اتمام پروژه تنقیح قوانین با هوش مصنوعی تا پایان مجلس یازدهم
به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ بابک نگاهداری در جلسه علنی امروز مجلس در تشریح عملکرد مرکز پژوهشها در مجلس یازدهم به رویکردها و اقدامات تحولی مرکز اشاره و اظهار کرد: در این دوره گزارشهای تولیدی مرکز از لحاظ کمی و کیفی رشد قابل توجهی داشته، همچنین رویکرد مرکز از کارگزار پیرو به کارفرمای پیشرو تغییر کرده است؛ در همین راستا پیش نویس برنامه هفتم توسعه یکسال قبل از ارائه برنامه آماده شده بود.
وی در تشریح اقدامات مرکز پژوهشهای مجلس گفت: تهیه منشور هم آفرینی ایران آینده و منشور حکمرانی مردمی ، تشکیل دبیرخانه دائمی مبارزه با فقر و فساد و تبعیض، ریشهیابی و ارائه راهکارهای عملیاتی مشخص برای رفع آنها را از جمله اقدامات مرکز پژوهشها مجلس محسوب می شود.
وی افزود: : رویکرد تحولی دیگر مرکز پژوهشها مردمی سازی است. در این راستا مرکز نوآوری و خانه خلاق راه اندازی و بیش از ۵۰ رویداد در آن اجرایی شد و زیست بومی با حدود سه هزار نفر از نخبگان حول این مرکز شکل گرفت.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، راه انداری شبکه اندیشکدههای حکمرانی و قانونگذاری استانی، مرکز افکارسنجی، سامانه جمع سپاری مردمی و گروه ارزیابی مردمی قوانین و سیاستها و پویش انتظارات مردمی را از دیگر اقدامات مرکز پژوهشها در دوره یازدهم عنوان کرد و افزود: مرکز پژوهشها رویکرد کمیسیون محوری و نماینده محوری را در پیش گرفت.
نگاهداری با بیان اینکه مرکز پژوهشها تقویت بنیه کارشناسی را در دستور کار قرار داد، گفت: در این راستا نقشه پویایی شناسی تهیه شد و ۱۰۶۷ متغیر دخیل در حکمرانی کشور و شبکه ارتباط بین آن ترسیم شد.
وی افزود: همچنین امکانی برای شبیه سازی تمام طرحها و لوایح در مجلس با رویکرد شبیه سازی قوانین و سیاستها در مرکز فراهم آمد.
نگاهداری با اشاره به راه اندازی مرکز داده کاوی گفت: سامانه شبیه سازی در اختیار مجلس قرار گرفته است؛ همچنین با رویکرد هوشمندسازی و سامانه سپاری، پروژه تنقیح قوانین با هوش مصنوعی در دستور کار قرار گرفت. تلاش بر این است که تا پایان دوره مجلس یازدهم کل پروژه تنقیح قوانین با هوش مصنوعی به اتمام برسد.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، راه اندازی سامانه تهیه و نهایی سازی و نمایه سازی گزارشها را به عنوان رویکرد تحولی دیگر مرکز پژوهشها مطرح کرد و افزود: گزارشهای مرکز در پایگاههای معتبر بارگذاری شده که باعث افزایش اعتبار علمی گزارشهای مرکز و مراجعات بیشتر شده است.
وی رویکرد تحولی دیگر مرکز را برنامه محوری خواند و اظهار داشت: یک ماه قبل از شروع هر سال برنامه سال آینده در مرکز تهیه میشود که حدود ۷۰۰ اقدام برنامهای به تصویب شورای پژوهشی رسید همچنین پایش پیشرفت برنامهها به تفکیک دفاتر انجام شده و برای هر دفتر کارنامه عملکرد صادر شد. حاصل اینکار باعث رشد ۲ تا ۳ برابری در تولیدات مرکز شده است.
نگاهداری راه اندازی شورای راهبری گزارشهای مرکز را از دیگر رویکردهای تحولی مرکز برشمرد و خاطر نشان کرد: هر گزارشی که در مرکز تهیه میشود، طراحی روی بسته عملیاتی آن صورت میگیرد؛ حاصلش آن بود که حدود ۶۰۰ بسته راهبردی نظارتی به کمیسیونهای مجلس و ۵۷۰ بسته راهبردی عملیاتی به وزارتخانههای دولت داده شده و پیوستهای رسانهای گزارشها در اختیار رسانهها قرار گرفته است.
وی رویکرد بعدی تحولی مرکز پژوهشها را تنوع بخشی به سبد محصولات بیان کرد و افزود: در کنار گزارشهای تفصیلی، پژوهشنامه سیاستی مشتمل بر چکیده مدیریتی گزارشها بطور ماهانه در اختیار نمایندگان گذاشته و رهنامه تک برگی مشتمل بر گزیدههای دو سه جملهای همه گزارشهای مرکز به صورت ماهانه و ۵۰۰ پادکست صوتی در اختیار نمایندگان قرار گرفته و کتاب نامه گزارشهای مرکز منشر میشود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، عدالت محوری و برقراری فرصتهای برابر را از دیگر رویکردهای تحولی مرکز عنوان و اظهار کرد: نخبگان به عنوان پژوهشگر و هیات علمی از طریق فراخوان عمومی برای اولین بار در مرکز صورت گرفت.
نگاهداری، راه اندازی مدرسه حکمرانی و قانونگذاری شهید مدرس برای عینیت بخشی به رسالت آموزشی و ترویج علم و توسعه تعاملات و ارتباطات راهبردی را از دیگر رویکردهای تحولی مرکز پژوهشهای عنوان و اظهار کرد: برای اولین بار کنسرسیوم مراکز پژوهشی استراتژیک حاکمیتی راه اندازی شد. همچنین ۲۳ تفاهم نامه با وزارت خانه و دستگاههای و نهادهای انقلابی منعقد شد و میزبانی ۱۲ هیات از کشورهای مختلف صورت گرفت.
وی در پایان گفت: نخستین دوره آیین جایزه ملی قانون برای تحقق رسالت اجتماعی برگزار شد که بیش از هزار اثر رسیده و به عنوان دبیرخانه ملی دنبال میشود.
انتهای پیام/