صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

برگزاری جشنواره ملی پژوهش سازمان اسناد و کتابخانه ملی با شعار «هوش مصنوعی و آینده پژوهشی»

چهاردهمین جشنواره ملی پژوهش سازمان اسناد و کتابخانه ملی با شعار «هوش مصنوعی و آینده پژوهشی» برگزار می شود.
کد خبر : 885833

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،نشست خبری چهاردهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران عصر امروز در اندیشگاه فرهنگی کتابخانه ملی برگزار شد.

در ابتدای این نشست علیرضا مختارپور عنوان کرد: تمام کسانی که در حوزه فرهنگ ،کتابخانه ها و اسناد در سطح جهان فعالیت دارند باید در برابر جنایات رژیم صهیونیستی واکنش نشان دهند . به ویژه در جنایت این رژیم در تخریب کتابخانه ملی و مرکز اسناد غزه صورت گرفت و این مرکز کاملا تخریب شد. انتظار ما از نهادها و سازمان های فرهنگ این است که نسبت به این قضیه بی تفاوت نباشند .

وی افزود: در دوران فعلی که جهان نوع جدید از حکمرانی فرهنگی را تجربه می‌کند که فناوری های نوین در آن اهمیت زیادی دارند و ارتباطاتی که بین آحاد مردم جهان شکل گرفته الزامات جدیدی برای کتابخانه‌ها ایجاد کرده که خودشان را با این فناوری‌های نوین و دستاوردهای آن از جمله هوش مصنوعی تطبیق بدهند. 

وی اظهار کرد: بر همین اساس تغییراتی در برگزاری این دوره از جشنواره پژوهش داشته‌ایم. اگر بتوانیم در سازمان اسناد و کتابخانه ملی این ارتقای فناورانه را پیگیری کنیم در بهبود خدمات به مخاطبان و ارتباطات با کشورهای دیگر تغییرات عمده ای ایجاد خواهد کرد.

معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز با تبریک ایام هفته پژوهش عنوان کرد: حوزه پژوهش ناظر به منابع دیجیتال است و اگر منابع دیجیتال استفاده میکند برای طراحی آینده در حوزه های مختلف است. ما در خدمت ۲۷عضو هیئت علمی هستیم که در ۶گروه در این مجموعه فعالیت می کنند که عبارت اند از : گروه اسلام شناسی و ایران شناسی، مطالعات تاریخ معاصر و تاریخ شفاهی،گروه علم آرشیو و استانداردها، گروه مدیریت اطلاعات، گروه علم داده و هوش مصنوعی و گروه حفاظت و نگهداری. آخرین پروژه ما بررسی هشت هزار سند بود و استاندارد سازی آن در قالب سامانه او. سی. آر بود و برای پژوهشگران این امکان فراهم شدکه در متن اسناد تاریخی گذشته و معاصر جستجو کنند.

صدر گفت: ما دایره ناظران و داوران پروژه‌ها را از تهران خارج کردیم و ۶۷نفر داور و ناظر از خارج از سازمان داشتیم و با و ۳۹ موسسه و نهادی پژوهشی هم ارتباط داشتیم . در یک سال گذشته، ۴۱نشست تخصصی در سازمان برگزار شده و در مجموع ۱۰۵ساعت دوره تخصصی در حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی و ۲۴۳ساعت دوره در حوزه علوم آرشیوی برگزار شد.

وی افزود: اختتامیه چهاردهمین دوره جشنواره پژوهشی سازمان، اواخر دی‌ماه امسال برگزار خواهد شد. موضوع «هوش مصنوعی و آینده پژوهش» را به عنوان مضمون اصلی جشنواره در نظر گرفته شده است که در همه محورها مورد توجه قرار گرفته است. شروع برنامه های جانبی جشنواره از همین هفته پژوهش شروع شده است و تا اختتامیه هر هفته برنامه های پژوهشی خواهیم داشت.

صدر گفت: کتاب، طرح پژوهشی، پایان نامه و رساله دکتری قالب های مرسوم این جشنواره است. با این حال هر سال قالب جدیدی به جشنواره اضافه می شود. سال گذشته ایده های فناورانه منجر به محصول به قالبهای جشنواره اضافه شد. امسال هم قالب حدید پیشنهاده پژوهشی یا پروپوزال خواهیم داشت. قصد ما این است که پیشنهاده های بهتری در دانشگاه ها مطرح شود.

صدر افزود: نظامنامه جشنواره های ملی پژوهش سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران توسط شورای سیاستگزاری و دبیر جشنواره در حال تدوین است که ان شاالله در برگزاری هرچه بهتر جشنواره در سال های بعد به صورت ویژه مورد استفاده قرار بگیرد.

دبیر کمیته علمی چهاردهمین جشنواره پژوهش سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز عنوان کرد: امسال ۱۴۱ اثر دریافت کردیم که نسبت به سال گذشته ۴۵درصد افزایش داشت. برای اولین بار در ارسال آثار به داوران از طریق سامانه را داشتیم. جایگاه دبیرخانه جشنواره از اداره کل به معاونت پژوهشی منتقل شد. در محور علم اطلاعات و دانش شناسی ۵۹ اثر داشتیم کمترین آثار هم در محور «حفاظت و نگهداری» بود که فقط دو اثر دریافت شد. در حوزه اسلام شناسی هم چهار اثر داشتیم.

سعیده اکبری داریان گفت: تمام آثار در کمیته علمی بررسی شده اند. بحث داوری «دوسو ناشناس» در پایان نامه های ارشد و رساله های دکتری امسال اعمال شد. هدف هم این بود که سوگیری در داوری را به حداقل برسانیم مضمون و درون مایه جشنواره امسال هم «هوش مصنوعی و آینده پژوهی» در سازمان اسناد و کتابخانه ملی بود.هوش مصنوعی قابلیت های بی نظیری را در بهینه سازی داده ها فراهم می‌کند و البته آینده پرچالش و پیچیده ای را نیز ایجاد می کند.
وی افزود: تصحیح نسخ خطی از بخش محورها حذف شد تا جنبه پژوهشی جشنواره پررنگ شود و سعی خواهیم کرد بخش تصحیح نسخ را در رویداد مستقلی بررسی‌ کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر