جغدهایی که برای محافظت از گونههای در معرض انقراض کشته میشوند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از انبیسینیوز، سازمان حیات وحش و آبزیان ایالات متحده (Fish and Wildlife Service) طرحی بحث برانگیز برای مقابله با کاهش جمعیت جغدهای خالدار در جنگلهای ساحل غربی پیشنهاد کرده است. این پیشنهاد به معنای حذف مرگبار صدها هزار جغد هوهو در ۳۰ سال آینده است. این سازمان استدلال میکند که جغد هوهو منجر به انقراض جغد خالدار شده است که یکی از خویشاوندان ژنتیکی این جغد است.
در دهه ۱۹۸۰ کاهش تعداد جغدهای خالدار به نگرانی اصلی محیطبانان در شمال غربی اقیانوس آرام تبدیل شد. آنان برای حفاظت از این پرنده و زیستگاه آنان با قطع درختان این منطقه مخالفت میکردند. با این حال، هجوم جغدهای هوهو تهدید جدیدی برای جمعیت جغدهای خالدار ایجاد کرده است.
پیشنهاد سازمان محیط زیست و آبزیان به بحث دربارۀ این موضوع دامن زده که انسان تا چه حد باید برای نجات یک گونۀ جانوری پا پیش بگذارد و چقدر باید برای تصحیح اشتباهات تاریخی هزینه پرداخت کرد. جغد هوهو، که اصالتاً در شرق ایالات متحده زندگی میکند، به شمال غربی اقیانوس آرام مهاجرت کرده و باعث کاهش جمعیت جغدهای خالدار شده است.
پیشنهاد سازمان محیطزیست ایالات متحده کشتن جغدهای هوهو در یک سوم از محدوده زندگی جغدهای خالدار در واشنگتن، اورگان و کالیفرنیا است. مطابق این طرح برای حذف جغدهای هوهو از مناطق خاص، شکارچیانی آموزش میبینند که با استفاده از نورافکن و تفنگ ساچمهای این چغدها را از بین ببرند.
سازمان محیطزیست با استناد به مطالعهای تجربی ادعا میکند که نرخ بقای جغدهای خالدار در مناطقی که جغدهای هوهو حذف شدهاند ۱۰ درصدی بیشتر میشود. با این حال، برخی از گروههای حقوق حیوانات با این پیشنهاد مخالف هستند و استدلال میکنند که کشتن جغدهای هوهو کار اخلاقیای نیست.
آنها پیشنهاد میکنند که حفاظت از جنگلهای قدیمی و احیای زیستگاههای تخریب شده یک راه حل بالقوه و درازمدت برای حفظ جمعیت جغدهای خالدار است.
این بحث پرسشهایی دربارۀ نقش اخلاق در حفاظت از محیط زیست و مداخلۀ انسان در مسائل زیست محیطی مطرح میکند. همچنین چالشهای پیچیدۀ ایجاد تعادل میان حفاظت از گونههای در معرض خطر و زیستگاههای آنها را برجسته میکند.
این پیشنهاد هنوز در حد پیشنویس است و زمان برای اظهارنظر عموم مردم باقی است تا با شنیدن نظرات مختلف گروههای متفاوت بهترین راه را برای رسیدگی به این معضل زیستمحیطی انتخاب کنند.
انتهای پیام/