صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۹ - ۱۹ دی ۱۴۰۲
مشخصات دستگاه «لودسین» چیست؟

دانش بومی به کمک سلامت طیور آمد؛ تعیین ضریب وزنی پرندگان بدون خطا

مرکز تحقیقات توسعه فناوری‌های نوین در صنایع برق موفق به ساخت دستگاهی شده که علاوه بر وزن لحظه‌ای، وزن متوسط طیور را هر ۲۴ ساعت ثبت می‌کند.
کد خبر : 889837

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ دستگاه «مكانيزه سنجش رشد و مقایسه با استاندارد طیور با قابلیت حذف بار دینامیکی ناشی از حرکت طیور» 21 مهر 1399 به شماره اختراع 102601 توسط تیمی از مرکز تحقیقات توسعه فناوری‌های نوین در صنایع برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد ساخته شد.

این دستگاه با توجه به وجود سایر دستگاه‌های توزین مشابه داخلی ندارد و برای نخستین‌بار در کشور ساخته شده است، بدنه دستگاه قابل تنظیم برای نصب در مرغداری‌هاست و جعبه الکترونیکی دستگاه شامل مدار میکروکنترلر، صفحه کلید و صفحه نمایشگر، مدار تقویت‌کننده سیگنال به همراه فیلتر، مدار واسط انتقال اطلاعات، حافظه کمکی و کلاک و مدار تغذیه است.

لودسین دستگاه «مكانيزه سنجش رشد و مقایسه با استاندارد طیور با قابلیت حذف بار دینامیکی ناشی از حرکت طیور» از نوع S با توان سنجش 50 كيلوگرم را دارد و می‌تواند اطلاعات را در حافظه داخلی تا پنج دوره (هر دوره 60 روز) را ذخیره کند و امکان ارسال اطلاعات از طریق WIFI را هم دارد.

خبرنگار خبرگزاری آنا در راستای بررسی جزئیات دستگاه «مكانيزه سنجش رشد و مقایسه با استاندارد طیور با قابلیت حذف بار دینامیکی ناشی از حرکت طیور» گفت‌و‌گویی را با مزدک تیمورتاشلو مدیر مرکز تحقیقات توسعه فناوری‌های نوین در صنایع برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانیم.

مقابله دستگاه «مكانيزه سنجش رشد» با روش‌های سنتی

آنا: ابتدا درباره اختراع جدیدتان بگویید و دستگاه «مكانيزه سنجش رشد و مقایسه با استاندارد طیور با قابلیت حذف بار دینامیکی ناشی از حرکت طیور» چه مزیت‌هایی دارد؟

تیمورتاشلو: اختراع «دستگاه مکانیزه سنجش رشد و مقایسه با استاندارد طیور با قابلیت حذف بار دینامیکی ناشی از حرکت طیور» توسط اعضای مرکز تحقیقات توسعه فناوری در صنایع برق وابسته به واحد دانشگاهی بجنورد در زمینه فنی الکترومکانیک انجام گرفت.

این اختراع به‌منظور رفع مشکل فنی زمانبر بودن، خستگی کاربر، راندمان پایین و خطای زیاد در روش‌های سنتی با استفاده از ترازو و چک کردن جداول استاندارد توسط دامپزشک ابداع شده که کاهش هزینه زمانی و دقت در روش جدید به همراه قابلیت افزایش نوع و تعداد دوره و تعداد روز ذخیره‌سازی ویژگی برتر آن محسوب می‌شود.

آنا: درباره راندمان «دستگاه مکانیزه سنجش رشد و مقایسه با استاندارد طیور با قابلیت حذف بار دینامیکی ناشی از حرکت طیور» و فرآوری‌های گوشتی آن توضیح دهید.

تیمورتاشلو: با افزایش روزافزون نیاز به بالابردن راندمان در صنایع تولیدی و اهمیت فرآورد‌های گوشتی و غذایی تلاش داشتیم راندمان افزایش یابد و در این راستا نیاز به بررسی میزان رشد جوجه‌ها در تمامی مرغداری‌ها براساس سن جوجه و میزان تغذیه اهمیت خاصی دارد تا در صورت عدم رعایت استاندارد‌های لازم رشدی، عارضه‌یابی شود تا مرغداران متضرر نشوند.

