صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دکتر طهرانچی در نشست هم‌اندیشی قوه قضائیه عنوان کرد؛

توانایی دانشگاه آزاد اسلامی در ارتقای دانش حقوقی جامعه

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این دانشگاه به عنوان یک دانشگاه گسترده، شهرپایه و اجتماعی، می‌تواند در تربیت حرفه‌ای، ارتقای دانش حقوقی جامعه و کنش‌گران دانش‌محور مؤثر واقع شود.
کد خبر : 885848

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در نشست هم‌اندیشی قوه قضائیه با نهادهای علمی و پژوهشی کشور که صبح امروز با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم و جمعی از مسئولان قضائی و رؤسای دانشگاه‌ها در سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد، گفت: حوزه قضا از امور حکمرانی است که در آن فقط فعل قضاوت مطرح نیست، بلکه توسعه علم قضا و فناوری‌های مرتبط نیز از امور حکمرانی کشور است.

طهرانچی در این نشست با تأکید بر لزوم توجه به «کل و جزء» و «ساختار و رفتار» اظهار کرد: این موضوع در پدیده‌های طبیعی و اجتماعی قابل مشاهده و بسیار مهم است. یکی از مثال‌های قرآنی درباره خانه عنکبوت است که در جزء و اجزا بسیار محکم اما ساختار آن ضعیف است. بحث ساختار و اجزا و محتوا در حوزه قضا بسیار مهم است و این حوزه به علم و فناوری در ساختار و اجرا نیاز دارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه سامانه‌های اجتماعی در گذشته انسان‌مدار، دارای پیچیدگی و چندوجهی بودند، گفت: امروزه تحولات سریع‌التغییر و ارتباطات گسترده و قیاس‌پذیر شده‌اند به همین دلیل باید هوشمند، روشمند و خود اصلاح بود. حوزه قضا نیازمند تحولات درونی متناسب با تحولات بیرونی است.

طهرانچی افزود: تاکنون دانشگاه‌های ما در روند تربیت دانشجویان حوزه قضائی به تربیت کنش‌گر قضائی می‌پرداختند به همین دلیل در مقام پژوهش خوب عمل کرده‌اند؛ اما در حوزه توسعه‌ای و کاربردی ضعیف بودند. رویکرد آموزش در علوم مهندسی دانشی و در علوم پزشکی کنشی است. در حوزه قضا نیازمند کنش‌گر حرفه‌ای و دانشی هستیم و دانشگاه باید با اصلاح در روش خود به این روند تربیتی برسد. قوه قضائیه به عنوان مطالبه‌گر از نظام دانشگاهی، باید در این امر ورود بیشتری داشته باشد.

وی با تأکید بر اینکه ارتقای سطح دانش حقوقی و قضائی جامعه باید در کنار تربیت کنش‌گر حرفه‌ای و دانشی مدنظر دانشگاه‌ها باشد، خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک دانشگاه گسترده، شهرپایه و اجتماعی که به صورت یکپارچه و شبکه‌ای دسترسی به اقصی نقاط کشور داشته و بیش از هزار استاد حوزه حقوق دارد، می‌تواند در تربیت حرفه‌ای، ارتقای دانش حقوقی جامعه و کنش‌گران دانش‌محور موثر واقع شود.

طهرانچی تأکید کرد: قوه قضائیه با نگاهی که به پرونده‌های حقوقی دارد، هر روز پژوهش در بررسی پرونده‌های قضائی را انجام می‌دهد و می‌تواند در نشر و اشتراک‌گذاری این پژوهش‌ها و تجربیات قضا کار جدی و مؤثر انجام دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر