صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۹ - ۰۵ دی ۱۴۰۲

اخذ مجوز مرکز آموزشی همکار استاندارد توسط دانشگاه آزاد تبریز

مدیر مرکز آموزشی همکار استاندارد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز از اخذ مجوز برای ارائه خدمات آموزشی مورد نظر سازمان استاندارد توسط این مرکز خبر داد.
کد خبر : 887219

علیرضا آهنگرزاده، مدیر مرکز آموزشی همکار استاندارد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در تبریز درباره اخذ مجوز این مرکز آموزشی اظهار کرد: استاندارد مفهومی است که می‌تواند نشانگر انسجام و انضباط فعالیت‌های فکری، علمی، فنی و فرهنگی جامعه باشد. استاندارد در معنای عام خود مترادف با نظم بوده و استاندارد کردن مترادف با تنظیم و به نظم کشیدن است.

وی افزود: امروزه از واژه استاندارد در زمینه‌های متفاوتی استفاده می‌شود. به‌عنوان نمونه در مکالمات روزمره به کار بردن عباراتی نظیر لوازم استاندارد، رفتار استاندارد، مشخصات استاندارد و همانند آن بسیار رایج است. صرف‌نظر از گوناگونی موارد استفاده از واژه استاندارد، نکته مشترک در همه این موارد، کاربرد این واژه به‌عنوان راهنمایی برای مقایسه بوده و در این باره یک استاندارد می‌تواند پاسخگوی نیاز‌ها و مشکلات به وجود آمده باشد.

مدیر مرکز آموزشی همکار استاندارد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز گفت: در همین راستا برای حفظ کیفیت و مراقبت از بهداشت، سلامتی، ایمنی، امنیت کالا‌ها و محصولاتی که روزانه توسط مردم استفاده می‌شود، باید با ترویج استانداردها، افراد جامعه را نسبت به شناخت مطالبات و ارتقا سطح زندگی خود آشنا کرد. ترویج استاندارد، شامل همه روش‌هایی است که بتوان از طریق آن‌ها آگاهی جامعه را در برنامه‌ریزی‌های مداوم نسبت به لزوم و فواید استاندارد کردن افزایش داد.

آهنگرزاده بیان کرد: استانداردسازی تلاشی علمی، عملی و همگانی است در راه بهبود کیفیت، افزایش تولید و کاهش ضایعات، رعایت مقررات زیست‌محیطی و نهایتاً تولید محصولی که نیاز مشتری را برآورده کرده و رضایت و خرسندی او را تأمین می‌کند. توسعه و ترویج فرهنگ استاندارد در جامعه، ازجمله وظایف و برنامه‌های راهبردی سازمان ملی استاندارد بوده که در سال‌های اخیر بیش از گذشته در کانون توجه قرار گرفته از اهداف اصلی در ترویج استانداردها، ارتقا سطح دانش، بینش جامعه بر لزوم کاربرد استاندارد و ایجاد اعتماد به استانداردهاست.

وی عنوان کرد: حساس سازی و نهادینه کردن فرهنگ استاندارد، نشر استاندارد بین آحاد مردم، افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان کالا‌های تولیدی/ خدماتی از حقوق قانونی خویش در زمینه کیفیت فرآورده‌های تولید/خدماتی، ارتقای سطح دانش، نگرش و شناخت مدیران کنترل کیفت به‌منظور ارتقای کیفیت محصولات؛ حساس سازی نسبت به عرضه و تولید کالا‌های دارای کیفیت و آگاهی درباره عدم انتخاب کالا‌های فاقد استاندارد از طرف عرضه‌کنندگان و مصرف‌کنندگان کالاها/ خدمات و توسعه دانش استاندارد از طریق انتشار الکترونیکی مستندات علمی، آموزشی و ترویجی استاندارد از اهداف دفتر آموزش و ترویج استاندارد است.

مدیر مرکز آموزشی همکار استاندارد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز تأکید کرد: لزوم توجه سازمان‌ها به امر آموزش از آنجا ناشی می‌شود که توسعه کرامت انسانی و توانمندسازی نیروی انسانی باعث افزایش کارآمدی و اثربخشی فعالیت‌ها، توسعه مهارت‌ها و گسترش دانش کاربردی متناسب با پیشرفت‌های روبه رشد علمی و تکنولوژیک جامعه می‌شود. این مهم چنانچه صرف‌نظر از آموزش‌های شغلی کارکنان سازمان‌ها، مخاطبان برون‌سازمانی را نیز تحت پوشش قرار دهد از اثربخشی بالاتری برخوردار خواهد بود؛ بنابراین با توجه به این مهم و با اقدام به نیازسنجی و برگزاری دوره‌های آموزشی برون‌سازمانی در کشور نیاز‌های آموزشی مخاطبان برون‌سازمانی را می‌توان مرتفع کرد.

آهنگرزاده مطرح کرد: در راستای بهره‌گیری از توان مراکز آموزشی در زمینه آموزش مسئولان کنترل کیفیت کشور، کارشناسان استاندارد و ترویج فرهنگ استاندارد از طریق آموزش در کشور، سازمان ملی استاندارد ایران اقدام به بررسی درخواست مراکز آموزشی متقاضی همکاری آموزشی با سازمان استاندارد درزمینه‌های آموزشی فنی و تخصصی می‌کند.

وی توضیح داد: پس از انجام بررسی‌های کارشناسی و تکمیل فرم امتیازدهی در صورت کسب حدنصاب تعیین‌شده امتیازات توسط شرکت متقاضی، درخواست مراکز در کمیته تأیید مراکز آموزشی در محل اداره کل استاندارد استان ذی‌ربط مطرح می‌شود و در صورت تأیید، تأییدیه مرکز آموزشی برای همکاری‌های آتی در زمینه مورد تأیید به مرکز اعطا و مرکز آموزش مذکور می‌تواند در حیطه‌های مورد تأیید با توجه به امتیاز اکتسابی در کشوری فعالیت کند.

مدیر مرکز آموزشی همکار استاندارد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز تشریح کرد: به استناد روش اجرایی صدور، تجدید، تمدید، تعلیق و ابطال تأیید مراکز آموزشی همکار، مرکز آموزشی این واحد دانشگاهی برای ارائه خدمات آموزشی مورد نظر سازمان استاندارد در زمینه‌های سیستم مدیریت، برق و الکترونیک، مهندسی ساختمان و مصالح و فرآورده‌های ساختمانی، صنایع غذایی، صنایع شیمیایی، خودرو ونیروی محرکه، اندازه‌شناسی و اوزان و مقیاس‌ها، اسناد و تجهیزات اداری و آموزشی برای مدت سه سال تأیید شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر