صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۲۶ - ۲۸ آذر ۱۴۰۲

توافق فنلاند و آمریکا برای تقویت روابط نظامی

دولت فنلاند روز دوشنبه با آمریکا توافقی را بر سر تقویت روابط نظامی امضا کرد.
کد خبر : 885661

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، دولت فنلاند یک روز بعد از آنکه ولادیمیر پوتین به این کشور نسبت به تبعات عضویتش در ائتلاف ناتو هشدار داد اقدام به امضای توافقی با آمریکا بر سر تقویت همکاری‌های نظامی کرد.

 این توافق تحت عنوان «توافق همکاری دفاعی» رسما روابط فنلاند و ایالات متحده آمریکا را همراستا با پیوستن هلسینکی در ماه آوریل به ائتلاف ناتو از جمله در زمینه برگزاری مانورهای مشترک نیروها و قابلیت عملیات‌ نظامی مشترک تقویت می‌کند.

«آنتی هاکانن»، وزیر دفاع فنلاند پس از امضای این توافق همراه با «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا در شهر واشنگتن، به تحسین از این سند به عنوان «نشانه قدرتمند تعهد آمریکا به دفاع از فنلاند و کل شمال اروپا» پرداخت.

او گفت: «ما انتظار این که ایالات متحده آمریکا از بخش دفاعی فنلاند مراقبت کند را نداریم. ما به سرمایه‌گذاری در حوزه دفاعی خود ادامه داده و در بار مسئولیت دفاع از منطقه خود و ماورای آن شریک می‌شویم.»

این وزیر فنلاندی گفت: «با این حال این توافق به میزان چشمگیری قابلیت ما برای اقدام در کنار یکدیگر در همه وضعیت‌ها را ارتقا می‌دهد.»

فنلاند در سالهای 1939-1940 در جریان «نبرد زمستان» حمله قوای اتحاد شوروی سابق را دفع کرد. این کشور تا چندین دهه از ورود رسمی به ائتلاف ناتو به دلیل نگرانی نسبت به تحریک همسایه بزرگ خود اجتناب کرده بود اما بعد از عملیات نظامی فوریه 2022 روسیه در اوکراین، رویه خود را تغییر داد.

«ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه در مصاحبه‌ای با تلویزیون کشورش که روز یکشنبه انتشار یافت گفت، غرب، فنلاند را «به داخل ناتو کشاند». او تاکید کرد، مسکو از خیلی وقت پیش اختلافات قرن بیستمی خود با هلسینکی را حل و فصل کرده بود.

پوتین همچنین تشکیل یک منطقه نظامی جدید در داخل ارتش روسیه واقع در نزدیکی فنلاند را اعلام کرد. روسیه و فنلاند مرز مشترکی به طول 1340 کیلومتر دارند.

بلینکن در صحبت‌هایی در مراسم امضای این توافق ادعا کرد: «فنلاند تقریبا بهتر از همه می‌داند که در اوکراین پای چه مسائلی مطرح است.»

او ادعا کرد: «فنلاندی‌ها در سال 1939 نیز با حمله روسیه مواجه شده و ثابت کردند یک کشور آزاد می‌تواند یک مقاومت منعطف و به طرزی باور نکردنی قدرتمند را داشته باشد.»

وزیر خارجه آمریکا به مقامات فنلاندی گفت: «تاریخ شما یادآوری می‌کند این که همه ما به ایستادگی کنار اوکراین ادامه دهیم چرا مهم است. مستبدانی که برای باز ترسیم کردن مرز یک کشور با زور تلاش کنند، به طور تقریبا مسلم در آنجا متوقف نخواهند شد.»

بلینکن به همراه «الینا والتونن»، وزیر امور خارجه فنلاند مجددا از چشم انداز ورود سوئد به ناتو نیز حمایت کرد.

با موافقت ترکیه بعد از مخالفت‌های اولیه، فنلاند چهارم آوریل رسماً به ائتلاف نظامی غربی ناتو پیوست اما در خصوص عضویت سوئد، قانونگذاران ترکیه از تصویب پروتکل مشابه خودداری کرده‌ و خواستار آن هستند که استکهلم همه تعهدات تفاهم‌نامه مادرید مربوط به مبارزه با تروریسم را برای گرفتن تایید آنکارا اجرا کند. برای عضویت در ناتو موافقت همه اعضای این ائتلاف لازم است. 

متحدان ائتلاف غربی ناتو اوایل آذر ماه ترکیه را تحت فشار قرار دادند تا سرانجام با پیوستن سوئد به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی موافقت کند.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر