معطلی هفتساله تصویب اساسنامه کلینیکهای تخصصی طب اورژانس در وزارت بهداشت
عضو هیئتمدیره انجمن متخصصین طب اورژانس در گفتوگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به معطلی هفتساله اساسنامه کلینیکهای تخصصی طب اورژانس در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: این کلینیکها از شلوغی اورژانسهای بیمارستانی کم کرده و کمک می کنند تا خدمات تشخیصی و درمانی باکیفیت در محیطی آرام ارائه شود.
داوود شریفی اظهار کرد: کلینیکهای تخصصی طب اورژانس در بسیاری از کشورهای پیشرفته فعالیت دارند و بازوی کمکی اورژانسهای بیمارستانی هستند.
وی بابیان اینکه یکی از مهمترین معضلاتی که در بحث درمان داریم، اورژانس است، افزود: به دلیل شلوغی اورژانس بیمارستانها همواره با نارضایتی مردم و یا حتی اشتباهات پزشکی مواجه هستیم.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: تمامی رشتههای تخصصی پزشکی در کشور، کلینیکهای تخصصی دارند؛ اما این فرصت برای دانشآموختگان طب اورژانس وجود ندارد. این در حالی است که با راهاندازی کلینیکهای طب اورژانس بار مراجعه به اورژانسهای بیمارستانی کمتر میشود و بیمار بدحالتر خدمات بهتری در اورژانس بیمارستان دریافت میکنند.
وی گفت: اساسنامه کلینیکهای تخصصی اورژانس 7 سال پیش در انجمن متخصصین طب اورژانس نوشتهشده و به معاونت درمان وزارت بهداشت ارائهشده اما هنوز تصویب نشده است.
شریفی خاطرنشان کرد: با 16 سال فعالیت در اورژانسها به این نقطه رسیدهایم که بهتر است بیمارانی که وضعیت حادی ندارند، به یک کلینیک تخصصی طب اورژانس رسانده شوند تا از شلوغی اورژانس بیمارستانها جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه به همین دلیل با بهرهمندی از تجارب دنیا اساسنامهای را بر اساس استانداردهای وزارت بهداشت نوشتیم؛ اما بحثهای صنفی یا هر دلیل دیگر مانع تصویب آن شده است، ادامه داد: طول عمر کاری متخصصان اورژانس به دلیل فشارهای روانی در مقایسه با سایر تخصصها کمتر است و به همین دلیل بیش از 90 درصد ظرفیت دورههای دستیاری این رشته در دانشگاهها خالی هستند.
عضو هیئتمدیره انجمن متخصصین طب اورژانس تأکید کرد: بر این باوریم که تصویب اساسنامه کلینیکهای طب اورژانس میتواند، به افرادی که در این رشته هستند، امید بدهد؛ همچنین سایرین برای ورود به این رشته تخصصی رغبت بیشتری پیدا کنند.
وی ادامه داد: در کلینیک تخصصی طب اورژانس بهصورت 24 ساعته یک متخصص طب اورژانس حضور دارد. درواقع کسی در کلینیک مینشیند که تمام اقدامات درمانی اورژانس را در بعد تشخیص و درمان بلد است، اما اقدامات درمانی در درمانگاههای عمومی در حد تریاژ است و بیماران بدحال را به بیمارستان ارجاع میدهند.
شریفی با بیان اینکه تعرفه خدمات درمانی در کلینیکهای تخصصی با بیمارستانها خیلی فرق نمیکند، افزود: کلینیک تخصصی طب اورژانس کمک میکند تا خدمات باکیفیتتری در محیطی آرامتر به شهروندان ارائه شود.
وی با اشاره به سابقه 50 ساله طب اورژانس در دنیا و 22 ساله در ایران، گفت: فراهم شدن امکان ورود بخش خصوصی به این حوزه کمک میکند تا اقبال به این رشته تخصصی نیز افزایش یابد.
انتهای پیام/