صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در دومین روز همایش ملی تکنولوژی و فرهنگ مطرح شد؛

از افسردگی تکنولوژیک تا اضطراب آنلاین

حمیدرضا نمازی (پژوهشگر حوزه علوم انسانی) معایب «تکنولوژی امروزی» را در دومین روز همایش ملی تکنولوژی و فرهنگ از نگاه فیلسوفان مختلف مورد بررسی قرار داد و به موضوعاتی، چون افسردگی تکنولوژی و اضطراب آنلاین پرداخت.
کد خبر : 889651

به گزارش گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمیدرضا نمازی در همایش ملی تکنولوژی و فرهنگ که در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، با بیان اینکه امروز از بحث تکنولوژی از تکنولوژی‌های بسیار کوچک شروع می‌شوند؛ این در حالی است که به اندازه تعداد انگشتان دست کتاب در خصوص تکنولوژی روان‌شناختی وجود ندارد، گفت: ما دو انقلاب صنعتی داریم که در انقلاب اول مردم را به کار سنگین و کار سخت می‌کشاندند؛ به طوریکه گاهی انسان بیش از ۱۶ ساعت کار می‌کرد و پس از آن کم کم به تکنولوژی می‌رسیم.

وی افزود: در واقع برخی از کسانی که در تاریخ فلسفه علم کار کردند، معتقد هستند فلسفه علم ابتدا با رویکرد‌های خوشبینانه شروع شد بعد از آن با رویکرد‌های انتقادی مواجه شد، یعنی ابتدا گفتیم علم ما را سعادتمند می‌کند. اگر چه فلسفه علم از اول با بدبینی و با خورده گیری و به رخ کشیدن عوارض آن شروع شد و امروزه با خوشبینی نسبت به آن نگاه می‌کنند.

استاد اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: «چول هان»، فیلسوف آلمانی-کره‌ای است. اصطلاحی به اسم روان سیاست مطرح می‌کند می‌گوید این اتفاقات مثل هوش مصنوعی، شبکه‌های اجتماعی و سایر ابزار‌ها به سیستم روانی ما راه پیدا می‌کنند؛ درواقع در گذشته تعداد محدودی ما را کنترل می‌کردند؛ اما در این شرایط تعداد زیادی، افراد محدودی را کنترل می‌کنند. به این معنا که امروز برعکس قدیم که با نگاهی از بالا به پایین همه چیز را کنترل می‌کرد، افراد خودشان را کنترل  و شلاق می‌زنند.

رئیس سابق موزه تاریخ علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: ما امروز با سوژه دستاوردساز که افراد دنبال پیشرفت خودشان هستند و در حال تلاش پیشرفت هستند و احساس عقب افتادگی جدید دارند، مدام این استرس را دارند که جا نمانند، مواجه هستیم.

نمازی یادآور شد: فیلسوف دیگری در خصوص علت افسردگی امروز می‌گوید، افسردگی امروز به این دلیل است که تکنولوژی‌ها مدام افراد را تشویق می‌کنند خودتان باید پیشرفت کنید تا به آنچه می‌خواهید برسید. در واقع افراد به واسطه تکنولوژی با حجم زیادی از افراد رقابت می‌کنند که همدیگر را نمی‌شناسند و با مفهوم نوپدید اضطراب آن‌لاین مواجه می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته کنترل‌هایی که وجود داشت که این کنترل‌ها بخشی از اضطراب‌های درونی را از بین می‌برد؛ اما چول هان می‌گوید در این جامعه فرسوده افراد ملال عمیقی دارند؛ در حالی که در گذشته با ملال سطحی مواجه بودند که این ملال با انجام کار‌های روزمره از بین می‌رفت. اما ملال عمیق یک نوع پرسه زنی است که بنیامین فیلسوف به آن اشاره می‌کند و می‌گوید چیزی که شما را نجات می‌دهد رفتن به سمت جهان جدید است.

انتهای پیام/

ارسال نظر