صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دهقانی خبر داد؛

ایجاد پارک علم و فناوری مشترک میان ایران و ازبکستان

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از ایجاد پارک علم و فناوری مشترک بین ایران و ازبکستان خبر داد و گفت: صادرات محصولات دانش‌بنیان در مقایسه با پنج سال گذشته به یک و نیم میلیارد دلار ارتقا پیدا کرده است.
کد خبر : 888029

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری خبرگزاری آنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری، اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور امروز در نشست خبری یازدهمین دوره نمایشگاه تجهیزات، مواد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته ایران‌ساخت گفت: نیاز جدی دوره‌های پیشین این نمایشگاه، دانشگاه‌ها را بر آن داشت به سمت تولید محصولات دانش‌بنیان حرکت کنند و تولید فناوری را سرلوحه کار خودشان قرار دهند.

وی افزود: طی یک دهه گذشته برخی از آزمایشگاه‌های خوب ایران به دلیل نداشتن مواد اصلی و اعمال تحریم‌ها قادر به تأمین برخی از مواد اولیه نبودند؛ اما اکنون شرکت‌های تخصصی خوبی برای تولید تجهیزات آزمایشگاهی ایجاد شده که به برکت این مسئله اشتغال تخصصی در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها  به وجود آمده است. همچنین در کنار این حوزه، شرکت‌هایی نیز در بحث تامین و نوسازی تجهیزات و مواد آزمایشگاهی  ایجاد شده‌اند.

وی تصریح کرد: در این دور از نمایشگاه ما دو رویکرد مهم را دنبال می‌کنیم. نخست، به واسطه ۱۰ سال تجربه طراحی، ساخت و فروش تجهیزات و مواد آزمایشگاهی، به توسعه تمام صنایع کمک کنیم. دوم، به واسطه ارتباط با کشور‌های دیگر، شرکت‌های خارجی سرآمد در این نمایشگاه  نیز حضور خواهند داشت. در این نمایشگاه ۱۴ نفر مسئول و مدیر بلندپایه ازبکستان و روسای کشور‌های خارجی حاضر خواهند شد.

وی به آمار صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: سال ۹۸ صادرات محصولات دانش‌بنیان ۶۰۰ میلیون دلار، اما سال ۹۹ به علت شیوع ویروس کرونا این رقم به ۳۰۰ میلیون دلار کاهش یافت. سال ۱۴۰۰ بار دیگر صادرات محصولات دانش‌بنیان۶۰۰ میلیون دلار و سال ۱۴۰۱ به ۸۵۰میلیون دلار و سال ۱۴۰۲ به یک و نیم میلیارد دلار ارتقا پیدا کرد. پیش بینی می‌شود این میزان تا پایان سال به ۲ میلیارد دلار برسد.

دهقانی درباره بحث خروج نخبگان اظهار کرد: بحث مهاجرت نخبگان موضوع جدی است. مهمترین عامل قدرت همه کشور‌ها بهره گیری از علم و فناوری است از اینرو کشور‌ها به دنبال جذب نخبگان هستند. ما نیز به دنبال ایجاد فرصت  تاثیرگذاری در نخبگان هستیم. یکی از اهداف اصلی ما برای تحقق این مهم ایجاد بازار داخلی و خارجی است.

وی تاکید کرد: ۱۵۰ نفر از ایرانی‌هایی که از ایران رفته اند و در کشور‌های خارجی مقیم بودند اکنون این افراد با تولید فناوری هایشان کمک جدی به حوزه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی کرده اند.

دهقانی خاطرنشان کرد: ما در این نمایشگاه ۴ سطح فناوری را مورد حمایت قرار می‌دهیم. سطح اول ۴۰ درصد، سطح دوم ۲۵ درصد، سطح سوم ۱۰ درصد  مورد حمایت قرار می‌گیرند. سطح چهارم نیز مشمول حمایت‌هایی از قبیل یارانه وفرصت‌یابی هستند.

معاون علمی، فناوری و  اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت: همچنین اعتبارات فوق‌العاده‌ای برای تولید ابزار‌های جدید به صنایع اختصاص پیدا می‌کند تا صنایع به واسطه این اعتبارات مالیاتی برای توسعه ابزار‌های تجهیزاتی استفاده کنند.

وی بیان کرد: همچنین به واسطه دیپلماسی علمی ارتباطات خوبی با کشور‌های همسایه برقرار کرده ایم. بنا داریم پارک علم و فناوری مشترکی میان ایران و ازبکستان ایجاد کنیم. به واسطه این همکاری زمین، عرصه از طرف ازبکستان و تجهیزات و آزمایشگاه این پارک از سوی ایران تامین می‌شود.

به گزارش  خبرگزاری علم و فناوری آنا، یازدهمین دوره نمایشگاه تجهیزات، مواد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته ایران ساخت ۱۲ تا ۱۵ دی با حضور ۳۳۰ شرکت در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر