صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۲ - ۱۳ دی ۱۴۰۲
نماینده مردم بروجرد در گفت‌وگو با آنا:

نگاه به زن در جامعه اسلامی باید بر نگاه رهبری منطبق باشد

نماینده مردم بروجرد با تأکید بر اینکه نگاه به زن در جامعه اسلامی باید بر نگاه رهبری منطبق باشد، گفت: نمی‌توانیم مدعی ولایتمداری باشیم؛ اما در جامعه به‌گونه‌ای دیگر عمل کنیم و به این نگاه به بی‌تفاوت باشیم.
کد خبر : 888750

فاطمه مقصودی نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا،  درباره دیدار اخیر مقام معظم رهبری با اقشار مختلف بانوان و جایگاه زن در نظام اسلامی گفت: نگاه مقام معظم رهبری به زن یک نگاه آسمانی، عرفانی و الهی است.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا با اشاره به اینکه  بر اساس قوانین متعالی اسلام، انسان‌ها هر دو در مسیر اجتماعی تکامل پیدا می‌کنند و باهم برابرند و برتری آن‌ها فقط به لحاظ تقواست، افزود: مقام معظم رهبر در فرمایش خودشان تأکید کردند که جایگاه زن، جایگاهی بزرگ، ارزشمند و عالی است و امروز در مسائل اجتماعی تفاوتی میان زن و مرد وجود ندارد و چه بسا در این حوزه برخی از زنان نسبت به مردان برتر باشند.

مقصودی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در این دیدار  در خصوص مسائل مختلف مربوط به زنان در این سخنرانی از جمله مسائل خانوادگی مطرح کردند و به تفاوت نگاه اسلام و غرب به جایگاه زن در خانواده پرداختند و در این بیانات آنچه به خوبی مشخص بود نگاه ظریف و لطیف نسبت به جایگاه زن در جامعه بود.

او با اشاره به اینکه در  قوانین اسلامی و قرآن هرگز جایی صحبتی از برتری جنسی نشده است، افزود: امروز رهبری، راهبری و هدایت جامعه تحت ولایت مقام معظم رهبری صورت می‌گیرد و نگاه تمام افرادی که ولایتمدار و پیرو راستین ایشان  هستند باید با نگاه رهبر معظم انقلاب منطبق باشد.

نماینده مردم بروجرد با اشاره به سرانجام  لایحه حفظ کرامت و حفاظت از زنان در برابر سوء رفتار گفت: ما نمی‌توانیم مدعی ولایتمداری باشیم اما در جامعه به‌گونه‌ای دیگر عمل کنیم و به این نگاه به بی‌تفاوت باشیم.

مقصودی با اشاره به اینکه فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه این قانون باید دنبال شود و مجازات سختی برای مردانی که محیط خانه را برای زن ناامن می‌کنند، در نظر گرفته شود، افزود: قوانینی که در مجلس تصویب می‌شود باید منطبق بر خواست‌های بر حق و مطالبات  زنان و اقتضای نیاز امروز باشد و مانع از خشونت‌ها و برخی از اتفاقاتی شود که امروز در حال روی دادن است.

او تأکید کرد: درعین‌حال قوانین باید راهگشا باشد و جلوی رشد زنان را نگیرد.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها گفت: بعد از انقلاب اسلامی هیچ نقطه‌ای نداریم که رهبران کشور گفته باشند که زن نمی‌تواند  و زن‌ها می‌توانند به شرطی که اصول حیا و حجاب و قوانین اسلام  را رعایت کنند، به همه‌جا برسند.

مقصودی افزود: این نگاه، نگاه زلال و شفافی است که موردقبول همه است و باید در جامعه پیاده‌سازی شود.

نماینده مردم بروجرد با اشاره به تفاوت‌های فیزیکی میان زنان و مردان تأکید کرد: مردان به لحاظ وجودی خشن‌تر و قوی‌تر از زنان هستند و حق ندارند تا به خاطر برخورداری از این قدرت فیزیکی علیه زنی که مظلوم شده است استفاده کنند و هیچ  جای دنیا نباید این اتفاق بیافتد.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه  رفتارهای بد شوهر مانند بددهانی یا آسیب زدن جسمی به هیچ وجه قابل‌قبول نیست، تصریح کرد: اشاره ایشان به مواردی است که  در جامعه شاهد آن هستیم و دل همه را به درد می‌آورد از این رو به سرانجام رساندن این لایحه از اهمیت زیادی برخوردار است.

مقصودی با بیان اینکه برخی از موارد مطرح شده در این لایحه می‌تواند به شکل قانون مصوب شود، گفت: بعضی از موارد را نیز می‌توان با تفاهم و فرهنگ‌سازی از طریق صداوسیما و مسئولین  در جامعه پیاده‌سازی کنیم و نیاز نیست که همه در کشور نگهبان داشته باشند و همه  مسائل کشور با جبر قانون حل شود.

این نماینده مجلس با انتقاد از اینکه صداوسیما در این زمینه فرهنگ‌سازی فراوانی نداشته است گفت: صداوسیما باید در این زمینه  فرهنگ‌سازی کند، باید با استفاده از برنامه‌های مناسب خانواده اسلامی را ترسیم و نمایش دهد و عملاً به تمام خانواده‌هایی که شب‌ها پای تلویزیون می‌نشینند آموزش دهد.

وی افزود: متأسفانه صداوسیما تلاشی در جهت ارتقا فرهنگ اسلامی خانواده‌ها ندارد و برعکس فرهنگ اشرافی و تجملی و روابط دختر و پسر است که سازگاری با فرهنگ اسلامی ندارد و نمی‌توانیم با این روش این فرهنگ را ترویج کنیم.

مقصودی با اشاره به اینکه تمامی این برنامه‌ها با فرهنگ، روش زندگی و ذهنیت مردم در کشورمان سازگاری ندارد، گفت: این پارادوکس نمی‌تواند کارگر باشد. قانون باید در این زمینه باشد چرا که قوانین بازدارنده بوده و سرعت فرهنگ‌سازی را افزایش می‌دهند اما در فرهنگ‌سازی بعضی از موارد وجود دارد که اصلاً نیاز نیست تا قانونی باشد. به‌عنوان مثال رعایت حریم و ادب نیازی به قانون ندارد بلکه باید افراد برای یکدیگر حرمت قائل شوند.

وی با طرح این سؤال که چرا برخی در هنگام انتخابات به جایگاه و مقام زن بی‌احترامی روا می‌دارند، افزود: خشونت فقط کتک زدن زنان نیست، این فضاسازی‌ها نیز خشونت علیه زنان است. حرمت‌شکنی‌ها، توهین‌ها، تهمت‌ها و نشر اکاذیب علیه زنان و بسیاری از بداخلاقی‌هایی که در فضای مجازی شاهد آن هستیم در ردیف خشونت علیه زنان قرار دارد و باید کنترل شود.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها تصریح کرد: بسیاری به جایگاه زنان با دلایلی آسیب می‌زنند که شرع اسلام اصلاً آن را قبول ندارد. مثلاً می‌گویند زن باید در پستو بنشیند سؤال من این است که اگر حضرت زهرا (س) در پستو می‌نشست چه کسی مظلومیت حضرت علی (ع) را فریاد می‌زد، اگر حضرت زینب (س) در پستو می نشت چه کسی مظلومیت امام حسین (ع) و  اخبار کربلا را به گوش جهانیان می‌رساند؟

او افزود: این‌گونه صحبت کردن‌ها بسیار بد است اگر هاجر در خانه می‌نشست چه کسی مناسک حج را به‌جا می‌آورد اگر آسیه در خانه می‌نشست پیامبر خدا را چه کسی حمایت  می‌کرد؟ قرآن  می‌فرماید  برای همه انسان‌ها زن فرعون را مثال می‌زنیم. ما در صدر اسلام حضرت خدیجه را مثال می‌زنیم و حتی در روزگار خودمان مادر شهدا را مثال می‌زنیم.

مقصودی در پاسخ به این سؤال که چرا سرعت تصویب این لایحه کم است گفت: این لایحه مانند لایحه حجاب یک شمشیر دوتیغه و می‌تواند  جنجالی باشد، در حقیقت باید خیلی روی آن زمان گذاشت و آن را بررسی دقیق کرد؛ بنابراین روی زمان آن تمرکز نداشته باشید بلکه به کیفیت آن توجه کنید.

انتهای پیام/

برچسب ها: رهبری
ارسال نظر