صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

برندهٔ دوازدهمین جایزه «مسعود علیمحمدی» مشخص شد

رساله و تز دکتری «وحید تقی‌لو»، دانشجو دکتری زنجانی برگزیده دوازدهمین دوره «جایزه علیمحمدی» شد.
کد خبر : 887419

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دوازدهمین دوره «جایزه علیمحمدی» با رقابت رساله‌های دکتری دفاع‌شده در سال‌های ۱۳۹۸ الی ۱۴۰۱ برگزار شد. پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با همکاری انجمن فيزيک ايران از سال ۱۳۹۰ به رساله‌های برتر دکتری فيزيک که در داخل کشور تهيه شده باشند جايزه‌ای به نام «جايزه عليمحمدی» اعطا می‌کند.

اين جايزه به پاس خدمات علمی و دانشگاهی شهيد دکتر مسعود عليمحمدی، استاد فقید دانشگاه تهران و اولین دانش‌آموختۀ دکتری فيزيکِ داخل کشور، از جمله نقش مؤثرش در زيرساخت علمی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و تلاش‌های وی برای برپایی تحصيلات تکميلی در ایران، به نام وی نامگذاری شده است.

برگزیدهٔ دوازدهمین جایزه

وحید تقی‌لو از دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، با عنوان پایان‌نامه« تقارن و بارهای پایسته در گرانش» دوازدهمین برگزیده این دوره «جايزۀ عليمحمدی» بود. از تعداد شرکت‌کنندگان این دوره از جایزه ، ۱۲ نفر از فارغ‌التحصیلان دورهٔ دکتری رشته فیزیک بودند که از بین آن‌ها هیئت داوران، رسالهٔ دکتری وحید تقی‌لو، نامزدشده از شاخهٔ فیزیک انرژی‌های بالا را شایستهٔ دریافت جایزه شهید علیمحمدی دانست.

پایان‌نامهٔ دکتر تقی‌لو تحت نظر دکتر محمدحسن وحیدی‌نیا در مرکز تحصیلات تکمیلی زنجان و دکتر محمدمهدی شیخ‌جباری در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی انجام شده است.

موضوع رساله ایشان، مطالعهٔ برخی جنبه‌های (نیمه)کلاسیکی گرانش در فضا‌زمان‌های شامل مرز است.

مطالعه کمیت‌های پایسته گرانشی در این گونه فضا‌زمان‌ها ابزار پایه برای درک سازوکار دینامیک حاکم بر فضای فاز و یافتن خصوصیات جهان‌شمول در فضا‌زمان‌هایی با رفتار مجانبی یکسان ‌است. از جمله این خصوصیات می‌توان به ترمودینامیک حاکم بر سیاه‌چاله‌ها اشاره کرد.

افق سیاه‌چاله‌ در این ره‌یافت به عنوان یک مرز نورگونه از فضا‌زمان لورنتسی مورد مطالعه است که دربردارنده تقارن‌های مجانبی(نوعی روش آماری) است. بنابراین فیزیک نیمه‌کلاسیک سیاه‌چاله‌ها با مطالعه این تقارن‌ها که در برگیرنده درجات آزادی مرزی بوده، قابل بررسی است.

 این تصمیم بر اساس به‌روز بودن پژوهشِ انجام شده، متن نگارش‌شده، کیفیت و کمیت بالای مقالاتِ چاپ‌شده، و توصیه‌نامه‌های بسیار مثبت از سوی کمیته داوران اتخاذ شده است.

انتهای پیام/

برچسب ها: فیزیک
ارسال نظر