آنا: دستگاه تولید شده برای سنجش رشد تمامی پرندگان کاربرد دارد یا فقط مرغداری‌ها از آن استفاده می‌کنند؟

تیمورتاشلو: در این راستا تلاش کردیم سیستم‌های توزین اتومات جایگزین روش‌های دستی شوند که در این سیستم‌های اتومات، انتقال اطلاعات به کامپیوتر از اهمیت بسزایی برخوردار است و به آسان‌ترین شکل انجام می‌شود و داده‌ها می‌تواند برای زمان نسبتاً زیادی ذخیره شود.

قابلیت ذخیره اطلاعات برای پنج نوع پرنده به طور همزمان برای پنج دوره ۶۰ روزه یکی از ویژگی منحصر به فرد این اختراع است.

مرغداری‌ها نیازمند دستگاه «مكانيزه سنجش رشد» هستند

آنا: یعنی انسان در اندازه‌گیری طیور دخالتی ندارد؟

تیمورتاشلو: دستگاه «سنجش رشد و مقایسه با استاندارد طیور با قابلیت حذف بار دینامیکی ناشی از حرکت طیور» برای اندازه‌گیری وزن طیور مختلف مانند مرغ گوشتی، مرغ مادر، اردک و بوقلمون به‌صورت خودکار و بدون نیاز به دخالت انسان به‌کار می‌رود و می‌تواند به‌طور همزمان برای پنج نوع پرنده (به عنوان مثال مرغ گوشتی نژاد‌های اصلی مانند کاب، راس، بات، نیکلاس) برنامه‌ریزی شود.

این ترازوی هوشمند از سقف آویزان می‌شود و حداقل یک دستگاه در یک سالن مرغداری مورد نیاز است و مبنای اندازه‌گیری، وارد کردن وزن اولیه جوجه‌ها و سن آنها به همراه نژادشان است.

آنا: اگر ترازوی هوشمند حین وزن‌کشی جوجه‌ها دچار انحراف شود چه اتفاقی می‌افتد و چگونه متوجه می‌شوید انحراف رخ داده است؟

تیمورتاشلو: وزن اولیه را یک مرتبه و هنگام جوجه‌ریزی (یا وسط دوره به همراه سن) در حافظه دستگاه وارد می‌کنیم، سپس این دستگاه به‌طور خودکار اندازه‌گیری وزن گله را انجام می‌دهد.

البته دستگاه «سنجش رشد و مقایسه با استاندارد طیور با قابلیت حذف بار دینامیکی ناشی از حرکت طیور» با تعداد زیاد وزن‌کشی که انجام می‌دهد علاوه بر وزن لحظه‌ای، وزن متوسط را هر ۲۴ ساعت ثبت می‌کند و با افزایش روزانه وزن گله، ترازو به‌طور هوشمند وزن استاندارد آن نوع پرنده را با وزن واقعی مقایسه کرده و انحراف را نمایش می‌دهد.

آنا: تفاوت بین وزن واقعی، استاندارد و تعداد توزین چگونه نمایان می‌شود؟

تیمورتاشلو: اتفاقاً یکی از ویژگی‌های ترازوی هوشمند این است که با بالارفتن همزمان دو یا چند پرنده، ریختن کود مرغی به روی کفه، تکیه دادن پرندگان به کفه ترازو، اشتباه یا خطای اندازه‌گیری صورت نمی‌گیرد.

از سوی دیگر دستگاه «سنجش رشد و مقایسه با استاندارد طیور با قابلیت حذف بار دینامیکی ناشی از حرکت طیور» میانگین وزن واقعی پرندگان، میزان رشد پرندگان در ۲۴ ساعت گذشته، تفاوت میان وزن واقعی، وزن استاندارد و تعداد توزین را نشان می‌دهد و دوره جدید می‌تواند روی هر دوره قبلی که موردنظر باشد ذخیره شود؛ همچنین برای این دستگاه قابلیت اتصال به کامپیوتر برای ارسال اطلاعات بر روی رایانه تعبیه شده است.

آنا: توزین چیست و چه کاربردی در دستگاه «سنجش رشد و مقایسه با استاندارد طیور با قابلیت حذف بار دینامیکی ناشی از حرکت طیور» دارد؟

تیمورتاشلو: در این نوع سیستم توزین، هاپر(مخزن) مجهز به لودسل (سنسور وزن) می‌شود، کنترلر وزن با توجه به کمیت مواد ترکیب شونده انتخاب شده و علاوه بر نمایش میزان وزن مواد موجود در هاپر با توجه به فرمولاسیون وارد شده اقدام به ترکیب اتوماتیک مواد بر اساس وزن دقیق می‌کند.

گفت‌وگو: لادن لنگری

انتهای پیام/

ارسال نظر