صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

قاضی‌زاده هاشمی: باید از اقدامات انجام شده در زمینه‌ علم نافع قدردانی کرد

رئیس بنیاد شهید تأکید کرد: در زمینه‌های علمی و علم نافع در حوزه تولید علمی که اثر مستقیم در زندگی مردم داشته اقدامات زیادی در کشور انجام شده که باید از زحمات انجام شده قدردانی کنیم. البته هنوز هم عقب هستیم و نباید به اینکه پیشرو بودیم مغرور شویم.
کد خبر : 887131

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی روز دوشنبه در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه شاهد که به مناسبت هفته پژوهش در این دانشگاه برگزار شد، افزود: کار‌های پژوهشی و گزارش‌های دانشگاه شاهد نشانه رشد دانشگاه است و امیدوارم این رشد رو به پیشرفت و قوی‌تر پیوسته و با سازوکاری نهادینه شود.

وی افزود: روابط ما در حوزه رقابت بین‌المللی با تغییرات جدی مواجه است و جمهوری اسلامی ایران به مدد لطف الهی و حرف حق و ایثارگری که فرزندان این خاک انجام داده‌اند، از مرحله اقدامات نظامی، امنیتی حتی فتنه‌های داخلی و خارجی عبور کرده است.

رئیس بنیاد شهید با بیان اینکه، دشمنان در صحنه‌های مختلف ملت بزرگ ایران را امتحان کرده‌اند، افزود: تمام کسانی هم که در منطقه رقابت باستانی با ما دارند یا به لحاظ اختلافات قومی و زبانی یا براثر وقوع انقلاب اسلامی در کشور دچار مشکلات زیادی با نظام مقدس جمهوری اسلامی شده‌اند، استراتژی خود را در منطقه تغییر داده‌اند.

کشور‌های منطقه استراتژی‌های علمی خود را تغییر داده‌اند

رئیس بنیاد شهید ادامه داد: تا دو سال گذشته موضوع کنترل ایران از طریق ایجاد تنش‌های داخلی و تحریم‌های اقتصادی، ایجاد ناامنی و ایجاد جنگ و سرمایه‌گذاری در رقابت تسلیحاتی و همچنین رقابت در ورود به حوزه نفوذ جمهوری اسلامی و دخالت در محور مقاومت بود که دنیا مشاهده کرد همه این‌ها هم باز با شکست روبرو شد.

وی گفت: طراحی که امروز در حال اتفاق است و حرکتی که عربستان و امارات دارند، رقابت در حوزه علم و فناوری با کشور ما است. البته بعضی کشور‌ها همچون ترکیه برای توسعه خود با موضعی متفاوت با گذشته این فعالیت‌ها را مقداری متفاوت‌تر از کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس آغاز کرده بودند.

قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: اما کشور‌های خلیج‌فارس امروز به این جمع‌بندی رسیده‌اند اگر می‌خواهند ملت بزرگ ایران را دچار صدمه کنند، راهی که پیش روی آن‌ها است ایجاد زیرساخت گسترده تولید علم و فناوری برای ایجاد قدرت برای خود و بعد هم جذب و به‌کارگیری نیروی انسانی فرهیخته و دانشمند منطقه به‌ویژه از ایران است.

وی با بیان اینکه در گذشته حرکتی پیشرو در حوزه‌های مختلف علم و فناوری همچون هسته‌ای، نانو و هوافضا را پیموده‌ایم، افزود: اما آن‌ها مدل‌سازی، تحرک و جنبشی را ایجاد کرده‌اند و بنابراین هم‌اکنون زمان فراگیر شدن این فعالیت در تمامی زمینه‌های تولید فناوری و حرکت به سمت تولید علم پایه، علم نافع، علم کاربردی، تولید علمی مورد استفاده در عرصه زندگی مردم است، تولید علمی که بتواند نخبگان و دانشمندان ما را به خود جذب کرده و مسیر دستیابی به قدرتی است که از ۲۰ سال پیش رهبر معظم انقلاب آن را طراحی کرده است.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه در دوره‌ای سریع رشد کردیم برای اینکه رقیب و دیگرانی وجود نداشتند، افزود: تعدادی از کشور‌های جهان اول به جایگاه‌هایی رسیده‌اند و البته آن‌ها همچنان به فعالیت علمی خود ادامه می‌دهند، اما در بین کشور‌های در حال توسعه، غرب آسیا و شمال آفریقا، ایران پیشرو بوده است.

رئیس بنیاد شهید افزود: دلیل پیشرو بودن ما این بود که دیگران حرکتی نداشتند که البته هم‌اکنون آن‌ها نیز شروع کرده‌اند و حرکت آن‌ها هم بسیار پرشتاب است. آن‌ها مشکلات اقتصادی به لحاظ تأمین مالی، تحریم‌ها و محدودیت‌ها را ندارند و بنابراین ما باید تلاش بیشتری کنیم تا در شرایط مساوی از آن‌ها جلوتر باشیم.

وی گفت: حتی می‌بینید این رسوایی که اخیراً اتفاق افتاد و بعضی از مقالات علمی که دانشمندان ثبت کرده بودند از رده‌بندی‌ها خارج شدند؛ چرا که به نادرستی محل سکونت خود را بعضی از این کشور‌ها اعلام کرده بودند؛ اما به هر صورت نشان می‌دهد همان‌گونه که بعضی از فوتبالیست‌های بین‌المللی را جذب می‌کنند ولو با نیروی غیربومی خود و با جذب افراد از کشور‌های مختلف به دنبال تولید علم و ثبت آن برای خود هستند و این مهم مسئولیت ما را بیشتر و گسترده‌تر می‌کند.

کشور‌های منطقه استراتژی‌های علمی خود را تغییر داده‌اند

قاضی‌زاده هاشمی گفت: کند شدن شتاب علمی از دلایل بسیاری برخوردار است و بعضاً به زیرساخت‌های اقتصادی و برخی نیز به زیرساخت‌های اجتماعی و فرهنگی بازمی‌گردد.

وی افزود: البته با توجه به شخصیت‌های برجسته‌ای که در این حوزه نقش پیشرو و رهبری داشته‌اند و الگو محسوب می‌شوند، به‌طور طبیعی دانشجویان از آن‌ها الهام و امید می‌گیرند.

رئیس بنیاد شهید تأکید کرد: در زمینه‌های علمی و علم نافع در حوزه تولید علمی که اثر مستقیم در زندگی مردم داشته اقدامات زیادی در کشور انجام شده که باید از زحمات انجام شده قدردانی کنیم. البته هنوز هم عقب هستیم و نباید به اینکه پیشرو بودیم مغرور شویم، آن برای دیروز بوده زمانی که دیگران عقب بوده‌اند، اما آن‌ها شروع به حرکت کرده‌اند و ما باید سرعتمان را بیشتر کنیم؛ چرا که رقبای جدی داریم و تعداد آن‌ها هم بیشتر شده و خود را تجهیز کرده‌اند.

وی گفت: در حال حاضر ممکن است وضعیت پیشرفت کشور‌های خلیج‌فارس کاریکاتوری به نظر برسد، اما به‌تدریج نهادینه می‌شود و آن‌ها می‌توانند اقداماتی را انجام دهند و فناوری‌ها را در کشور خود بومی کنند و این یک هشدار برای ما است که فرصت زیادی نداریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر