صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۹ - ۰۲ دی ۱۴۰۲

دیر شام نخورید/ ارتباط بی‌نظمی وعده غذایی با بیماری قلبی عروقی

تحقیقات نشان می‌دهد که به تأخیر انداختن وعده شام به‌ویژه در زنان به افزایش قابل ملاحظه بیماری‌های قلبی-عروقی و مغزی-عروقی منجر می‌شود.
کد خبر : 886417

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیوز مدیکال، نتیجه مطالعه‌ای جدید که در مجله «ارتباطات طبیعت» ‌(Nature Communications,) به چاپ رسید، نشان می‌دهد که چگونه نامنظم بودن زمان غذا خوردن بر بروز بیماری‌های  قلبی-عروقی تاثیر می‌گذارد.

طبق این تحقیق، وعده صبحانه برای حفظ متابولیسم طبیعی و سلامت قلب و عروق ضروری است، حال‌آنکه وعده‌های غذایی که آخر شب مصرف می‌‌شوند به افزایش تصلب شرایین، چاقی و تجمع غیرطبیعی چربی دامن می‌زنند. حتی در زنان، موکول کردن مصرف غذا به ساعت‌های پایانی شب به سندرم متابولیک منجر می‌شود.

سندرم متابولیک به گروهی از بیماری‌ها و مشکلات مربوط به سلامتی گفته می‌شود که با هم ایجاد می‌شوند و فرد را در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت نوع دو و سکته قلبی قرار می‌دهند.

با این حال، سردرگمی قابل‌ملاحظه‌ای درباره زمان دقیق مصرف وعده‌های غذایی به ویژه وعده شام وجود دارد.

قائل شدن محدودیت زمانی برای صرف غذا می‌تواند شیوه‌ای مناسب برای بهبود سلامت  قلبی-عروقی باشد. این به معنی افزایش پرهیز غذایی شبانه (روزه‌داری شبانه) به 12 ساعت است که به کاهش وزن، کاهش ورم و فشار خون منجر می‌شود.

چنانچه وعده غذایی شام به جای ساعت 8 ساعت 9 صرف شود، خطر ابتلا به بیماری‌های  قلبی-عروقی 13 درصد افزایش می‌یابد و با هر ساعت تأخیر در خوردن شام، خطر ابتلا به بیماری‌های مغزی-عروقی  8 درصد افزایش می‌یابد. این رقم برای وعده غذایی که بعد از ساعت 9 شب صرف می‌شود به 28 درصد افزایش می‌یابد.

اینکه طول پرهیز غذایی شبانه به ایده‌آل 12 ساعت نزدیک‌تر باشد، به کاهش 7 درصدی بیماری‌های مغزی-عروقی  منجر می‌شود. اما در مورد بیماری‌های  قلبی-عروقی به ویژه بیماری عروق کرونر قلب چنین روند کاهشی مشاهده نشد.

اما در حالت کلی، صرف شام بعد از ساعت 9 شب و صرف صبحانه بعد از ساعت 9 صبح، به افزایش بیماری‌های  قلبی-عروقی به‌ویژه در میان زنان منجر می‌شود. همچنین، فایده افزایش طول روزه‌داری شبانه در زنان محسوس‌تر است.

بهتر است به جای حذف صبحانه یا به تأخیر انداختن زمان صرف آن،‌ وعده شام را زودتر صرف کنید و به این ترتیب، طول مدت روزه‌داری شبانه را افزایش دهید.

انتهای پیام/

برچسب ها: قلب و عروق نظم
ارسال نظر