صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۵ - ۲۹ آذر ۱۴۰۲
معاون وزیر دفاع خبر داد؛

برگزاری نمایشگاه بین‌المللی ایران ژئو

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح از برگزاری سومین نمایشگاه بین‌المللی ایران ژئو در هفته آینده خبر داد.
کد خبر : 886118

به گزارش خبرنگار گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، امیر سرتیپ دوم مجید فخری معاون وزیر دفاع و رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در گفت‌وگو با اصحاب رسانه گفت: سومین دوره نمایشگاه بین المللی ایران ژئو  به عنوان یک رویداد منحصر به فرد در حوزه اطلاعات جغرافیایی است.

وی افزود: این رویداد با ایده هم‌افزایی ملی در کشور در سال 1400 بنیانگذاری شد و علی رغم شرایط کرونا این نمایشگاه به خوبی با حضور دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان ها برگزار شد.

فخری ادامه داد: هدف از برگزاری این نمایشگاه این بود که تمامی دستگاه‌ها و مجموعه‌هایی که با اطلاات جغرافیایی کار دارند گفتمانی را شروع کنند که حاصل آن حل مسائل مختلف کشور در آینده است.

این مقام مسئول بیان داشت: خشکسالی، منابع آب، فرونشست، مخاطرات طبیعی چون سیل، زلزه، اتش سوزی جنگل ها و ... در محور توجه این نمایشگاه قرار دارد.

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح بیان داشت: دستگاه های تولید کننده اطلاعات مکانی دست به دست هم دادند تا سازمان های بهره بردار را کمک کنند تا مسائل پیش روی کشور حل شود و راه حل های درستی به دست آید. این نمایشگاه فقط ارائه محصول نیست بلکه محلی برای ارائه راه حل های هوشمندانه برای حل مسائل است.

معاون وزیر دفاع اذعان کرد: زمین خواری، تغییر کاربری اراضی، ساخت و سازهای غیر مجاز از جمله مسائل پیش روی کشور است که ما با همکاری دستگاه ها به دنبال رفع آنها هستیم.

مسئول تعیین خطوط مرزی هستیم

فخری ادامه داد: محل دقیق میله های مرزی و خطوط مرزی و رفع اختلاف با کشورهای همجار دائما در حال بررسی است که موضوعات حقوقی آن از طریق وزارت امور خارجه پیگیری شده و موضوعات فنی از طریق سازمان جغرافیایی بررسی خواهد شد.

وی با بیان اینکه ما مسئول تعیین خطوط مرزی هستیم، اظهار داشت:  به تازگی وزارت دفاع به دنبال تجهیز مرز به سامانه های پایشی به منظور کنترل ترددهای غیر مجاز است، اما باید توجه داشت که مرز کشوردر غرب و شرق پیچیده است که کنترل همه آن با استفاده از عوامل انسانی و فن آورانه ساده نیست.

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح افزود: در تلاش هستیم که بیشترین کنترل مرزها را داشته باشیم تا بتوانیم با کشورهای همجوار تعامل مناسب را داشته و حقوق کشور از محل مذاکرات و اقدامات استیفا شود.

تلاش برای جلوگیری از خشک شدن دریاچه ارومیه

وی با اشاره به اقدامات این سازمان در خصوص جلوگیری از خشک شدن دریاچه ارومیه بیان داشت: تحلیل ها و نمایه هایی تولید شده و به دستگاه ها ارسال کردیم. از سال 1400 اندیشکده حکمرانی آب را راه اندازی کردیم که هدفش شناسایی دستگاه های مربوط به مطالعات اب بوده است.
در این اندیشکده مطالعات تجمیع و نشست های تخصصی را شکل دادیم که حاصلش رفع موضوعات حوزه آبخیز است.
رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح حاصل کار این اندیشکده گرداوری 53 مرکز و پژوهشگاه فعال در حوزه مدیریت منابع آب عنوان کرد و اظهار داشت: تولید اسناد سیاستی برای مدیریت حق آبه ها و چالش های آبی همچون دریاچه ارومیه و سایر تالاب ها در دستور کار است تا سیاست ها و راهبردها به دستگاه های متولی ارجاع داده شود.


طراحی سامانه ناوبری

وی ادامه داد: هر خودرو زرهی تولیدی نیاز به سامانه ناوبری دارد. بر همین اساس با طراحی سامانه دیجیتال و نصب بر روی آنها کارایی این دستگاه ها را افزایش داده ایم.  این سامانه ها در خودرو، شناور و هواپیما کارایی دارد.

این مقام مسئول با اشاره به حق آبه هیرمند نیز گفت: اقدامات گسترده ای در این حوزه انجام شد. در این بخش پردازش تصاویر ماهواره ای 30 سال پیش را در دستور کار قرار دادیم تا وضعیت ابی هیرمند و چگونگی استفاده از ابهای این رودخانه و پایین دست آن در سال های مختلف بررسی شود.

بر همین اساس در قالب چند نمایه علمی پژوهش های صورت گرفته در اختیار وزارت امور خارجه و وزارت کشور قرار گرفته است
|
رصد جابه جایی شناورهای فرامنطقه‌ای

معاون وزیر دفاع عنوان کرد: ما پایگاه های ثابت فرامنطقه ای را با تصاویر ماهواره ای پایش می کنیم و از این طریق به نیروهای مسلح کمک می کنیم. پایش ویژه ها ما در شرایط کنونی متمرکز بر روی جابه جایی شناورهای فرامنطقه ای در دریایی عمان، دریای مدیترانه، دریای سرخ و خلیج فارس است.

رصد دائم حوزه آبریز خزر

وی ادامه داد: در حوزه ابریز دریای خزر که مهمترین رودخانه آن ولگا است به صورت دائم رصدهای خود را انجام میدهیم.

فخری گفت: موضوع ابنگاری با تجهیز شناوری با همکاری موسسه تحقیقات شیلات  در بندر انزلی اغاز شده تا در بازه زمانی مناسب بتوانیم داده برداری لازم را انجام داده و به میزان واقعی  فرونشست دست یابیم.

وی افزود: باید توجه داشت که بیشترین آسیب از این فرونشست مربوط به کشورهای شمالی است هرچند که ما هم در اینده در صورت استمرار این فرونشست متضرر خواهیم شد. 

گفتنی است در انتهای این نشست خبری از پوستر نمایشگاه بین المللی ایران ژئو رونمایی شد.

 

انتهای پیام/

برچسب ها: وزارت دفاع
ارسال نظر