صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ساخت بزرگ‌ترین برج حرارتی خورشیدی در شیلی

شیلی، بزرگ ترین برج حرارتی خورشیدی را در صحرای اتاکاما می سازد.
کد خبر : 889997

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از یورو نیوز، این برج حرارتی خورشیدی ۲۴۰ متری که توسط آینه احاطه شده است به عنوان نمادی از بزرگترین انقلاب انرژی علیه تغییرات آب و هوایی در آمریکای لاتین عمل می‌کند.

این برج با ابهت ۲۴۰ متری یکی از ارکان برنامه جاه طلبانه انرژی سبز شیلی است که در سال ۲۰۱۹ آغاز شد و هدف آن جایگزینی کامل سوخت‌های فسیلی تا سال ۲۰۴۰ است.

به طور همزمان، پروژه دیگری موسوم به «آلبا» در تبدیل یک نیروگاه ترموالکتریک با سوخت زغال سنگ به یک سیستم ذخیره سازی بزرگ برای انرژی‌های تجدیدپذیر در حال انجام است.

تابش خورشیدی بالا و نمک‌های استخراج شده از خشک‌ترین بیابان روی کره زمین، عوامل تشکیل دهنده یک مجموعه انرژی قدرتمند برای تولید و ذخیره برق هستند.

«مارسلو منا» «Marcelo Mena» وزیر سابق محیط زیست شیلی می‌گوید: یک دهه پیش، هیچ کس تصور نمی‌کرد که بیش از یک سوم انرژی شیلی تا قبل از سال ۲۰۳۰ از خورشید و باد تأمین شود. چنین اقدامی که جاه طلبانه تلقی اکنون به واقعیت تبدیل شده است.

امروزه ۳۵.۴ درصد از انرژی تولید شده در شیلی بادی و خورشیدی است و ۳۷.۲ درصد از منابع آب در سیستم ملی برق (SEN) تأمین می‌شود که بخش عمده‌ای از تقاضا را پوشش می‌دهد. نفت زغال سنگ و گاز ۲۶.۹ درصد انرژی این کشور را تامین می‌کنند.

«مارتا آلونسو» «Marta Alonso» مدیر خدمات جهانی انرژی آمریکای جنوبی (GES) که ارائه دهنده جهانی خدمات صنعت بادی و خورشیدی است می‌گوید: تعداد انگشت شماری از کشوری جهان توانسته اند صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر را مانند شیلی به طور واقعی ادغام کنند.

برج Cerro Dominador یکی از تنها چهار برج حرارتی خورشیدی در جهان است و اطراف آن را ۱۰۶۰۰ آینه یا هلیواستات احاطه کرده اند که نوعی گل آفتابگردان را در پای آن تشکیل می‌دهند.

نمک‌های خورشیدی از طریق مجاری شریان مانند که به نوک سازه متصل می‌شوند، گردش می‌کنند، جایی که آینه‌های منعکس کننده نور خورشید، آن‌ها را تا دمای ۵۶۵ درجه سانتیگراد گرم می‌کنند.

سپس از همان لوله‌ها را به سمت ظروف آب، پایین آمده تا بخار تولید کرده و توربین را به حرکت در آورد و در نهایت برق تولید شود. ظرفیت نصب شده این نیروگاه ۱۱۰ مگاوات است.

آلونسو می‌گوید: شاید یکی از بزرگترین موانع کربن زدایی، ذخیره سازی باشد. توسعه نیافتن فناوری‌های ذخیره سازی یک معضل قلمداد می‌شود.
شیلی یافتن یک جایگزین را در دستور کار قرار داده است. هر دو برج‌های Cerro Dominador و Alba Project از نمک‌های به اصطلاح خورشیدی استخراج شده از صحرای آتاکاما، متشکل از نیترات پتاسیم و نیترات سدیم تغذیه می‌شوند.

این نمک‌ها هنگامی که ذوب و در حالت مایع نگهداری می‌شوند، امکان ذخیره سازی انرژی را فراهم می‌کنند. دوره ذخیره سازی این نمک‌ها در برج Cerro Dominador، ۱۷ ساعت است.

انتهای پیام/

ارسال نظر