صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اکتشافات جدید ستاره‌شناسان برای تکمیل نظریه گالیله

ستاره‌شناسان به‌تازگی از تلسکوپ فضایی جیمز وب برای بزرگ‌نمایی مجموعۀ ستاره‌ای شمشیر در صورت فلکی شکارچی استفاده و حدود ۵۰۰ نقطه را شناسایی کردند که قبلاً دیده نشده بود.
کد خبر : 889839

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به‌ نقل از مجلۀ کوانتا، گالیلئو گالیله، ریاضیدان و دانشمند شهیر، عدسی‌های تلکسوپ‌اش را به سوی آسمان گرداند و در صورت فلکی شکارچی بیش از ۵۰۰ ستارۀ جدید مشاهده کرد و بدین واسطه به اکتشافات مهمی دست یافت.

به‌تازگی نیز ستاره‌شناسان از تلسکوپ فضایی جیمز وب برای بزرگنمایی مجموعۀ ستاره‌ای شمشیر در صورت فلکی شکارچی استفاده کردند و حدود ۵۰۰ نقطه را شناسایی کردند که قبلاً دیده نشده بود.

این جهان‌های کوچک و کم نور، مرز بین ستاره‌ها و سیارات را محو می‌کنند و رازی را پیش روی ما می‌گذارند که همچنان توضیحش برای اخترشناسان دشوار است.
رصد‌های تلسکوپ فضایی جیمز وب آشکار کرده که ده‌ها مورد از این جهان‌ها به‌صورت جُفت‌جُفت به دور یکدیگر می‌چرخند و بدین ترتیب معما پیچیده‌تر نیز می‌شود.

این یافته‌ها انتظارات پیشین ما را نقض می‌کند و نمی‌توان آن را به راحتی با نظریۀ تشکیل ستاره‌ها یا سیارات آواره توضیح داد.
 
محققان ایدۀ جدیدی ارائه کرده‌اند که می‌گویند شاید سیارات غول پیکر به صورت جفت‌جفت از منظومۀ اصلی خود خارج شوند. این توضیح می‌تواند فرضیه‌های پیشین دربارۀ چگونگی شکل‌گیری جهان‌های کم‌نور و بدون ستاره را به چالش بکشد.

قرن‌هاست که جهان‌های شناور و آزاد، که با عنوان سیارات سرکش یا آواره نیز شناخته می‌شوند، به دلیل تاریکی بیش از حد قابل شناسایی نبوده‌اند. این سیاره‌ها بسیار سبک‌تر از ستاره‌ها هستند و معمولاً تصور می‌شود که وزنی کمتر از سیزده‌برابری سیارۀ مشتری داشته باشند.
 
این سیاره‌ها کاملاً مرئی نیستند و همین امر اخترفیزیکدانان را به این فکر واداشت که آیا می‌توانند با رصد این سیاره‌ها ویژگی‌ها مادۀ تاریک را توضیح دهند یا خیر. با این حال در بررسی‌های بعدی آشکار شد که داده‌های کافی برای توضیح مادۀ تاریک در اختیار دانشمندان قرار ندارد.

رمز و راز حول این جهان‌ شناور و آزاد همچنان کنجکاوی اخترشناسان را برمی‌انگیزد و انتظار می‌رود تحقیقات بیشتر در این زمینه بتواند درک ما را از این اجرام آسمانی مرموز را بهبود بخشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر