صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۵۲ - ۱۹ دی ۱۴۰۲
محسنی بندپی در گفت‌وگو با آنا:

تعرفه خدمات پزشکی واقعی نیست/ برای حفظ نخبگان برنامه نداریم

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به بی‌برنامگی کشور برای حفظ نخبگان گفت: پدیده زیرمیزی در نظام سلامت نتیجه واقعی نبودن تعرفه خدمات پزشکی است.
کد خبر : 889859

محمدعلی محسنی بندپی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: گلایه های سازمان نظام پزشکی در مورد تأخیر تعیین تعرفه های پزشکی برای سال آینده درست است.

وی با بیان اینکه معاونت درمان وزارت بهداشت نیز در مورد کاهش یا پایین بودن تعرفه های پزشکی گله‌مند بود و اعلام کرد که باید تعرفه ها افزایش پیدا کند، افزود: اگر بخواهیم در نظام سلامت زیرمیزی ها را حذف کنیم و جلوی پرداخت‌ پول های اضافی و تخلف ها گرفته شود، ناگزیریم ارزش خدمات گروه پزشکی را به صورت واقعی تعرفه گذاری کنیم.

بندپی گفت: تعرفه خدمات پزشکی در ایران نه تنها نسبت به سایر کشورها بسیار پایین است؛ بلکه با برخی از خدمات داخل کشور هم قابل مقایسه نیست. در واقع تعادلی بین عرضه و تقاضا و هزینه‌کردها دراین حوزه وجود ندارد. 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: اجاره‌ها روزانه و هفتگی و ماهانه در حال تغییر هستند؛ اما تعرفه های پزشکی را یکبار در سال و تقریبا معادل نصف میزان تورم سالانه تعیین می کنیم و این سوال مطرح می شود که قیمت کدام کالایی که امروز می خرید مثل گوشت، مرغ، لبنیات  و ... با قیمت فروردین 1402 یکی است که ما تعرفه را یک بار اول سال و با 50 درصد تعرفه واقعی، تعیین می کنیم.

وی با بیان اینکه یکی از علل مهاجرت نخبگان این است که دخل و خرج شان در کشور به هم نمی خورد، افزود: در چنین وضعیتی نه تنها کشورهای عربی حتی ترکیه و ‌کردستان عراق و کشورهای اروپایی به آسانی به بچه های ما پذیرش می دهند و امتیازهای خوبی برای آنها در نظر می گیرند.

بندپی خاطرنشان کرد: واقعیت این است همان اندازه که برای نگهداری نخبگان کشور برنامه ای نداریم، کشورهای دیگر دنیا برای جذب آنان برنامه دقیقی دارند.

این نماینده مجلس گفت: پرورش نخبه، کاری نیست که امروز شروع کنید و فردا نتیجه بدهد. برای اینکه یک پزشک فوق تخصص تربیت کنیم تقریبا 30 سال باید تحصیل انجام شود تا به درجه ای برسد که بتواند خدمات فوق تخصصی ارائه کند؛ اما با بی تدبیری ها و تصمیم گیری های نابجا و در برخی موارد با تعصب ها و برچسب‌زنی‌ها آنان را از دست می دهیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر