صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۶ - ۰۶ دی ۱۴۰۲

کسب درآمد‌های غیرشهریه‌ای دانش‌بنیان از طرح‌های برون دانشگاهی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر گفت: با ایجاد تعاملات و ورود جدی در مسائل و رویداد‌های جامعه و صنعت به دنبال کسب درآمد‌های غیرشهریه‌ای دانش‌بنیان از طریق طرح‌های برون دانشگاهی هستیم
کد خبر : 887576

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سعید رازقی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران برتر این دانشگاه با تأکید بر اینکه کار در عرصه پژوهش بسیار حساس و سخت است، اظهار کرد: کار در این عرصه نیازمند آرامش، تمرکز و دقت بسیار بوده تا نتایج حاصل به خروجی قابل استناد، هدفمند و سودمند ختم شود.

وی با بیان اینکه فعالیت‌ها در عرصه پژوهش از دو مبحث تئوری و اجرایی قابل تفسیر است، توضیح داد: در نظر داریم تا خروجی هر دو مبحث ذیل فعالیت‌های دانشگاهی و علمی به درآمد‌های غیرشهریه‌ای ختم شود با این تفاوت که نتایج در بحث تئوری به کسب امتیاز، ارتقای برای دانشگاه، پژوهشگر و منفعت‌های مالی فردی خواهد بود؛ اما در بحث اجرایی، حصول نتیجه به رفع چالش و کمبود‌های جامعه، افزایش اعتبار و وجهه اجتماعی دانشگاه و کسب منافع مالی عام‌المنفعه می‌شود.

رازقی با تأکید بر اینکه با ایجاد تعاملات و ورود جدی در مسائل و رویداد‌های جامعه و صنعت، به دنبال کسب درآمد‌های غیرشهریه‌ای دانش‌بنیان از طریق طرح‌های برون دانشگاهی هستیم، تشریح کرد: میان دانشگاه و همه نهاد‌های صنعتی و اداری استان تعامل مطلوبی وجود دارد که این موقعیت و فرصت مناسبی بوده که همه ارکان دانشگاه باید از آن بهره بگیرند؛ چراکه توان، اعتبار و ظرفیت این مهم در دانشگاه جاری و ساری است.
وی با تأکید بر اینکه با توجه به اهداف و افق فعالیت دانشگاه، باید هرم هیئت علمی دانشگاه باید تقویت شود، عنوان کرد: تلاش‌ همکاران باید به سمت و سویی باشد که علاوه بر ارتقای خود، عامل و ظرفیتی برای ارتقای جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی استان شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه اهداف متعددی در عرصه‌های مختلف برای دانشگاه استان در نظر گرفته شده که نیازمند حضور همه ارکان دانشگاه در اجرای امور هستیم، مطرح کرد: تیم مدیرتی دانشگاه نقش راهبردی اهداف را بر عهده دارد؛ اما اجرا و حصول نتایج با تفویض اختیارات به ارکان دانشگاه اعم از دانشجویان، کارکنان و استادان مرتبط است از این‌رو به‌عنوان تقاضا خواهشمندیم  هر فرد در هر جایگاهی که توان و انگیزه فعالیت و مشارکت در خود دارد، دانشگاه و جامعه استان را از این ظرفیت با گوشه‌گیری محروم نکند؛ چراکه نتایج این تلاش‌ها، ابتدا منفعت برای دانشگاه و سپس جامعه پیرامونی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با تأکید بر اینکه سازمان مرکزی دانشگاه با توجه مزیت‌های استان بوشهر، نگاه ویژه به استان دارد یادآور شد: نخستین گام برای دانشگاه، فعالیت در حوزه نفت و گاز است و در گام‌های بعدی، نخیلات و کشاورزی و در سطح وسیع و بسیار، فعالیت در حوزه آبزیان مد نظر بوده که مورد تأکید و نظر مستقیم سازمان است و استان بوشهر در اولویت نگاه سازمانی قرار دارد.

پژوهشگران و دانشمندان موجب ایجاد امید در جامعه می‌شوند

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز با بیان اینکه آنچه شایسته دانشگاه و جامعه است در این جلسه حضور دارد، توضیح داد: برای جامعه، ظرفیت ارزشمند نیروی انسانی پژوهشگر، دانشمند و فرهیخته که باعث ایجاد امید در جامعه می‌شود، یک سرمایه ارزشمند بوده که حس امید، امیدواری و انرژی مثبت حاصل از تفکرات در این فضا مملو است.

حجت‌الاسلام مسعود داستار نتیجه فعالیت‌ها، تلاش و اقدامات دانشگاهیان، باید کاشت و برداشت نهال امید در دانشگاه و جامعه باشد، افزود: این اقدام ارزشمند و قابل احترام است. در حدیثی از امام علی (ع)، نقل شده که هر فردی جایگاه و شایستگی یک عالم را ببیند، درک کند و احترام بگذارد، در حقیقت خدای متعال را تکرم کرده؛ چراکه ماهیت علم و دانش، ذات پروردگار بوده و در حقیقت این جلسه، تجلیل از ذات احدیت است.

وی با تأکید بر اینکه اسرار فیزیک و متافیزیک، طبیعت و ماوراء طبیعت، آشکار و نهان و ... همه بیانگر قدرت بیکران الهی است، عنوان کرد: فعالیت هر پژوهشگر در شاخه علوم تخصصی خود در حقیقت اکتشاف تجلی خدا و قدرت او در طبیعت و در یک کلام، آشکار کردن علمی بوده که خداوند متعال در جهان هستی، ایجاد کرده است.

دستاوردهای پژوهشی واحد بوشهر در سال گذشته

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر نیز با ارائه آماری از عملکرد این معاونت در یک سال اخیر عنوان کرد: آذرماه همواره به‌عنوان بهار پژوهش و فناوری است و در این ماه، فعالیت‌های پژوهشی به اوج خود می‌رسد. در این مدت، محصولات فناورانه این واحد دانشگاهی در دو نمایشگاه استانی در دانشگاه خلیج‌فارس و نمایشگاه کشوری در مصلی تهران در معرض عموم قرار گرفت.

عبدالرحیم پذیرا اضافه کرد: در یک سال گذشته، رتبه Nature INDEX دانشگاه از ۳۵ به ۵۵ ارتقا یافت. دانشگاه موفق به برگزاری یک همایش ملی در محل نیروگاه اتمی بوشهر با عنوان پژوهش‌های نوین در نیروگاه‌های هسته‌ای شد و سومین دوره آن نیز سال آینده برگزار می‌شود. مجوز برگزاری سه همایش ملی در حوزه آبزیان، برق و بوشهر، منطقه ویژه علم و فناوری اخذ شده که مقدمات اجرای آن در حال پیگیری است.

این مقام مسئول با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در حوزه پژوهش موفق به اخذ مجوز همکار آموزش استاندارد شد، ادامه داد: در این مدت ۳۳ دوره آموزشی تخصصی، ۲۶ کرسی علمی ترویجی، انعقاد قرارداد سه طرح برون دانشگاهی و اجرای یک طرح برون دانشگاهی، اخذ رتبه A+ توسط مجله مخابرات دانشگاه، افتتاح نخستین صندوق پژوهش و فناوری استانی دانشگاه آزاد اسلامی بخشی از دستاورد‌های پژوهشی دانشگاه است.

وی با بیان اینکه با پیگیری‌های انجام شده پروپزال‌های دانشجویان در سامانه پژوهشیار در کمترین زمان توقف بارگذاری می‌شود، توضیح داد: هر سال سازمان تعهدی از استان‌ها اخذ می‌کند که درصدی از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های ارشد و دکتری، دارای زمینه علمی باشد و امسال نزدیک به ۷۰ درصد این مهم در استان بوشهر، محقق شد. ۱۲۴ مقاله توسط اعضای هیئت علمی استان تدوین و جانمایی شد. ضمن اینکه هشت واحد فناور در مرکز رشد واحد بوشهر و چندین واحد دیگر نیز در استان در حال فعالیت هستند.

به گزارش آنا، تعدادی از اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان به‌عنوان پژوهشگر برتر سال ۱۴۰۲ دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در گروه‌های مختلف پژوهشی مورد تجلیل شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر