جشنواره نواحی مظلوم واقع شده است
آیت قنبری، هنرمند عاشیقلار آذربایجانی که در جشنواره موسیقی نواحی شرکت کرده بود، در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم وفناوری آنا گفت: دراین جشنواره قطعات دیوان عثمانی و دیوانهای دیگر با سه آهنگ مارش آذربایجان و کوراوقلو را اجرا کردم.
وی با اشاره به اینکه اجدادشان همه اهل موسیقی بودند، گفت: همین ساز قپوز میراث خانوادگی ما است، در ضمن ما تعصب خاصی به فرهنگ و زبان خودمان هم داریم و در این زمینه فعال هستیم حتی خیلی وقتها از شاگردانمان پول هم در قبال آموزش نمیگیرم و سعی میکنیم آموزش بدهیم تا یاد بگیرند.
قنبری با بیان اینکه امرار معاش به این شیوه دشوار است، گفت: البته شغل اصلی اکثر ما هنر نیست، ما کارهای دیگر اصلی داریم با وجود اینکه پنجاه سال است که کار هنری دارم، اما شغل اصلی و امرار معاشم از هنر نیست.
وی در پاسخ به این سوال که چقدر در آذربایجان به موسیقی اصیل گرایش دارند، گفت: خیلی جوانها و نوجوانها گرایش به موسیقی دارند، حتی ما برای سبک کارمان نت نویسی کردیم و آن را به موسیقی علمی نزدیک ساختیم که با سولفز و نت درس بدهیم. هرچقدر که قبلا گرایش بوده الان شما هزار برابرش بکنید خصوصا خانمها خیلی به تدریس و نوازندگی گرایش پیدا کردهاند.
قنبری درباره جشنواره موسیقی نواحی گفت: این جشنواره واقعا مظلوم واقع شده، نه تبلیغی برای آن شده و نه مکان خوبی برایش در نظر گرفتند. واقعا موسیقی نواحی سالم است و با گوشت و پوست و تاریخ و اجدادمان مرتبط است و مسئولان باید نگاه درستی بدان داشته باشند حال شما بپرسید چرا باید یک سالن کوچک برای چنین جشنوارهای امسال درنظر گرفته شود؟ چرا نباید برای این جشنواره تبلیغی بشود که افراد بیشتری در آن شرکت کنند ومخاطب بیشتری داشته باشد؟
وی درباره این وحدت اقوام گفت: شما تصویر کنید از همه ایران برای این جشنواره شرکت کردند همین کنار هم بودن ما با هم، فعالیتهای مشترک به همراه میآورد که باید آن را تقویت کرد.
انتهای پیام/