صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۲ - ۳۰ آذر ۱۴۰۲
تحلیلگر بورس در گفت‌وگو با آنا تاکید کرد؛

آینده بازار سرمایه در دست دانش‌بنیان‌ها

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: عرضه سهام شرکت‌های دانش‌بنیان در بازار سرمایه بسیار جذاب است و به عقیده من آینده بازار متعلق به این شرکت‌ها است.
کد خبر : 886197

باقر خادمی کارشناس بازار سرمایه در خصوص عرضه اولیه سهام شرکت‌های دانش‌بنیان در گفت‌وگو با به خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: نرخ عرضه اولیه شرکت‌هایی که پلتفرم دانش‌بنیان دارند بسته به پتانسیل آن‌ها تعیین می‌شود. عرضه اولیه و حضور سهام شرکت‌های دانش‌بنیان قوی در بازار سرمایه بسیار مثبت است. معمولا رشد این نوع شرکت‌ها بسیار خوب است و به دلیل بنیاد قوی آن سهام بازاری و پرتحرکی خواهد بود.

وی ادامه داد: شرکت‌هایی که ماهیت بنیادی آن‌ها بر پایه دانش است به اعتقاد من آینده بسیار خوبی را برای سهام دارانشان رقم خواهند زد. رفته رفته اقبال از سهام‌هایی مانند پتروشیمی‌ها به سوی سهام‌هایی با ماهیت دانش بنیان در حال تغییر است؛ چرا که این نوع شرکت‌ها به این دلیل که دانش هیچ محدودیتی ندارد و می‌توانند مرتبا طرح‌های توسعه اجرا کنند، توانایی رشد سریع و وسیعی دارند.

خادمی تاکید کرد: روش ارزش گذاری در سهم شرکت‌های دانش بنیان از دیگر سهم‌ها متفاوت است و معمولا ارزش آن‌ها در بازار تعیین می‌شود. شایان ذکر است که سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌هایی که می‌توانند به صورت نامحدود توسعه یابند بسیار جذاب است و آینده بازار سرمایه در اختیار این نوع شرکت‌ها خواهد بود چرا که این شرکت‌ها با دانش روز پیشرفت می‌کنند و سهام آن‌ها با ارزش‌تر می‌شود.

در تعیین قیمت عرضه اولیه‌ها به روش‌های سابق برگردید

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: مسئله خیلی مهم در مورد عرضه اولیه، جذاب بودن قیمت آن است. در ایران و تمام دنیا مرسوئم است که نرخ عرضه اولیه پایین‌تر از ارزش ذاتی آن نماد تعیین می‌شود تا با ایجاد مزیت قیمتی، اقبال بیشتری به سوی آن سهم روانه شود. این موضوع باعث می‌شود که آن سهم پس از مدتی به اصلاح شخصیت معاملاتی به خود می‌گیرد.

تحلیلگر بورس ادامه داد:  اما در بازار سرمایه ایران چندیست که این مهم کمتر رعایت می‌شود. به طور مثال نزول قیمت سهام عرضه شده پس از چند روز به زیر قیمت عرضه اولیه هستیم؛ با توجه به اینکه قیمت سهام معمولا به سمت ارزش ذاتی آن میل می‌کند این موضوع نشان دهنده تعیین نرخ شروع بیش از ارزش ذاتی آن سهم بوده است.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: این روند در نهایت به نتیجه خاصی نمی‌رسد و در صورت ادامه یافتن باعث دل‌زدگی سهام داران از عرضه‌های اولیه خواهد شد، به همین جهت منطقی است که سیاست‌گذاران روند‌های سنتی در مورد تعیین قیمت عرضه اولیه سهام را در دستور کار قرار دهند.

خادمی تصریح کرد: با توجه به اینکه بازار کشش محدودی دارد، نمی توان سهام شرکت بزرگ را ارائه کرد و به همین جهت عرضه‌های اولیه نمیتوانند بر شاخص بورس تأثیر چندانی بگذارند.

انتهای پیام/

ارسال نظر