6 جانور عظیمالجثهای که واقعاً وجود دارند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مشخصۀ عصر مدرن اکتشافات بیسابقه است. با این حال، موجودات شگفتانگیزی هستند که هنوز هم درک ما از مقیاس و نسبت را به چالش میکشند. در این نوشته برخی از موجودات عظیم الجثهای را گردآوردهایم که بر سیارۀ ما پا گذاشتهاند.
خرچنگ عنکبوتی ژاپنی
خرچنگ عنکبوتی ژاپنی (Macrocheira kaempferi) یک گونه خرچنگ دریایی است که در آب های اطراف ژاپن زندگی میکند. بدن این خرچنگ کمی کوچکتر از خرچنگ آمریکایی است، اما طول پاهای آن در حالت کشیده میتواند به 4 متر برسد. همین امر خرچنگ عنکبوتی ژاپنی را به بزرگترین بندپای زنده از میان 60,000 گونۀ سختپوست روی زمین تبدیل میکند.
سرپاور عظیم
عنوان بزرگترین بیمهرۀ جهان به سرپاور عظیم (Mesonychoteuthis hamiltoni) تعلق دارد. این بیمهرۀ عظیم بزرگترین چشمها در قلمروی حیوانات را نیز داراست. اطلاعات ما دربارۀ این موجود غول پیکر تنها بر چند نمونهای استوار است که هنگام ماهیگیری در اعماق دریا به دام افتادهاند. بنا بر این مشاهدات، کارشناسان معتقدند که طول بدن و شاخک ترکیبی این موجود به 14 متر میرسد، در حالی که وزن آن دستکم به 500 کیلوگرم خواهد رسید.
کوسه مگالودون
کوسهها در دل انسان ترس میاندازند. با این حال، کوسههایی که امروزه با آنها روبرو میشویم بسیار کوچکتر از اندازۀ مگالودون (Otodus megalodon) هستند. این غول دریایی یک گونۀ منقرض شده از کوسه ماهی خالخالی غول پیکر است که حدود 23 تا 3.6 میلیون سال پیش میزیسته. بر اساس بررسیهای کارشناسان، تصور میشود که مگالودون ها تا 15.25 متر اندازه و تا 50 تن وزن داشتهاند.
کوتزالکواتلوس
کوتزالکواتلوس (Quetzalcoatlus) نوعی پتروسار آژدارشید (azhdarchid pterosaur) است که بیش از شستوشش میلیون سال پیش در آمریکای شمالی میزیسته. نام این موجود از یکی از خدایان آزتک گرفته شده و به معنای مار پردار است. از زمان کشف بقایای کوتزالکواتلوس در سال 1975 دانشمندان وزن این موجود را بین 68 تا 249 کیلوگرم تخمین زدهاند. با وجود وزن زیاد، طول بالهای 12 متری به کوتزالکواتلوس اجازه میداد در آسمان پرواز کند. کوتزالکواتلوس با چنین ابعادی عنوان بزرگترین جانور پرندۀ جهان را نصیب خود کرده است.
تمساح آب شور
از میان تمام خزندگان زنده، کروکودیل آب شور (Crocodylus porosus) بزرگترین آنها محسوب میشود. این تمساح بومی تالابهای شور و رودخانههای آب شیرین در هند، آسیای جنوب شرقی، شمال استرالیا و مجمعالجزایر میکرونزی هستند. قد این جانور عظیمالجثه میتواند به بیش از 6.5 متر برسد و بیش از 1000 کیلوگرم وزن داشته باشد. تمساح آب شور با چنین اندازهای میتواند تقریباً هر حیوانی را که از مسیر خود عبور میکند ببلعد. همچنین این تمساح در شکار پستانداران و پرندگان مهارت دارد.
نهنگ آبی
نهنگهای آبی (Balaenoptera musculus) بزرگترین جانورانی هستند که تاکنون روی زمین زندگی کردهاند. این پستاندار دریایی عظیمالجثه بین 24 تا 30 متر اندازه دارد و درازترین نهنگی که تا کنون شناسایی شده یک نهنگ آبی ماده است که قدش به 33 متر میرسد. این اندازه برابر است با طول سه اتوبوس که پشت هم قرار گرفتهاند. میانگین وزن این جانوران عظیم حدود 90,000 تا 136,000 کیلوگرم است. این بدان معناست که وزن یک نهنگ آبی معادل 30 فیل یا حتی بیشتر است.
انتهای پیام/