صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در همایش ملی وحدت حوزه و دانشگاه مطرح شد؛

نیازمند سایه‌افکنی اندیشه الهی در علوم انسانی هستیم

همایش ملی وحدت حوزه و دانشگاه با سخنرانی آیت الله اعرافی و حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در سالن همایش‌های مدرسه عالی دارالشفا برگزار شد.
کد خبر : 886071

به گزارش خبرنگار گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش ملی وحدت حوزه و دانشگاه با سخنرانی آیت الله اعرافی و حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در سالن همایش‌های مدرسه عالی دارالشفا برگزار شد.

رویش جدید مقاومت

آیت الله اعرافی در آغاز همراهی جامعه حوزوی و دانشگاهی کشور با محور مقاومت را اعلام کردند و با اشاره به این نکته که رژیم اشغالگر قدس با به شهادت رساندن نزدیک به 20 هزار نفر قتل عام انسانی انجام داده‌اند گفت: همدلی و همبستگی حوزه و دانشگاه در ایران  را با محور مقاومت و مردم مظلوم و شجاع غزه و فلسطین اعلام می‌کنیم و دست وحدت خود را در برابر دژخیمان صهیونیست بلند می کنیم و فریاد خونخواهی داریم. شهادت‌های مردم غزه موجب رویشی در دنیا شد و امروز موج انزجار از رژیم غاصب اسرائیل در همه دنیا شاهد هستیم و اعتراضات به جنگ افروزی آنان گستره شده است.

 فاطمه سلام الله علیها حقیقت قدر است

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور در ادامه با توجه به مقارن شدن روز وحدت حوزه و دانشگاه با ایام فاطمیه بیان کرد: ذیل آیه «انا انزلناه فی لیلة القدر» گفته شده است که مقصود از «لیله» فاطمه و مقصود از «قدر» خداوند است. در تاویل، سوره قدر بر شخصیت حضرت زهرا سلام الله علی‌ها است.  شب دارای چهره مُلکی و ملکوتی است، چهره مُلکی شب این است که خدا شب را برای آرامش بشر قرار داد و بدون شب، تمدن بشری شکل نمی‌گرفت.

وی افزود: در شب قدر تمام ظرفیت ملکوت شب تجلی پیدا می‌کند، در این شب گاهی به شکل شگفت انگیزی زمین و آسمان به یکدیگر نزدیک می‌شوند.
شب قدر لبریز از رازآلودگی و اسرار است و فاطمه سلام الله علی‌ها مخزن اسرار الهی است که همچنان علیرغم نورافشانی که کرده، بسته مانده است. کوثر جوشان فاطمه سلام الله علی‌ها و برکات بی‌پایان او را به شب قدر نزدیک کرده است. فاطمه سلام الله علی‌ها حقیقت قدر است. «فدا‌ها ابوها» و «ام ابیها» یک تعارف خانوادگی نیست، ابراز کرد: این موضوع تابلویی از مقام زن در اسلام است که دروازه‌های آن باید به روی حوزه و دانشگاه گشوده شود.

هرگاه این دو نهاد و نخبگان آن به یکدیگر نزدیک شدند پیروزی‌ها داشتیم

اما جمعه قم این بخش از سخنان خود را با اشاره به سخن امام راحل پیرامون وحدت حوزه و دانشگاه آغاز کرد: هرگاه این دو نهاد و نخبگان آن به یکدیگر نزدیک شدند پیروزی‌ها داشتیم و هرگاه از هم دور شدند در مقابل استعمار و استبداد شکست خوردیم.  

ایشان در ادامه گفت: پیش از انقلاب اسلامی رابطه اندکی میان حوزه و دانشگاه وجود داشته است، ولی امروز این دروازه‌ها گشوده شده است. هفته و روز وحدت حوزه و دانشگاه هم برای قدردانی داشته‌ها و دستاورد‌ها و تاکید بر تعمیق و گسترش آن هم برای نگاه کردن به ناداشته‌ها و آسیب‌ها و کاستی هاست. در نگاه به آرمان‌های حداکثری انقلاب به تعامل حوزه و دانشگاه نیاز داریم، در دهه‌های اخیر دستاورد‌های جدیدی در مسائل حوزه و دانشگاه شاهدیم از جمله شهدای علمی و فناوری و هسته‌ای ما که مانند چمران‌ها الگوی یک انسان متخلق پایبند معتقدی هستند که در فضای دانشگاه آن‌گونه خدمت کردند و نظام را به پیش بردند.

 الگوی تعاملی وحدت حوزه و دانشگاه از مرز‌های ایران فراتر رفته است

نماینده مجلس خبرگان رهبری افزود: از یکسو رویش‌هایی را داشته ایم و البته ریزش‌هایی هم بوده است. از سوی دیگر، این الگوی تعاملی از مرز‌های ایران فراتر رفته و در محور مقاومت هم شاهد این هم‌جوشی تحصیل کردگان دینی و دانشگاهی هستیم و البته از سوی دیگر، شاهد لرزه‌های سنگین به مبانی فکری و اعتقادی در فضا‌های مختلف هستیم که نباید آن را دست کم گرفت و برای رفع آن باید تلاش کرد. یک دسته نظریه‌ها تبلیغ گرایانه و بدبینانه هستند که وحدت و همگرایی حوزه و دانشگاه را شکست خورده تلقی می‌کنند و دسته دیگر هم مقابل این نظر هستند و وحدت حوزه و دانشگاه را خیلی موفق می‌دانند. ما مدافع این نظر هستیم که همگرایی حوزه و دانشگاه و درکنار هم قرار گرفتن خیل عظیم طلاب و علما و خیل عظیم دانشگاهیان پدیده‌ای است که اتفاق افتاد و برکات فراوانی در تبادلات علمی و تجارب داشت.

آیت‌الله اعرافی در ادامه با شرح این موضوع که بیش از ۱۰ هزار نفر در طول این سال‌ها و دهه‌ها از دانشگاه به سمت حوزه‌ها آمده‌اند گفت: همین میزان هم از حوزویان ما در رشته‌های مختلف دانشگاهی تحصیل کردند و هزاران استاد نیز از حوزه‌ها به سمت دانشگاه‌ها و بالعکس آمده‌اند، و دروازه‌های تعامل میان حوزه و دانشگاه همواره گشوده بوده است لذا پرونده کامیابی‌ها کم نیست.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور در پایان به این موضوع اشاره کرد که این راهبرد کلان باید در تمام ابعاد و زوایای برنامه ریزی‌ها در دستور کار قرار بگیرد و تمام حوزویان و دانشگاهیان باید این را حق الهی و حق جامعه بدانند. ما مدیون جامعه و مردم هستیم و حق آن‌ها این است که در مسیر آرمان‌های انقلاب تعامل و همکاری کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر