صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
واشنگتن پُست: آثار هنری ایران باید پس از تحریم در سطح بین المللی معرفی شوند

بازتاب جهانی حراج هنری 7/4 میلیون دلاری تهران

روزنامه واشنگتن پُست در شماره شنبه خود به حراج هنری در تهران با رکورد فروش 7/4 میلیون دلار آمریکا واکنش نشان داد.
کد خبر : 88918

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، رکوردشکنی حراج تهران در جمعه شب با فروش آثاری از هنرمندانی همچون آیدین آغداشلو، سهراب سپهری و محمود فرشچیان بازتاب جهانی پیدا کرد.


در گزارش اسوشیتدپرس که در شماره شنبه روزنامه آمریکایی واشنگتن پست با تیتر «پس از توافق هسته‌ای، حراج هنری ایران فروش 7/4 میلیون دلاری به خود می‌بیند» بازتاب پیدا کرده، آمده است: «یک حراج سالانه در تهران در روز جمعه رکورد فروش 7/4 میلیون دلار بر جا گذاشت که نشانه‌ای از بازار رو به ظهور هنر ایران است که خریداران امیدوارند توافق هسته‌ای اخیر با قدرت های جهانی آن را تقویت کند. فروش در هتل گران‌قیمت آزادی - هایت سابق در نزدیکی زندان اوین - افراد مشهور، کلکسیونرها و بازرگانانی را که امیدوار بودند با دست پر از آثار هنری از آن‌جا بیرون بیایند، انجام شد. فروش در مجموع 12 درصد بالاتر از سال گذشته بود، هر چند در حراج امسال تنها 79 قلم فروخته شده، در حالی که سال قبل 126 اثر به فروش رفته بود.»


ناصر کریمی، نویسنده گزارش اسوشیتد پرس در ادامه نوشته است: «افزایش قیمت‌ آثار ایرانی ادامه می‌یابد، و بسیاری امیدوارند که با برداشته شدن تحریم‌های بین المللی این افزایش قیمت شتاب بیشتری بیابد.»


در این گزارش از یکی از کلکسیونرهای هنری که پیش از برگزاری حراج به دنبال پیدا کردن آثار هنری بوده، آمده است: «آثار هنری ایران باید پس از تحریم در سطح بین المللی معرفی شوند. هنر ایران منحصر به‌فرد و با ارزش است. من فکر می کنم موزه‌ها در سطح جهانی علاقه‌مند به داشتن این آثار هستند.»


طبق این گزارش، اقلامی که در نمایشگاه هنر تهران (حراج تهران) به معرض فروش گذاشته شده‌اند، آثاری به دور از سیاست، انتزاعی، با خط‌نقاشی فارسی و مناضر روستایی با رنگ‌های غلیظ بوده‌اند. در میان آثار به فروش گذاشته شده همچنین پرتره و مجسمه، همراه با نقاشی‌هایی از صحنه‌های باستانی امپراتوری ایران یا مساجد اصفهان، شهری که یک سایت میراث جهانی یونسکو است، وجود داشته است.


«اثری از هنرمند فقید، سهراب سپهری که شاعری مشهور نیز بوده، به قیمت 873 هزار دلار فروخته شده است. سال گذشته، سه نقاشی بدون عنوان او (در مجموع) به رقم 875 هزار دلار فروخته شده است. آثار پرویز تناولی، مجسمه‌ساز مشهور در سطح بین‌المللی با قیمت پایه 100 هزار دلار به فروش گذاشته شد.


در میان تصاویر آثار هنری در یک مجله براق، تبلیغات پورشه و تلویزیون‌های صفحه تخت سامسونگ نیز به چشم می‌خورد. این شرکت‌ها و بسیاری شرکت‌های دیگر به گسترش بازار خود در ایران پس از توافق هسته‌ای... امید بسته‌اند.»


به نوشته واشنگتن پست، ثروتمندان ایرانی چون در زمان تحریم‌ها به بازار بین‌المللی دسترسی نداشته‌اند، از آثار هنری ایران به عنوان فرصت سرمایه‌‌گذاری استفاده کرده اند. به همین دلیل در حراج هنری که از سال 2012 هر ساله برگزار شده، پول بیشتر و بیشتری وارد شده است. سال گذشته فروش این حراج بالغ بر 6/6 میلیون دلار شده بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر