چه ارتباطی بین میکروبیوم انسانی و سنگ کلیه است؟
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از مدیکال نت، نتایج حاصل از مطالعهای که به طور مشترک از سوی مؤسسه تحقیقات سلامت «لاسون» (Lawson) و دانشگاه وسترن انجام شد، حاکی از آن است که تشکیل سنگ کلیه با تغییر در ترکیب و عملکرد میکروبیومهای موجود در ارگانهای مختلف بدن در ارتباط است.
ناگفته نماند که میکروبیوم انسانی مجموعهای از تریلیونها میکروارگانیسم ازجمله باکتریهای مفید است.
در مطالعه اخیر، تیم تحقیق میکروبیومهای موجود در روده، ادرار و بزاق ۸۳ بیمار مبتلا به سنگ کلیه را بررسی کرد و متوجه شد که تغییر در هر سه میکروبیوم در ابتلای آنها به بیماری دخیل بوده است.
سنگهای کلیه معمولاً از کلسیم اُگزالات تشکیل میشوند که یکی از مواد زائدی است که بدن تولید میکند. این فرض وجود داشت که افرادی که دارای میکروبهای خاص روده مانند باکتری ﺍﮔﺰﺍﻟﻮﺑﺎﮐﺘﺮ ﻓﻮﺭﻣی ﮊﻧﺰ هستند که اگزالات را تجزیه میکند، کمتر به سنگ کلیه دچار میشوند. اما مطالعه اخیر نشان داد که عوامل دیگری هم در تشکیل سنگ کلیه دخیل هستند.
در افراد سالم، میکروبها نوعی شبکه پایدار و مفید را تشکیل میدهند، اما در کسانی که سنگ کلیه دارند، این شبکه دچار فروپاشی و درنتیجه اخلال در روند تولید ویتامینها و متابولیتهای مفید نه تنها در روده بلکه در دستگاه ادراری و حفره دهانی میشود.
همچنین شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه افراد مبتلا به سنگ کلیه بیشتر مجبور به مصرف داروهای ضدمیکروبی میشوند؛ زیرا ژنهای مقاوم به آنتیبیوتیک بیشتری دارند.
اگرچه برای نتیجهگیری قطعی، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما این یافتههای اولیه اهمیت کلی میکروبیوم و تلاش برای حفظ آنها را از طریق رعایت یک رژیم غذایی سازگار با میکروبیوم و استفاده حداقلی از آنتیبیوتیک، نشان میدهد.
انتهای پیام/