صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گزارش آنا بخوانید؛

فناوری از واقعیت پیشی گرفت/ چرا چهره‌های هوش مصنوعی فریبنده هستند؟

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که چهره‌های سفیدپوست تولیدشده توسط هوش مصنوعی واقعی‌تر از چهره‌های واقعی انسان به نظر می‌رسند.
کد خبر : 886746

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سا‌‌ی‌تک دیلی، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که چهره‌های سفیدپوست تولیدشده با هوش مصنوعی واقعی‌تر از چهره‌های واقعی انسان به نظر می‌رسند، موضوعی که نشان دهنده خطرات بالقوه تعصب نژادی و اطلاعات نادرست در فناوری هوش مصنوعی است.

براساس تحقیقات جدیدی که توسط متخصصان دانشگاه ملی استرالیا (ANU)، چهره‌های سفیدپوست تولیدشده توسط هوش مصنوعی اکنون واقعی‌تر از چهره‌های انسانی به نظر می‌رسند.

در این مطالعه، افراد بسیاری چهره‌های سفید تولید شده توسط هوش مصنوعی را به جای چهره افراد واقعی با انسان اشتباه گرفتند. درحالی که این موضوع در مورد تصاویر افراد رنگین پوست صادق نبود.

«اِمی داول»، نویسنده ارشد این مقاله گفت: دلیل این اختلاف این است که الگوریتم‌های هوش مصنوعی به طور نامتناسبی روی چهره‌های افراد سفید پوست آموزش داده می‌شوند.

داول گفت: اگر چهره‌های سفیدپوست هوش مصنوعی به طور مداوم واقع‌تر تلقی شوند، این فناوری می‌تواند با تقویت تعصبات نژادی آنلاین، پیامد‌های جدی برای افراد رنگین پوست داشته باشد. این مشکل اکنون در فناوری‌های هوش مصنوعی فعلی که برای ایجاد عکس‌هایی با ظاهر حرفه‌ای استفاده می‌شوند، مشهود است. به طوری که وقتی از این فناوری برای افراد رنگین پوست استفاده می‌شود، هوش مصنوعی رنگ پوست و چشم آن‌ها را به رنگ سفیدپوستان تغییر می‌دهد.

این تصویر توسط هوش مصنوعی میدجورنی (Midjourney) تولید شده است


درک هوش مصنوعی «هایپر رئالیسم»

محققان دریافتند که یکی از مسائل مربوط به «واقع گرایی افراطی» یا «هایپر رئالیسم» هوش مصنوعی این است که مردم اغلب متوجه نمی‌شوند که فریب می‌خورند.

الیزابت میلر، یکی از نویسندگان این مطالعه و نامزد دکتری در دانشگاه ملی استرالیا، گفت: با توجه به این موضوع، افرادی که فکر می‌کردند چهره‌های هوش مصنوعی واقعی هستند، اغلب به طور متناقضی مطمئن بودند که قضاوت‌های آن‌ها درست است.

این یعنی افرادی که هوش مصنوعی را با افراد واقعی اشتباه می‌گیرند، نمی‌دانند که فریب می‌خورند. محققان همچنین توانستند کشف کنند که چرا چهره‌های هوش مصنوعی مردم را فریب می‌دهند.

چرا چهره‌های هوش مصنوعی فریبنده هستند؟

به نظر می‌رسد که هنوز تفاوت‌های فیزیکی بین هوش مصنوعی و چهره انسان وجود دارد؛ اما مردم تمایل دارند آن‌ها را اشتباه تفسیر کنند. به عنوان مثال، چهره‌های سفیدپوست هوش مصنوعی تناسب بیشتری دارند و مردم این را به عنوان نشانه‌ای از انسان بودن اشتباه می‌گیرند.

با این حال، ما نمی‌توانیم برای مدت طولانی به این نشانه‌های فیزیکی تکیه کنیم. فناوری هوش مصنوعی به قدری سریع در حال پیشرفت است که احتمالاً به زودی تفاوت‌های بین هوش مصنوعی و چهره انسان از بین خواهد رفت.

پیامد‌های پیشی گرفتن هوش مصنوعی از واقعیت

محققان استدلال می‌کنند که این روند می‌تواند پیامد‌های جدی برای گسترش اطلاعات نادرست و سرقت هویت داشته باشد و باید اقدامات لازم انجام شود.

فناوری هوش مصنوعی نمی‌تواند جدا شود؛ بنابراین فقط شرکت‌های فناوری می‌دانند که در پشت صحنه چه می‌گذرد. داول گفت: باید شفافیت بیشتری در مورد هوش مصنوعی وجود داشته باشد تا محققان و جامعه مدنی بتوانند مسائل را قبل از اینکه به یک مشکل عمده تبدیل شوند، شناسایی کنند.

محققان استدلال می‌کنند که افزایش آگاهی عمومی نیز می‌تواند نقش مهمی در کاهش خطرات ناشی از این فناوری داشته باشد.

داول گفت: با توجه به اینکه انسان‌ها دیگر نمی‌توانند چهره‌های هوش مصنوعی را تشخیص دهند، جامعه به ابزار‌هایی نیاز دارد که بتواند به طور دقیق هوش مصنوعی را شناسایی کند.

آموزش مردم در مورد واقع گرایی چهره‌های هوش مصنوعی می‌تواند به مردم کمک کند که به طور مناسب نسبت به تصاویری که آنلاین می‌بینند شک کنند.

این مطالعه در مجله «علوم روانشناسی» (Psychological Science) وابسته به انجمن علوم روانشناسی منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر