صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تک‌تیرانداز ژاپن به ماه رسید

آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن اعلام کرد کاوشگر رباتیک «اسلیم» همزمان با روز کریسمس، مطابق برنامه ریزی صورت گرفته، وارد مدار ماه شد.
کد خبر : 887243

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن اعلام کرد کاوشگر رباتیک «اسلیم» (SLIM) روز کریسمس ۲۵ دسامبر مطابق برنامه ریزی صورت گرفته، وارد مدار ماه شد.

سامانه فضایی ژاپن به نام «تک تیرانداز» به مدار ماه وارد شده و با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته، امکان فرود بر روی سطح ماه را به منظور انجام تحقیقات علمی بیشتر فراهم می‌کند.

این فضاپیما توسط سازمان فضایی ژاپن توسعه داده شده است و هدف آن تمرکز بر بررسی و تحقیقات در زمینه ساختار ماه و بررسی منحصر به فرد مناطق خطرناک و  کشف نشده ماه است. این عملیات به عنوان یک مرحله کلیدی برای برنامه‌های فضایی بلند مدت ژاپن به منظور ایجاد بستری برای مأموریت‌های زمین به ماه و به سمت مقصد نهایی، یعنی برنامه‌های اکتشاف انسانی برای ماه به شمار می‌رود.

تک‌تیرانداز ژاپن با استفاده از سیستم‌های موشکی پیشرفته و تکنولوژی‌های راهبردی، موانع سخت، پرتنش و پیچیده را مطمئن و دقیق پشت سر می‌گذارد.

این فضاپیما قادر است تا مقصد‌هایی که در محیط کاملاً ناشناخته‌ای قرار دارند را هدف قرار دهد.

این فضاپیما که در مدار بیضوی قرار گرفته، به مدت ۶.۴ ساعت به دور ماه می‌چرخد و در نزدیک‌ترین نقطه مداری در فاصله ۶۰۰ کیلومتری از سطح ماه قرار می‌گیرد و در دورترین نقطه ۴هزار کیلومتر از ماه فاصله دارد.

فضاپیمای مکعبی شکل پوشیده از پنل‌های خورشیدی گام بزرگی در جهت انجام نخستین فرود این کشور بر ماه برداشته است.

مقامات جاکسا نوشتند: آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن خرسند است اعلام کند که فرودگر هوشمند این کشور برای بررسی ماه با موفقیت در مدار ماه قرار گرفت. 

نقطه عطف بعدی در این مأموریت زمانی است که فضاپیما تلاش می‌کند سطح ماه را لمس کند؛  تلاشی که تاریخی خواهد بود. تا به امروز، تنها چهار کشور اتحاد جماهیر شوروی، ایالات متحده، چین و هند توانسته‌اند فرودگر خود را باموفقیت  روی ماه فرود آوردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر