صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۷ - ۰۱ دی ۱۴۰۲
فوق تخصص گوارش در گفت‌وگو با آنا:

فرد سالم باید هفته‌ای ۳ مرتبه دفع داشته باشد/ راه‌های درمان یبوست

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: میان عموم مردم شایع است که اگر کسی مشکل یبوست دارد پس حتماً کبدش درست کار نمی‌کند درحالی که این دو تداخلی با یکدیگر ندارند.
کد خبر : 886359

ناصر ابراهیمی دریانی استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و فوق تخصص گوارش در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره مشکل و بیماری یبوست اظهار کرد: یبوست بیماری شایعی است که بانوان را بیشتر دچار می‌کند.

وی با اشاره به این موضوع که یبوست هیچ ارتباطی به کبد ندارد، ادامه داد: میان عموم مردم شایع است که اگر کسی مشکل یبوست دارد پس حتما کبدش درست کار نمی‌کند درحالی که این دو به هم مربوط نیستند.

ابراهیمی افزود: تصور این موضوع که یک شخص باید هرروز اجابت مزاج داشته باشد، غلط است. داشتن هفته‌ای سه مرتبه اجابت مزاج، زور نزدن در هنگام دفع و همین طور احساس راحتی داشتن بعد از دفع، علائم یک فرد عادی است که مشکل یبوست هم ندارد. 

فوق تخصص گوارش مطرح کرد: ممکن است مدفوع به انتهای روده بزرگ برسد؛ اما فرد به کمک فشار شیر آب و یا انگشت، آن را خارج کند در این صورت مشخص می‌شود که عضلات لگن درست عمل نمی‌کنند.

وی به علت‌های مختلف این بیماری اشاره کرد و گفت: کم کاری تیروئید، دیابت، مصرف قرص آهن و کلسیم، قرص‌های ضد بارداری، قرص‌های اعصاب و انواع مسکن‌ها ازجمله مواردی هستند که فرد را دچار ابتلا به یبوست می‌کند.

ابراهیمی ادامه داد: قرص‌هایی که برای درمان بیماری پارکینسون مصرف می‌شوند و یا شربت‌های دارای آلومینیوم که برای بیماران‌ کلیوی تجویز می‌شود، می‌توانند یبوست‌زا باشند. 

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در رابطه با راه‌های درمان این بیماری گفت: اولین توصیه به این بیماران خوردن مرتب صبحانه است. صبحانه به انجام دفع در بدن بسیار کمک می‌کند؛ بنابراین به این بیماران توصیه می‌شود به صورت دائم وعده صبحانه را مصرف کنند.

وی افزود: بیماران دارای یبوست حتما قبل از مصرف صبحانه دو عدد میوه را با پوست بخورند و بهترین میوه برای درمان این بیماری کیوی است. مصرف سبزی، زیتون، نان سبوس‌دار و سالاد در وعده‌های غذایی بسیار کارساز است و به رفع مشکل یبوست کمک می‌کند.

ابراهیمی گفت: ورزش کردن و داشتن تحرک در درمان این بیماری بسیار موثر است.

انتهای پیام/

ارسال نظر