ذوبشدن یخچال طبیعی آخرالزمانی قطب جنوب/ استرالیا زیر آب میرود؟
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینستایمز، مجموعۀ عظیمی از یخهای یخچال طبیعی ثواِیتس (Thwaites Glacier) در قطب جنوب با خطر ذوب شدن مواجه شده است. یخچال طبیعی ثواِیتس که به یخچال آخرالزمانی مشهور است در معرض ذوب و فروپاشی قرار گرفته است. آب شدن این یخچال طبیعی میتواند سطح دریا را شدیداً بالا آورد تا حدی که بخشهایی از استرالیا زیر آب رود.
یخچال طبیعی ثواِیتس در بخش غربی قطب جنوب، با سرعت نگران کنندهای در حال ذوب شدن است و فروپاشی احتمالی آن میتواند اثرات فاجعهباری بر دریاهای آزاد داشته باشد.
تحقیقات اخیر الگوهای ذوب غیرمنتظرهای را در یخچالهای طبیعی نشان میدهد که نگرانیها دربارۀ میزان پایداری یخچالهای طبیعی را افزایش داده است. فروپاشی یخچال طبیعی ثواِیتس میتواند منجر به افزایش قابل توجه سطح دریاها شود و تهدیدی برای مناطق ساحلی از جمله استرالیا باشد.
فروپاشی یک یخچال طبیعی میتواند منجر به افزایش بیش از نیم متری سطح دریا شود و این امکان وجود دارد که یخچالهای طبیعی اطراف را نیز بیثبات کند و افزایش سطح آب به سه متر نیز برسد.
ذوب سریع یخچالها به دلیل افزایش دما در قطب جنوب است که در 50 سال گذشته بیش از 3 درجه سانتیگراد بالا رفته. یخچالهای طبیعی این منطقه با سرعتی سریع در حال عقبنشینی هستند که این امر منجر به افزایش سطح دریاها در گسترۀ جهانی شده است.
تأثیر بالقوه و درازمدت رفتار صفحههای یخی در قطب جنوب نگرانکننده است، زیرا میتواند منجر به افزایش قابل توجه سطح دریا در طی هزاران سال آتی شود. پیامدهای ذوب پیریخ آخرالزمانی فراتر از افزایش سطح دریا است و بر تنوع زیستی و جوامع ساحلی نیز تأثیر میگذارد.
پیامدهای این اتفاق به ویژه برای استرالیا مهم است، زیرا پیشبینی میشود شهرهای ساحلی این کشور به دلیل بالا آمدن سطح دریا زیر آب بروند. علاوه بر این، ذوب یخچالهای قطب جنوب میتواند منجر به از دست رفتن تنوع زیستی شود، زیرا این گسترۀ یخی مکان زیست گونههای جانوری متعددی نیز هست.
یافتههای اخیر نشان میدهد نیاز فوری به اقداماتی داریم که از تغییرات اقلیمی و کاهش تأثیر ذوب یخچالهای طبیعی بر سطح دریاها و اکوسیستمهای جهانی جلوگیری میکند.
انتهای پیام/