صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۳ - ۱۱ دی ۱۴۰۲
آنا گزارش می‌دهد؛

مواد اولیه شیرخشک ۷ برابر گران شد

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک، علت افزایش قیمت شیرخشک را تغییر نرخ ارز اعلام کرد.
کد خبر : 888238

هانی تحویل‌زاده درباره افزایش قیمت شیرخشک به خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: مواد اولیه شیرخشک نوزاد  ۷ برابر گران شد. مواد اولیه‌ای که با ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی قابل تهیه بود به ارز ترجیحی  ۲۸۵۰۰ تومان تغییر کرد.  سازمان غذا و دارو اعلام کرده بود که این قیمت جدید فقط برای شرکت‌ها و داروخانه‌هاست و شامل مصرف کننده نمی‌شود و خانواده‌ها بدون تغییر قیمت، می‌توانند شیرخشک را از داروخانه‌ها دریافت کنند. همچنین قرار بود قیمت برای مصرف کننده ثابت باشد و این افزایش قیمت توسط بیمه سلامت پرداخت شود؛ اما ما تولیدکنندگان در جریان اجرایی شدن این طرح نیستیم.

فعالیت تولیدکنندگان شیرخشک در 3 نوبت 

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک افزود: افزایش ۷ برابری قیمت مواد اولیه و شیرخشک اعتراضات تولیدکنندگان را به همراه داشت؛ اما ما همچنان در حال تولید شیرخشک هستیم تا جامعه ملتهب نشود. شرکت‌های تولیدکننده داخلی اکنون در سه نوبت فعالیت دارند و گاهی تولید آن‌ها در روزهای تعطیل نیز ادامه پیدا می‌کند. 

علل کمبود شیرخشک در داروخانه‌ها 

وی در رابطه با کمبود شیرخشک در داروخانه‌ها گفت: تولید در این چندماه اخیر بسیار خوب بوده است‌. شیرخشک سه قسمت تولید، توزیع و عرضه دارد. تولید با  مشکلی مواجه نبوده است. توزیع هم به صورت منظم انجام می‌شود؛ اما در قسمت عرضه مشکلاتی وجود دارد.این سازکار بیمه‌ای سبب شده تا داروخانه‌ها شیرخشک دریافت نکنند. همین موضوع سبب شده تا مصرف کننده تصور کند کمبود وجود دارد اما در واقع چنین نیست.

تحویل‌زاده ادامه داد: از آنجایی که داروخانه‌ها  ملزم شده‌اند تا برای گرفتن مابه‌تفاوت هزینه شیرخشک از بیمه ها پول بگیرند، ترجیح می‌دهند شیرخشک را عرضه نکنند؛ چراکه سود چندانی ندارد و زمان زیادی از دست می‌رود تا  پولشان را از بیمه دریافت کنند.

وی معتقد است که باید سیستم توزیع و عرضه را تسهیل کنیم تا داروخانه‌ها  شیرخشک خریداری کرده و  به مردم عرضه کنند. 

خریداری شیرخشک با قیمت قبل 

سخنگوی سازمان غذا و دارو پیشتر گفته بود که تغییر سیاست‌های ارزی و اصلاح قیمت شیرخشک به دلیل درخواست تولیدکنندگان و با هدف حمایت از آن‌ها و مصوبه ستاد تنظیم بازار صورت گرفته و هیچ مشکلی در چرخه تأمین مواد اولیه و تولید شیرخشک وجود ندارد.

هر کودک زیر دو سال به صورت ماهانه با کارت ملی ۱۰ عدد سهمیه یارانه‌ای شیرخشک دارد. حتی با گران شدن قیمت روی قوطی هیچ مبلغ اضافه‌ای شامل این گروه‌ها نمی‌شود و خانواده‌ها از این به بعد هم شیرخشک را با قیمت قبل خریداری خواهند کرد. 

انتهای پیام/

ارسال نظر