فقط پنج درصد فرش دستباف تولیدی در داخل کشور فروخته میشود
عبداله بهرامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا با بیان اینکه میزان تولید فرش دستباف در کشور حدود 4 میلیون متر مربع است، افزود: پس از تحریمهای آمریکا در سال 91، حدود 35 درصد بازارهای صادراتی فرش دستباف ایرانی از دست رفت و این در حالی است که میزان تولید و صادرات این کالا روند نزولی را طی میکند.
وی تصریح کرد: در چند سال اخیر بیش از 20 درصد فرش تولیدی دستباف در داخل کشور مصرف میشد، اما اکنون بازار داخلی نیز با رکود همراه است و حتی عده زیادی از قالیبافان از عرصه تولید خارج شدهاند.
بهرامی اظهارکرد: بیش از 3 ماه از قطع بیمه قالیبافان و بافندگان فرش میگذرد و این امر با از دست رفتن امنیت شغلی فعالان صنعت، موجب خروج افراد از شغل خود شده است که این روند در نهایت به تولید ضربه میزند.
وی افزایش قیمت مواد اولیه، بالا رفتن دستمزدها و عدم بازاریابی مطلوب برای محصول را از مهمترین مشکلات پیش روی تولید فرش دستباف در کشور دانست و ادامه داد: ما بسیاری از بازارها را به علت نبود بودجهای مشخص برای بازاریابی فرش دستباف از دست میدهیم و این در حالی است که هنوز در نمایشگاههای خارجی نیز به صورت سنتی حضور مییابیم، بنابراین شانس چندانی برای رقابت در بازارهای جهانی نخواهیم داشت.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای فرش دستباف، میزان صادرات سال گذشته فرش دستباف را 320 میلیون دلار اعلام و خاطرنشان کرد: اکنون آلمان به علت برخورداری از بازارهای پخش، بیشترین میزان واردات فرش دستباف ایران را دارد و پس از آن کشورهای حوزه خلیجفارس، امارات، چین و ژاپن از دیگر کشورهای واردکننده فرش دستباف ایرانی هستند.
انتهای پیام/