صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کشف عناصر حیات در یکی از قمرهای زحل

داده‌های جمع‌آوری‌شده از فضاپیمای ناسا وجود عناصر مهم و مورد نیاز برای زندگی در قمر یخی زحل را تأیید می‌کند.
کد خبر : 885696

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، یافته‌های جدید ناسا که از فضاپیمای کاسینی (Cassini) به دست آمده ضمن آنکه شرایط سکونت و حیات در این قمر یخی به نام انسلادوس (Enceladus) را نشان می‌دهد، داده‌هایی از چگونگی شکل‌گیری زیست‌مولکول‌های مرکب و نوع مسیر‌های شیمیایی آن‌ها در این قمر نیز ارائه کرده است.

مشاهدات کاسینی منبع قدرتمندی از انرژی را برای شکل‌های بالقوه حیات در اعماق پوسته یخی این قمر نشان داده است.

انسلادوس توده‌های یخ و آب را از شکاف‌های موجود در پوسته یخی خود به حالت انفجار به بیرون می‌راند و به باور دانشمندان در این پرتاب‌های فورانی، مولکول‌های آلی یافت می‌شوند که برخی از آن‌ها شیمی مناسبی برای حیات دارند.

در سال ۲۰۱۷، دانشمندان در آرایش مولکول‌های انسلادوس، دی اکسید کربن، متان و هیدروژن را پیدا کردند که نشان‌دهنده یک فرایند متابولیک به نام متان‌زایی است. همان طور که از نام آن پیداست، این فرایند به تولید متان منجر می‌شود که در کره زمین به فراوانی اتفاق می‌افتد و می‌تواند نشانه‌ای از حیات در جها‌ن‌های دیگر باشد.

هیدروژن سیانید یک پیش ساز حیاتی برای برخی مولکول‌هایی است که برای ایجاد حیات روی زمین بسیار مهم هستند و تأیید وجود این ماده در انسلادوس به معنای آن است که این قمر می‌تواند قابل سکونت باشد.

همین تیم تحقیقاتی همچنین کشف کردند که اقیانوس زیرسطحی انسلادوس، که ظاهراً ستون‌های انسلادوس از آن سرچشمه می‌گیرند، می‌تواند منبع چندین ترکیب آلی دیگر باشد که برخی از آن‌ها به عنوان منبع سوخت برای موجودات زمینی عمل می‌کنند. این نشان می‌دهد که شاید نسبت به آنچه قبلا تصور می‌رفت انرژی بیشتری برای زندگی در انسلادوس وجود داشته باشد.

انتهای پیام/

برچسب ها: زحل فضاپیما قمر
ارسال نظر