استفاده از دیانای باستانی برای کشف تکامل بیماری مارک در طیور
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از تکنولوژی نتوورکز، یک گروه تحقیقاتی به رهبری ژنتیکدانان و زیستشناسان دانشگاههای آکسفورد و لودویگ ماکسیمیلیانز از دیانای باستانی برای ردیابی تکامل ویروس بیماری مارک (MDV) استفاده کردند. این پاتوژن جهانی باعث عفونتهای کشنده در جوجههای واکسینهنشده میشود و ضرر آن برای صنعت طیور بیش از یک میلیارد دلار در سال است.
نتیجه تلاش این محققان نشان میدهد که چگونه ویروسها در روند تکامل خطرناکتر شدهاند حال آنکه مطالعه انجامشده به توسعه روشهای بهتر برای درمان عفونتهای ویروسی کمک میکند.
این گروه بینالمللی توالیهای بیماری مارک در جوجهها را در یک بازه زمانی یکهزارساله بازیابی و بازسازی کرد. دانشمندان با مقایسه ژنومهای ویروسی مشتقشده از پرندگان مدرن و باستانی، توانستند تغییرات ژنتیکی را که باعث تشدید بیماریزایی ویروس مدرن میشود، مشخص کنند.
این مطالعه بر اساس دیانای استخراجشده از استخوان مرغهایی انجام شد که از ۱۴۰ سایت باستانشناسی در اروپا و خاور نزدیک به دست آمده بودند. دانشمندان دریافتند که انواع ملایمتر بیماری مارک (Marburg virus disease) حداقل هزار سال قبل از اولین ثبت رسمی آن در سال ۱۹۰۷، در میان طیور اروپایی شایع بوده است.
چنین یافتههایی اهمیت حفظ بقایای باستانشناسی را بهویژه در رابطه با نقش آنها در برملا کردن نحوه تکامل عوامل بیماریزا به رخ میکشد.
دانشمندان با ترکیب تکنیکهای دیانای باستانی با ژنومیک مدرن، پنجرهای رو به گذشته باز میکنند که میتواند راهگشای اتخاذ راهبردهای درست در مدیریت بیماریهای ویروسی باشد.
انتهای پیام/