صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دهقانی مطرح کرد؛

فعالیت 360 شرکت دانش‌بنیان ایرانی در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور با بیان اینکه ۳۶۰ شرکت سازنده تجهیزات و تولیدکننده مواد آزمون و تست پیشرفته صنعتی در حال فعالیت هستند، گفت: امیدواریم صنعت از نظر تحقیق، توسعه و آزمون‌های کیفی و کیفیت سنجی و طراحی محصول جدید بتواند از محصول ایرانی استفاده کند.
کد خبر : 888632

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، روح اله دهقانی فیرزوآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور امروز در حاشیه رونمایی از ۹ محصول فناورانه یازدهمین نمایشگاه ایران‌ساخت گفت: بیش از یک دهه تجربه تولید و فروش تجهیزات آزمایشگاهی، دانشگاهی و پژوهشی ایرانی گذشته که به اندازه کافی سعی و خطا شده اشکالات رفع شده است.

وی گفت: اکنون این بازار توسعه پیدا کرده؛ به هر حال محصول باکیفیت داریم؛ حالا که محصول باکیفیت داریم و تقریبا بازار داخل هم از این محصول استفاده کرده است.

به گفته، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور، سیاست اصلی دوره یازدهم به بعد صادرات تجهیزات آزمایشگاهی پژوهشی ایرانی به دنیاست. در این نمایشگاه هم چندین هیئت خارجی حضور پیدا خواهند کرد که از قبل مذاکره کرده‌ایم. 

وی با بیان‌اینکه سیاست اول حمایت توسعه بازار صادراتی است، گفت: سیاست دوم با توجه به تجارب ۱۰_۱۲ ساله، همکاری راهبردی با وزارتخانه‌هایی مانند نفت، جهاد کشاورزی، نیرو و صمت است.

وی با بیان اینکه ۳۶۰ شرکت سازنده تجهیزات و تولیدکننده مواد آزمون و تست پیشرفته صنعتی در حال فعالیت هستند، گفت: امیدواریم صنعت از نظر تحقیق، توسعه و آزمون‌های کیفی و کیفیت سنجی و طراحی محصول جدید بتواند از محصول ایرانی استفاده کند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور عنوان کرد: سال‌های اول بیشتر محصولاتی توسعه داده شدند که از نظر فناوری سطح پایین تر، قیمت کمتر و بازار بزرگتری دارند؛ هر چه جلوتر می‌رویم محصولات جدیدی که معرفی می‌شوند محصولاتی با فناوری‌های بالاتر و سخت دستیافتنی‌تر و تخصصی‌تر هستند.

وی ادامه داد: امروز ۹ محصول آزمایشگاهی جدید در حوزه‌های مختلف مانند نفت، مواد، لیزر، تکثیر سلول‌های انسانی به سلول‌های دیگر، کوانتوم معرفی شد که بار اولی است که در سپهر آسمان محصولات آزمایشگاهی کشور عرضه می‌شوند؛ نکته بعدی این است که نسبت به محصولات قبلی از تکنولوژی پیشرفته تری برخوردارند و از این نظر دارای اهمیت هستند.

وی گفت: واقعا 10 سال پیش تجهیز چند 10 هزار میلیارد تومانی یا چند صد هزار میلیارد تومانی که دانشگاه یا پژوهشکده‌ای خریده بود به دلیل نداشتن مواد اولیه از کار می‌افتاد و به خاطر خارج شدن از کالیبراسیون قابل استفاده نبود؛ اکنون خوشبختانه تمام این توان در کشور وجود دارد؛ عمده حمایتی که معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری طی این سال‌ها کرده است حمایت یارانه‌ای برای خرید تجهیزات داخلی، استفاده از لیزنگ برای خریداران، در نظر گرفتن استهلاک دو برابری برای ثبت در دفاتر مالی شرکت‌ها بوده است؛ امسال بحث اعتبار مالیاتی کمک به بازار صادراتی و توسعه بازار داخلی صنعتی هم به آن اضافه شده است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور گفت: نمایشگاه به تجهیزات آزمایشگاهی و مواد پیشرفته آزمون و تست اختصاص دارد که یازدهمین دوره آن برگزار می‌شود. سال گذشته دهمین دوره نسبت به سال قبل آن تقریبا ۴۰ درصد افزایش فروش و ۲۵ درصد افزایش حمایت معاونت علمی را داشتیم امسال هم امیدواریم این رشد را تجربه کنیم.

وی گفت: نکته بعدی این است که باور داریم شرکت‌هایی که ۱۰، ۱۲ سال تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاهی و پژوهشی تولید کرده اند اکنون آمادگی تولید تجهیزات آزمایشگاهی صنعتی را دارند و شریک راهبردی معاونت علمی طی این سال‌ها وزارت علوم بوده و از امروز به بعد وزارت صمت، نفت، بهداشت، نیرو و دیگر دستگاه‌های حوزه صنعت مخاطب جدی این برنامه و ان شاءالله برای تولید و تجهیز تجهیزات آزمایشگاهی کشور هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر