صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بر اساس تحقیقات علمی؛

کرونا سرعت پیری مغز دختران را افزایش داد

تحقیقات حاکی از آن است که در دوره کرونا، قشر بیرونی مغز دختران در مقایسه با پسران تحت تأثیر عواملی مانند استرس و فشار روانی حاصل از قرنطینه با سرعت بیشتری پیر شد.
کد خبر : 886989

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیوساینتیست، تیم تحقیقاتی دانشگاه واشینگتن شهر سیاتل آمریکا، نشان دادند که در دوره همه‌گیری کرونا، مغز نوجوانان با سرعت بیشتری پیر شد و این روند حتی در دختران شدت بیشتری داشت.

همچنین در مقایسه با پسران، تدابیر اتخاذ‌شده در دوره قرنطینه اثر مخرب‌تری بر رشد مغز دختران نوجوان داشته است.

در روند رشد مغز، لایه خاکستری رنگ بیرونی که «کورتکس» (cerebral cortex) نام دارد، رفته‌رفته نازک می‌شود. دشواری‌های دوره کودکی مانند خشونت و بی‌توجهی روند نازک شدن قشر مخ را تسریع می‌کند و این مسئله به نوبه خود خطر افزایش بیماری‌های سلامت روان را افزایش می‌دهد.

محققان دریافتند که در طول همه‌گیری کرونا، به طور متوسط، قشر خاکستری مغز دختران نوجوان به اندازه چهار سال پیر شده حال آنکه در پسران نوجوان این مقدار معادل دو سال است.

دانشمندان دریافتند که تسریع روند نازک شدن قشر مخ، نواحی بیشتری از مغز نوجوانان را درگیر کرده است. طبق این مطالعه، ۳۵ ناحیه از مغز دختران نوجوان درگیر تسریع روند نازک شدن قشر بیرونی شده حال آنکه در پسران این روند به سه ناحیه محدود می‌شود.

در دختران نوجوان، نواحی مرتبط با پردازش اطلاعات بصری به ویژه اطلاعات مربوط به چهره بیش از همه تحت‌الشعاع تسریع روند پیری (نازک شدن لایه خاکستری) قرار گرفت. تنها ناحیه مشترک میان دختران و پسران که شاهد تسریع روند پیری بود، شامل لوب اوکسیپیتال جانبی راست و چپ است که به ما در تشخیص اشیاء کمک می‌کند.

در توجیه چنین تفاوت آشکاری میان روند پیری مغز دختران و پسران در دوره همه گیری کرونا، این طور استدلال می‌شود که دختران در مواردی، چون تقویت حس هویت شخصی و حمایت عاطفی، بیشتر از پسران به روابط اجتماعی خود تکیه می‌کنند و محروم شدن از تعامل با همسالان در دوره کرونا، تأثیر مخرب‌تری بر مغز آن‌ها داشته است.

البته اینکه تسریع روند نازک شدن قشر بیرونی مغز در نتیجه تحمل استرس دائمی باشد، نامشخص است. این احتمال وجود دارد که با برداشته شدن بار روانی، سرعت چنین فرایندی کم یا حتی متوقف شود به گونه‌ای که روند رشد مغزی نوجوان آسیب‌دیده به مسیر طبیعی بازگردد؛ اما دانشمندان برای اطمینان از تحقق چنین احتمالی، نیازمند انجام بررسی‌های بیشتر هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر