صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط شرکت دانش‌بنیان ایرانی؛

اسکنر لام هوشمند آزمایشگاهی تولید شد

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی فعال در صنعت تجهیزات پزشکی و مستقر در پارک علم و فناوری اصفهان، با بهره‌گیری از فناوری هوش‌مصنوعی، موفق به طراحی اسکنر لام هوشمند برای بخش پاتولوژی (یا آسیب‌شناسی) آزمایشگاه‌ها شدند.
کد خبر : 886044

مرتضی فلاحتیان، کارشناس و نماینده یک شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده تجهیزات پزشکی، در گفت‌وگو با خبرنگار علم و فناوری آنا با اشاره به جزئیاتی از ماهیت اسکنر هوشمند اظهار کرد:  این محصول، دوربین و نرم‌افزار هوشمندی است که به میکروسکوپ‌های سه‌چشمی آزمایشگاهی، وصل می‌شود و نمونه لام‌های فیزیکی موجود در آزمایشگاه را به نمونه‌های دیجیتال و هوشمند تبدیل می‌کند.

فلاحتیان درباره کارکرد فناوری هوش‌مصنوعی، در تولید این محصول دانش‌بنیان، توضیح داد: به‌طورکلی هوش مصنوعی، برای عملکرد درست نیاز به داده‌های گذشته و آرشیوی دارد، در تجهیزات آزمایشگاهی و اسکنرها، داده، همان تصاویر لام‌ها و نمونه‌ها است.

وی ادامه داد: اگر این تصاویر آرشیوی از نمونه‌های بیماران و یا حتی داده‌های پرونده‌های دیجیتال پزشکی به‌موقع در دسترس فناوری(AI) قرار نگیرد، نه‌تنها، فرآیند درمان دچار مشکل شده بلکه، فرآیند هوشمندسازی نیز مختل می‌شود.

نماینده این شرکت دانش‌بنیان درخصوص مزیت و کارایی اسکنر هوشمند جدید تصریح کرد: اسکنر هوشمند جدید، تمام اطلاعات لام را در قالب یک فایل دیجیتال برای آزمایشگاه ذخیره کرده و این امکان را برای پزشکان و درمان‌گران فراهم می‌کند که سوابق بیمار را در قالب یک پرونده پزشکی دیجیتال، برای همیشه در دسترس داشته باشند.

فلاحتیان به قابلیت بررسی از راه دور یا «Telepathology» این اسکنر اشاره کرد و ادامه داد: براساس قابلیت ذخیره‌سازی اطلاعات بیمار و البته اطلاعات نمونه دریافتی، یکی از بیماران، توانسته است نمونه ذخیره‌شده با این لام هوشمند را برای پزشکان آلمانی ارسال کرده و فرآیند درمان را طی کند.

وی افزود: ذخیره‌سازی اطلاعات و همیشه در دسترس‌بودن سوابق بیمار، باعث تسهیل و تسریع فرآیند درمان شده و خطاهایی که اغلب در برخی نمونه‌گیری‌ها، رُخ می‌دهد را تا حدود زیادی کاهش می‌دهد.

کارشناس این محصول دانش‌بنیان درباره نمونه‌های خارجی این محصول توضیح داد: در کشورهای اروپایی نیز چنین اسکنری تولید شده است، اما تفاوت آن‌ها با این محصول، درصد دقت بالایی است که در نمونه داخلی وجود دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر