بازوی رباتیک هوشمند ایرانی به کمک درمان بیماریهای عصبی میآید
رضا کارکُن، مدیر فنی شرکت دانشبنیان ایرانی تولیدکننده تجهیزات پزشکی مغز و اعصاب در گفتگو با خبرنگار علم و فناوری آنا به مکمل بودن بازوی رباتیک هوشمند جدید برای یک دستگاه درمانی دیگر بهنام «RTMS» اشاره کرد و افزود: بازوی رباتیک، مکملی برای دستگاه «RTMS» یا دستگاه تولید میدان مغناطیسی در مغز است. دستگاه آرتیاماس با تشخیص پزشک، درنقاط مشخصی از مغز، یک میدان مغناطیسی برای تحریک نورونها یا عصبها ایجاد کرده و فرآیند درمان بیماریهای افسردگی، اعتیاد و اضطراب شدید را تسریع میکند.
وی درباره کارکرد بازوی رباتیک هوشمند، ادامه داد: بازوی رباتیک هوشمند درکنار دستگاه «RTMS» برای ایجاد میدان مغناطیسی و تحریک نورونها بهکار میآید.
کارکُن با بیان اینکه کارکرد بازوی رباتیک هوشمند فقط به بیماریهای روانی محدود نمیشود، گفت: این دستگاه رباتیک هوشمند نهتنها برای بیماریهای روانی، بلکه برای هر معضلی که سیستم عصبی انسان را درگیر کند، کاربرد دارد.
وی افزود: بیماریهایی از جمله کمر درد، زانو درد، مشکلات نخاعی از جمله بیماریهایی است که با این دستگاه و فرآیند تحریک نورونهای مغزی، درمان میشود.
مدیرفنی این شرکت دانشبنیان به جنس بدنه و مشخصات فنی این ربات هوشمند اشاره کرد و افزود: جنس این ربات از مغناطیس است و بدون تماس مستقیم با پوست سر مانند آهنرُبا، به سر بیمار متصل شده و درنهایت میدان مغناطیسی را ایجاد میکند.
وی در رابطه با فرآیند درمانی که توسط این دستگاه طی میشود، گفت: بازوی رباتیک با ایجاد میدان مغناطیسی و تحریک عصبهای مغز، نورونهای آن ناحیه از مغز را مجبور به رفتار جدیدی میکند و همین تغییر واکنش نورونها، باعث طیشدن فرآیند درمان بیمار میشود.
کارکُن با بیان اینکه بازوی رباتیک هوشمند، نمونههای مشابه خارجی دارد، تصریح کرد: تاکنون، این دستگاه در کشورهایی مانند آمریکا، چین و هلند ساخته شده است.
انتهای پیام/