صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۲۸ آذر ۱۴۰۲
آنا گزارش می‌دهد؛

والدین سیگاری چه بر سر جنین می‌آورند؟

فوق تخصص ریه کودکان گفت: مشکلات تنفسی، ریوی و آسم در کودکانی که والدین سیگاری دارند بیشتر است.
کد خبر : 885738

اعظم غلامی فوق تخصص ریه کودکان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: سیگار عوارض زیادی روی ریه و سیستم تنفسی بچه‌ها دارد که این عوارض می‌تواند در آینده آنها نیز تأثیرگذار باشد.

وی تأکید کرد: درصورتی‌که مادر در دوران جنینی سیگار بکشد، می‌تواند سبب بالارفتن حساسیت ریه در کودکان شود. درگیری با عفونت‌های ریوی و افزایش احتمال بیماری‌های تنفسی در این گروه از بچه‌ها بیشتر است. 

این فوق تخصص ریه کودکان با اشاره به اینکه در صورت اپیدمی شدن بیماری‌هایی مانند کرونا درگیری ریه در این گروه از بچه‌ها بیشتر از سایران است، ادامه داد: تحقیقات ثابت کرده که بچه‌هایی که والدین سیگاری دارند بیشتر به بیماری آسم در بزرگ‌سالی مبتلا می‌شوند.

غلامی به این موضوع اشاره کرد که نوزادان مادران سیگاری وزن کمتری نیز نسبت به سایر بچه‌ها دارند و همین کم بودن وزن می‌تواند مشکلات بیشتری را برای این گروه از بچه‌ها به دنبال داشته باشد.

چرا نوزادی که به دنیا می‌آید دچار خس‌خس سینه می‌شود؟

گاهی اوقات نیز مواد شیمیایی موجود در سیگار می‌تواند موجب سقط‌ جنین و تولد نوزاد مُرده شود. دیگر عوارض جانبی سیگار می‌تواند مشکلات مربوط به جفت و رشدِ کُند جنین را باعث شود.

غلامی بر این باور  است که اثر دود سیگار و قلیان روی جنین می‌تواند علاوه بر تأخیر رشد داخل رحم می‌تواند روی سیستم عصبی جنین هم تأثیرگذار باشد و درواقع نیکوتین سیگار می‌تواند این عوارض را روی جنین ایجاد کند. 

وی به مرگ‌های ناگهانی در دوران جنینی نیز اشاره کرد و افزود: برخی از نوزادان در خواب دچار مرگ ناگهانی می‌شوند که یکی از علل این اتفاق مصرف دخانیات توسط مادر و یا پدر در محیط خانه است. 

غلامی بر این موضوع تأکید کرد که برونشیت، ذات الریه، یا سایر مشکلات دستگاه تنفسی تحتانی می‌تواند در بچه‌های والدین سیگاری بیشتر از دیگران رخ دهد. درواقع اگر هر کدام از والدین در خانه سیگار مصرف کنند شانس ابتلا به بیماری‌های تنفسی را در کودک 50 درصد بیشترمی‌کنند. 

این فوق تخصص ریه کودکان اضافه کرد: تماس بچه‌ها با سیگار می‌تواند خطر پوسیدگی دندان را نیز در آنها افزایش دهد، تحقیقات نشان می‌دهد که افزایش سطح کوتینین خون براثر مصرف سیگار والدین روی پوسیدگی دندان شیری بچه‌ها تأثیرگذار است.

انتهای پیام/

ارسال نظر