتخبان به قرآن برگزار شد. منتخبان اقلیت‌های مذهبی به کتاب آسمانی خود قسم خوردند. علی لاریجانی که در دوره نهم رئیس مجلس بود، در این مراسم به جای صندلی خود، در ردیف اول میهمانان و کنار حجت‌الاسلام علی‌اکبر ناطق‌نوری نشست و هنگام ادای سوگند نیز از همین صندلی ایستاد و سوگند یاد کرد.


در ادامه مراسم، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهوری در جایگاه قرار گرفت و سخنرانی کرد. منتخبان مجلس دهم کم‌کم در صحن علنی با یکدیگر وارد صحبت می‌شدند.


در ردیف میهمانان ویژه نیز، حجت‌الاسلام سید حسن خمینی و غلامعلی حدادعادل که در کنار یکدیگر نشسته‌ بودند با هم مشغول صحبت‌ شدند که جالب توجه بود.


هاشم‌زایی همیشه آخر



بعد از این افتتاحیه پایان یافت و میهمانان، جلسه را ترک کردند. مراسم قرعه‌کشی شعب بررسی اعتبارنامه‌ها اجرا شد.


هاشم‌زایی در پایان قرعه‌کشی برای شعب بررسی اعتبارنامه منتخبان مجلس دهم، وقتی که نامش به‌عنوان نفر یکی مانده به آخر از گلدان خارج شد، گفت: مثل این‌که نام بنده همیشه باید آخر باشد.


نام عبدالرضا هاشم‌زایی در لیست امید ۳۰ نفره تهران نیز در رتبه آخر قرار داشت که به نظر می‌رسد، شوخی هاشم‌زایی به این موضوع ارجاع داشت.


بعد از اتمام قرعه‌کشی شعب و تعیین‌ تکلیف شعب ۱۵گانه دهمین دوره مجلس، هاشم‌زایی زنگ پایان کار نشست علنی امروز را به‌صدا درآورد و دستور جلسه فردا را که ادامه دستور امروز بود، اعلام کرد و در نهایت و پس از پایان سخنانش، بار دیگر زنگ جلسه را زد.


رایزنی برای یارگیری



در این میان، منتخبان با یکدیگر وارد گفت‌وگو شدند و برخی فعال‌تر از سایرین تلاش‌ می‌کردند با بیشتر منتخبان صحبت‌ کنند. محسن کوهکن منتخب مردم لنجان در مجلس، با حرکت در میان صندلی منتخبان برگه‌‌ای را میان آنان، توزیع می‌کرد و با برخی از منتخبان به صورت تک‌تک وارد گفت‌وگو می‌شد.


همچنین محمود بهمنی منتخب مردم ساوجبلاغ نیز بیش از سایرین با منتخبان جدید مجلس دهم صحبت‌ می‌کرد.


به گزارش آنا، این روزها رقابتی جدی بین علی‌ لاریجانی و محمدرضا عارف برای احراز کرسی ریاست مجلس دهم شکل گرفته است و دو جریان حامی‌ آن‌ها در تلاش برای یارگیری هستند.


گزارش از مهدی روزبهانی


انتهای پیام/

ارسال نظر