حرکت دانشگاه آزاد اسلامی در کاهش وابستگی به شهریه و توسعه دانشبنیانها جای تقدیر دارد
به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، بعدازظهر امروز (سهشنبه، ۲۸ آذرماه) با حضور در باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی با رئیس و قائممقام این دانشگاه دیدار و در این نشست در خصوص مسائل، دستاوردها و سند تحول دانشگاه آزاد بحث و بررسی صورت گرفت.
علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با اشاره به عملکرد کمیسیون متبوعش در مجلس یازدهم، عنوان کرد: کمیسیون آموزش این حوزه را بهصورت یک زنجیره تأمین میبیند بهطوریکه برای از صفر تا ششسالهها با ایجاد سازمان تعلیم و تربیت ذیل وزارت آموزشوپرورش برنامه داشته و این برنامهریزی با اجرای قانون رتبهبندی معلمان برای دانش آموزان ادامه پیداکرده و به آموزش عالی رسیده است.
وی بابیان اینکه کمیسیون آموزش بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان با اجرای رتبهبندی معلمان از بودجه دولت صرف ارتقای تعلیم و تربیت کرد، ادامه داد: در ادامه زنجیره تأمین همسانسازی حقوق بازنشستگان برای ارتقای کیفی آموزشها در دانشگاهها پیشبینی شد و ما در این حوزه دانشگاه آزاد را مستقل و جداگانه دیدهایم.
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس یادآور شد: بر اساس گزارشهایی که از دانشگاه آزاد دریافت کردیم این دانشگاه نیز در حوزه همسانسازی حقوق اساتید و هیئتعلمی رشد حقوقی مناسبی داشته و این در حالی است که سرانه آموزشی از دانشجویان افزایش پیدا نکرده است.
منادی سفیدان بابیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی تاکنون ۷ میلیون دانشآموخته داشته و بیش از ۴۰ هزار استاد پیوسته و وابسته دارد افزود: ما دانشگاه آزاد را یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی میدانیم و معتقدیم دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر توسعه خود باید مورد حمایت وزارت علوم و دولت قرار گیرد.
در ادامه دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گزارشی از عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی، افق پیش رو و برنامههای خود ارائه و عنوان کرد: در حال حاضر دانشگاه آزاد اسلامی یکمیلیون و ۳۱۰ هزار دانشجو دارد که بار بزرگی از وزارت علوم را به دوش میکشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین اضافه کرد: دانشگاه آزاد اسلامی دارای ۴۰۰ واحد دانشگاهی بوده که فعالیتهای گستردهای در زمینههای مختلف ازجمله بحث شرکتهای دانشبنیان داشته است و وابستگی خود را به شهریه کاهش داده است.
محمدمهدی اسماعیلی نایبرئیس کمیسیون آموزش مجلس نیز با اشاره به سند تحول دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: سند پیشبینیشده برای دانشگاه آزاد بسیار امیدوارکننده بوده و حرکت دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این جهت مثبت است.
نایبرئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در مناطق آزاد نیز فعالیتهای گستردهای دارد و واحدهای بین اللملی را در اختیار داشته که در حال حاضر جذب دانشجوی خارجی نیز دارد و اینیکی از نکات مثبت دانشگاه آزاد بوده که باید تقویت شود.
اسماعیلی تأکید کرد: پس از ایجاد مرحله پیش دفاع در دوره دکتری برای دانشجویان این مقطع، سختگیریها افزایش داشته است و بسیاری نتوانستهاند امتیاز لازم را کسب کنند، همین مسئله موجب افزایش میزان ورودی دانشجویان دکتری از ۸ هزار به ۱۲ هزار دانشجو شد که چنین ابتکاراتی باعث افزایش اعتبار دانشگاه آزاد میشود. چنین رویکردهایی باید در دانشگاه آزاد اسلامی تقویت و بیشتر نشان داده شود تا اقدامات اعتبار این دانشگاه مشخص شود.
انتهای پیام/