صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۲ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۵
معاونان پژوهش و فناوری دانشگا‌ه‌ها و مراکز پژوهشی با صدور بیانیه‌ای تاکید کردند:

افزایش میزان سهم پژوهش از درآمد ناخالص ملی وتقویت جایگاه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری

چهل‌و‌نهمین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالی، مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری کشور با صدور بیانیه‌ای به کار خود پایان داد.
کد خبر : 88698

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، در این بیانیه آمده است:


با سلام و درود به مقام شامخ شهدای گرانقدر جمهوری اسلامی ایران به ویژه شهدای آزاد‌سازی خرمشهر و همچنین روح مطهر امام شهدا و آرزوی سلامتی برای مقام معظم رهبری و تبریک اعیاد شعبانیه و روز جانباز و نیز تشکر و قدردانی از میزبانی دانشگاه محقق اردبیلی‌، بیانیه پایانی چهل‌و‌نهمین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالی، مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری کشور بر اساس مباحث انجام گرفته و پیشنهادهای ارائه شده در اجلاس، موارد ذیل جهت پیگیری و اجرا مورد تاکید شرکت کنندگان قرار گرفت:


- ضرورت دارد ساز وکارها و مقررات لازم به نحوی تدوین شود تا انجام امور پایان‌نامه‌ها، رساله‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی دانشگاه‌ها و تخصیص اعتبارات پژوهشی در راستای حل مسائل و مشکلات و نیازهای اساسی کشور باشد.


- در حال حاضر میزان سهم پژوهش از درآمد ناخالص ملی (GDP) برای توسعه علمی و فناوری کشور کافی نیست لذا تاکید می‌شود این موضوع مورد توجه مسئولان مرتبط در دولت و مجلس شورای اسلامی قرار گیرد تا پایان برنامه ششم توسعه، این سهم تدریجا به میزان 4‌درصد افزایش پدا کند و حداقل 50‌درصد آن بر اساس نظر دانشگاه‌ها و مراکز پژوهش و فناوری در موارد مرتبط هزینه شود.


- بررسی راهکارهای ارتقای جایگاه مدیریت پژوهش و فناوری کشور و همچنین تقویت جایگاه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری برای تبدیل شدن به ستاد مشترک هدایت علم، پژوهش و فناوری کشور مورد توجه جدی مسئولان کشور قرار گیرد.


- تهیه برنامه کلان راهبردی و عملیاتی ماموریت‌گرا کردن دانشگاه‌ها و مراکز پژوهش و فناوری در جهت توسعه علمی کشور در اولویت برنامه‌ها قرار گیرد و برای تحقق این امر اصلاح آئین‌نامه‌های اسناد بالا دستی مرتبط در دستور کار قرار گیرد.


- ماموریت‌های پژوهش و فناوری تعیین شده بر اساس آمایش علم، پژوهش و فناوری و اولویت‌های ملی و منطقه‌ای به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهش و فناوری واگذار شود تا موجب موازی کاری در مراکز آموزش عالی و سایر سازمان‌ها و نهادهای مختلف نشود.


- تهیه برنامه عملیاتی و اجرائی جهت ایجاد ارتباط و تعامل صنعت و مراکز خدماتی با دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌عالی در همکاری با بخش‌های صنعت در دستور کار دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی قرار گیرد.


- مطالعه و برنامه‌ریزی علمی برای تهیه سند و برنامه‌های راهبردی و عملیاتی جهت تحقق دانشگاه کار‌آفرین در سر لوحه امور دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور قرار گیرد.


- لازم است تفکیک ردیف اعتبارات پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و مراکز پژوهش و فناوری از بودجه غیر پژوهشی مورد توجه جدی مسئولان در سازمان مدیریت و برنامه­‌ریزی، مجلس شورای اسلامی و نیز روسای مراکز آموزش عالی قرار گیرد تا اعتبارات پژوهش و فناوری در راستای برنامه‌ها و ماموریت‌های تعیین شده هزینه شود.


- تدوین نظام‌نامه نحوه همکاری و تعامل پارک‌های علم و فناوری، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی با یکدیگر در چارچوب یک اکوسیستم نو‌آوری در حوزه‌های مراکز رشد، نوآوری، کارآفرینی، انتقال فناوری و فن‌بازار مورد تاکید قرار گیرد.


- نقش و مشارکت همه جانبه دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری در اجرا و تحقق اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش‌بنیان و انتقال فناوری که از مسئولیت‌های اصلی و قانونی تعیین شده است مورد توجه جدی قرار گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر